Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Cenšos strādāt komandas labā, lai esam uzvaroši"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Cenšos strādāt komandas labā, lai esam uzvaroši"
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Ja Kristapam Porziņģim vajadzēs strādāt komandas biedru labā, tad viņš ir gatavs darīt arī to, pēc pirmdienas mača uzsvēra Vašingtonas "Wizards" latviešu basketbolists.

Porziņģis pirmdien guva 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Vašingtonas "Wizards" izbraukumā ar 108:100 pārspēt Šarlotes "Hornets". Pēdējās divas spēles "Wizards" aizvadīja bez Bredlija Bīla, kuram jāievēro līgas veselības un drošības protokols.

"Šajās spēlēs bez Breda nespēlējām tik disciplinēti, cik vajadzētu, vienkārši gājām pa straumi. Visi centās izdarīt ko labu, taču pietrūka struktūras. Lieli nopelni uzvarā ir Gudijam [Džordanam Gudvinam], kurš aizvadīja patiešām labu maču. Centīsimies paņemt no šī mača to labāko," pēc spēles sarunā ar žurnālistiem stāstīja Porziņģis.

Aizsargs Gudvins savā vien septītajā NBA mačā guva 17 punktus, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

"Jau no pirmajām minūtēm, kad viņš izgāja laukumā, varēja redzēt, ka viņš ir iekšā spēlē par visiem 100%. Viņš pieņēma pareizos lēmumus, strādāja komandas labā, lasīja spēli un izpildīja metienus, kad tas bija nepieciešams," komandas biedra sniegumu izcēla Porziņģis.

Latvijas basketbolists arī uzsvēra, ka bez Bīla spēlēt ir sarežģītāk, jo nav, kas pastiprina viņa spēli. Šādās situācijās Porziņģis cenšas stiprināt sadarbību ar citiem komandas biedriem, piemēram, Kailu Kuzmu.

"Cenšos strādāt komandas labā, lai esam uzvaroši. Mans uzdevums ir atvieglot partneriem spēli. Ja man vajadzēs veidot rezultātu un būt agresīvam, tad to darīšu, ja man vajadzēs strādāt komandas biedru labā, tad darīšu arī to. Ja treneris tā vēlas, darīšu visu, lai mēs spēlētu labāk," uzsvēra Porziņģis.

"Wizards" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē. Vašingtonas basketbolisti nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā spēlēs ar Porziņģa bijušo komandu Dalasas "Maverics", kuru pārstāv Dāvis Bertāns.