Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

RSU/MSĢ volejbolistes Grieķijā uzsāks cīņu CEV Izaicinājuma kausā

Andris Liepa
Andris Liepa

RSU/MSĢ volejbolistes Grieķijā uzsāks cīņu CEV Izaicinājuma kausā
RSU/MSĢ volejbolistes Foto: Volejbols.lv

"Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) volejbolistes ar maču pret Atēnu AEK otrdien, 8. oktobrī sāks cīņu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā.

• RSU/MSĢ duelis Grieķijā sāksies plkst 18.00 pēc Latvijas laika, atbildes mačam norisinoties 16. oktobrī “Rimi” Olimpiskajā centrā. Šā mača sākums paredzēts plkst. 19.

• Latvijas čempionvienība uz Grieķiju dosies labā noskaņojumā, jo sezonu Baltijas līgā izdevās sākt ar 3-0 uzvaru (25:14, 25:12, 25:14) pār “Jelgavu”. Savukārt septembra izskaņā RSU/MSĢ volejbolistes izcīnīja Baltijas Superkausu.

• AEK savu pirmo maču Grieķijas sieviešu volejbola līgas jaunajā sezonā vēl nav aizvadījusi, bet pagājušajā sezonā Atēnu vienība izcīnīja 3. vietu.

• Preses konferencē pirms gaidāmās Baltijas līgas sezonas RSU/MSĢ trenere Inguna Minusa norādīja, ka dalība izaicinājuma kausā ir kā loģisks nākamais solis komandas izaugsmē.

• “Pagājušajā sezonā uzvarējām gan Baltijas, gan Latvijas līgu. Šosezon komanda ir vēl spēcīgāka. Viss kopā mums ir devis tādu grūdienu, ka tālāk jāiet arī Eiropā, tāpēc pieteicāmies “Challenge” kausam. Mērķis vienmēr ir izdarīt maksimumu. Lielākā daļa komandas ir izlases kandidātes dažādu vecumu grupās. Ir jāsper šis solis, lai mūsu spēlētājas pamanītu starptautiskajā arēnā,” sacīja Minusa.

• RSU/MSĢ šajā starpsezonā papildinājušas tādas augsta līmeņa spēlētājas kā Paula Nečiporuka un Kristīne Kramēna. Spēcīgāka komplektācija komandai arī ļauj izvirzīt ambiciozākus mērķus.

• Ja RSU/MSĢ volejbolistēm izdosies pārvarēt turnīra pirmo kārtu, viņām pretim stāsies Lisabonas “Benfica” komanda.

• Pēdējoreiz kādā no Eiropas kausu izcīņām 2022./2023.gada sezonā startēja RVS/LU komanda, pārvarot kvalifikācijas kārtu un tiekot līdz sešpadsmitdaļfinālam.