Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvija uzņems sieviešu izlašu sabraukumu, vīriem spēles notiks Sarajevā

Rolands Eliņš

Latvija uzņems sieviešu izlašu sabraukumu, vīriem spēles notiks Sarajevā
Mārtiņš Meiers spēlē pret Bosniju un Hercegovinu. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

FIBA apstiprinājusi novembra spēļu sabraukumu norises vietas sieviešu un vīriešu turnīros. Latvijā no 12.-14. novembrim norisināsies Eiropas čempionāta sievietēm kvalifikācijas spēles, kamēr Latvijas vīriešu izlasei novembra beigās būs jābrauc uz Bosniju un Hercegovinu.

Valstsvienību vajadzībām novembrī paredzēts “logs” no 8. līdz 15. novembrim, spēles paredzēts rīkot 12. un 14. novembrī. I grupas turnīrā Latvijas sieviešu komanda spēlēs ar Vācijas un Horvātijas izlasēm (oriģinālajā kalendārā abi mači bija paredzēti izbraukumā). Vēl Rīgā spēlēs Horvātija – Ziemeļmaķedonija un Ziemeļmaķedonija – Vācija. Jāpiemin, ka sākotnējā grafikā Latvijas sieviešu izlasei abas novembra spēles bija paredzētas izbraukumā.

Pēc divām kārtām I grupā Horvātijas izlasei ir 2 uzvaras, Latvijai un Vācijai pa 1, Ziemeļmaķedonijai pagaidām nav uzvaru. Finālturnīram, kas paredzēts 2021. gada jūnijā Spānijā un Francijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Savukārt Latvijas vīriešu valstsvienība novembra beigās sabraukumā Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā spēlēs ar Grieķijas un Bosnijas izlasēm. Latvijai šīs spēles būs ļoti svarīgas, jo atlases grupā tā pagaidām cietusi divus zaudējumus divās spēlēs un ieņem pēdējo vietu grupā. Līdere ar divām uzvarām ir Grieķija, kamēr Bosnijai un Bulgārijai ir pa vienai uzvarai.

Eiropas čempionāta finālturnīram no Latvijas atlases grupas kvalificēsies labākās trīs no četrām komandām.

Tikmēr vīriešu izlašu sabraukumus novembrī uzņems abas pārējās Baltijas valstis – Tallinā norisināsies B grupas burbulis, bet Viļņa uzņems C grupas mačus. Vēl spēles notiks Spānijā, Turcijā, Francijā, Slovēnijā un Somijā.

FIBA jau iepriekš vēstīja, ka novembra un februāra spēles sieviešu un vīriešu Eiropas čempionātu kvalifikācijā plāno aizvadīt īpašos sabraukumos, lai mazinātu pārceļojumu vajadzību pandēmijas laikā. LBS vadība pieteicās rīkot gan novembra, gan februāra izlašu sabraukumus, taču LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss raidījumā "Basketstudija 2+1" norādīja, ka uz novembra spēļu uzņemšanu cerības neesot lielas, jo gan sieviešu, gan vīriešu izlasei šajā laikā bija paredzētas tikai izbraukuma spēles. Kā redzams, sieviešu izlases sakarā tas nebija izšķirošais arguments.

Izmantotie resursi:
Latvijā notiks Eiropas sieviešu čempionāta...

     [+] [-]

, 2020-10-08 16:48, pirms 3 gadiem
Cerams, ka NBA spēlētāji varēs tikt vismaz uz šīm spēlēm un varbūt kaut ko sagudros arī ar Eirolīgu. Ja nē, mums briest pamatīgs fiasko.

     [+] [-]

, 2020-10-08 17:01, pirms 3 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Cerams, ka NBA spēlētāji varēs tikt vismaz uz šīm spēlēm un varbūt kaut ko sagudros arī ar Eirolīgu. Ja nē, mums briest pamatīgs fiasko.
Kāds tev tur NBA?

KP toč nebūs, neriskēs viņš dēl 2ām spēlēm, Dāvis nespēlēs jo tajā laikā vēl nebūs noslēdzis jauno līgumu, Rodions un LBS.. varbūt vienīgi Anžejs, bet maz ticams!

     [+] [-]

, 2020-10-08 17:22, pirms 3 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Cerams, ka NBA spēlētāji varēs tikt vismaz uz šīm spēlēm un varbūt kaut ko sagudros arī ar Eirolīgu. Ja nē, mums briest pamatīgs fiasko.
Ha ha ha - labs joks! Ja jau NBA varēs, tad mūsējiem būs jāspēlē pret grieķi Antetokounmpo? Ui...labāk bez NBA!

     [+] [-]

, 2020-10-08 18:36, pirms 3 gadiem
Lietuviešiem burbuls, slovēniem burbuls, pat igauniem burbuls, latviešiem chushhh..

  +1 [+] [-]

, 2020-10-08 18:43, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ha ha ha - labs joks! Ja jau NBA varēs, tad mūsējiem būs jāspēlē pret grieķi Antetokounmpo? Ui...labāk bez NBA!
Tu maz redzēji, kā grieķi spēlēja PK? Vien Ante tur neko nevarēja izdarīt. Nekas tur nebija no viņiem.
Sezona nesāksies ātrāk kā Ziemassvētkos. Iespējams knapi tik pirmssezonas nometnes būs sākušās. Tā, ka nedaudz apslāpējiet savu asins sarecēšanu smadzenēs.
Domāju, ka ir lielāka iespēja viņus redzēt, nekā neredzēt.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-08 19:45, pirms 3 gadiem
Dāmas piesvieda, večus protams nē. Loģiski absolūti dažādi prestiža līmeņi. Ja dāmām atkārtosies 2019 gada pavasara Rīgas scenārijs, tad neapskaužu jauno LBS vadību. Ar vīriem ja nebūs LBL izlase, tad uz pretinieka vājuma rēķina varbūt var kaut ko izkapāt, bet ļoti iluzori

  +2 [+] [-]

, 2020-10-08 22:31, pirms 3 gadiem
Galvenais jautājums jau nav par to, vai NBA veči gribēs un vai vispār viņus laidīs. Un ja nu palaiž? Ciprusam un Vējonim ir kāds miljoniņš rezerves kabatpengas, par ko apdrošināt Kristapu un Dāvi? (Par Andžeju būs jāmaksā kapeikas)? Kāpēc SC šo jautājumu vēl nav uzdevis LBSam?
Nav vaļas, jo jāraksta par sieviešu basketbola īpatnībām?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-08 23:12, pirms 3 gadiem
Ja KP pats nenofinansēs savu apdrošināšanu, tad izlasē mums viņu neredzēt, tāpat droši vien kā Dāvi. LBS tādu piķi vienkārši nebūs spējīgi un nemācēs piesaistīt. (Es nerunāju par izlašu sasaukumiem, bet plašāk - par Eirobasketu vai eventuālo PK).
Bet no otras puses - kādā sakarā viņiem pašiem par sevi būtu jāmaksā kā Novickis darīja, nu un? Lai federācijā meklē līdzekļus un attaisno lietderību un atbilstību saviem amatiem!

     [+] [-]

, 2020-10-09 08:24, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Ja KP pats nenofinansēs savu apdrošināšanu, tad izlasē mums viņu neredzēt, tāpat droši vien kā Dāvi. LBS tādu piķi vienkārši nebūs spējīgi un nemācēs piesaistīt. (Es nerunāju par izlašu sasaukumiem, bet plašāk - par Eirobasketu vai eventuālo PK).
Bet no otras puses - kādā sakarā viņiem pašiem par sevi būtu jāmaksā kā Novickis darīja, nu un? Lai federācijā meklē līdzekļus un attaisno lietderību un atbilstību saviem amatiem!
Protams ka neviens nevar likt viņiem spēlēt un tas būtu stulbi(aka PSRS laiki)! Bet domāju kad viņiem ir pietiekoši augsts patriotisma līmenis +ambīcijas lai spēlētu izlasē. Un protams ne vienmēr sanāk viss kā vēlas un ne visu mēs fani zinam, tādēļ es ceru uz labāko, bet domāju ka drīzāk netiks -60% un gatavosies nākošai sezonai lai pacīnītos par finālu un playoff 1-2. kārtu minimums(skatoties kāds būs sastāvs).

ps. Man liekas pastulbi ka mūsdienu sabiedrībā daži cilvēki saņem 100miljonus $ par 3-5gadiem, bet tā mēs esam evolucionējuši, un domāju tādēļ spēlēšana izlasē, pat par savu naudu ir pašaprotama lieta sportistiem(jo valsts tomēr viņus izaudzināja).