Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trīs plova bļodas, astoņi ēdāji: VEF sāk cīņas VTB līgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trīs plova bļodas, astoņi ēdāji: VEF sāk cīņas VTB līgā
Abduls Gadijs
Foto: VEF Rīga

Basketbola klubs "VEF Rīga" sestdien, 8. oktobrī, plkst. 19:00 izbraukumā tiksies ar Maskavas apgabala klubu "Khimki", kuru savstarpējās cīņās pārspēt vēl nav izdevies.

VEF ceturtdienas vakarā aizvadīja pēdējo pilno treniņu pirms došanās uz Maskavu. Pirms dažām dienām komanda palika bez Kaspara Vecvagara – saspēles vadītājs Jēkabpilī pārplēsa Ahileja cīpslu un nevarēs spēlēt apmēram pusgadu. Viņa prombūtnē pirmā numura pienākumus pārņems Abduls Gadijs, kurš LBL pirmajās cīņās pret Liepāju un Jēkabpili apliecināja sevi kā nesavtīgs spēlētājs.

Izspēles kārtība

VTB Vienotās līgas astotajā sezonā piedalās 13 komandas no piecām valstīm. Regulārā sezona notiek no 2. oktobra līdz 2017. gada 23. aprīlim. Astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā cīņas notiks līdz trīs uzvarām.

Pārmaiņas

Starpsezonā līgu atstāja Čehijas, Gruzijas un Somijas klubi. Lietuvas, Polijas un Ukrainas komandas turnīrā nepiedalās jau krietnu laiku, tādējādi no līgas veterāniem ierindā palicis tikai VEF un Tallinas "Kalev/Cramo". Dalībnieku pulkā ir arī Kazahstānas vicečempioni “Astana” un Baltkrievijas čempioni “Tsmoki Minsk”.

Izmaiņas notikušas arī Krievijas klubu vidū. Līgu atstāja Volgogradas “Krasny Oktyabr” – komandas rīcībā esošā zāle neatbilda sacensību prasībām, savukārt kluba prezidents Dmitrijs Gerasimenko jau gadu uzturas ārpus valsts. Volgogradas vietā stājusies Permas “Parma”, bet Samaras komandai atgriezties līgā neizdevās.

Sportiskā intriga

Četru klubu aiziešana būtiski nesamazināja “play-off” komandu spēku. No dezertieriem tikai čehu “Nymburk” pērn spēja iekļūt astoņniekā, kamēr latviešu, baltkrievu, igauņu un kazahu klubi finišēja otrajā desmitniekā. Rīgai, Tallinai un Minskai ir trīs mazākie budžeti līgā.

Piecas no astoņām vietām izslēgšanas spēlēs faktiski ir rezervētas Krievijas "lielā piecinieka" klubiem – Maskavas CSKA, Himkiem, Krasnodarai, Kazaņai un Sanktpēterburgai. Jānotiek negaidītam pavērsienam, lai kāda no nosauktajām komandām netiktu astoņniekā.

Atlikušās trīs vietas ir relatīvi pieejamas. Ņižņijnovgoroda, Krasnojarska, Saratova un Perma finanšu iespēju ziņā par pakāpi atpaliek no “piecinieka”. Vēl ir bagātā Astana un trīs komandas Rietumos. Pārbaudes spēlēs neviena no nosauktajām nav uzrādījusi žilbinošus rezultātus.

Ciemos pie Roulenda

VEF un Himkiem pēdējo piecu sezonu laikā izveidojās ciešas attiecības. Pirmkārt, Maskavas apgabala klubā piecus gadus nostrādāja bijušais rīdzinieku treneris Rims Kurtinaitis. Otrkārt, maskavieši labprāt izvēlējās VEF par pārbaudes spēļu partneri, tiesa, sāncenšus pieveikt vēl nav izdevies ne reizi.

Kurtinaitis tika atlaists 2016. gada ziemā. Viņa vietā stājās ne mazāk pazīstams treneris. Duško Ivanovičs lielākos panākumus guva ar Vitorijas "Baskonia" klubu, pēc "Fernando Buesa" arēnas atklāšanas padarot to par apmeklētāko komandu ACB līgā. Vēlāk viņš Atēnās strādāja kopā ar Jāni Blūmu.

Himku četru amerikāņu vidū Latvijā pazīstamākais ir saspēles vadītājs ar Bulgārijas pasi – Ērls Džerods Roulends. Pirms trīs gadiem viņš atstāja Rīgu, aizmugurē atstājot labāko sezonu VEF vēsturē. No tā laika rīdzinieku ierindā palicis tikai treneris Jānis Gailītis.

Pretinieku rīcībā ir arī Gruzijas valstsvienības saspēles vadītājs Džeikobs Pulens (Kansas State 2011), aizsargs/uzbrucējs Džastins Kārters (Creighton 2010) un amerikāņu spēka uzbrucējs Perijs Džonss (Baylor 2012). Leģionāru sarakstu noslēdz melnkalniešu centrs Marko Todorovičs un franču uzbrucējs Nobels Bungu-kolo.

Himku rocību vislabāk raksturo fakts, ka klubs spēja nopirkt talantīgo krievu aizsargu Alekseju Švedu, kurš noraidīja...”New York Knicks” piedāvājumu. Par trīs gadu līgumu (2015-2018) himkieši šķīrās no 10,2 miljoniem ASV dolāru. Salīdzinājumam, VEF būtu nepieciešams divu sezonu budžets, lai vienu gadu varētu atļauties Šveda pakalpojumus.

Neskaitot Švedu, himkiešu rindās ir virkne esošo un bijušo Krievijas valstsvienības kandidātu ar Sergeju Moņu un Jegoru Vjaļcevu priekšgalā. “Dzelteni-zilajiem” šī sezona aizritēs jubilejas zīmē – 2017. gada 5. janvārī klubs svinēs 20. dzimšanas dienu.

1 2 67 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2016-10-08 02:03, pirms 7 gadiem
Pēc virsraksta uzreiz skaidrs, kurš ir raksta autors.
Slēpts komentārs: sportists-amatieris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-10-08 09:17, pirms 7 gadiem
Būs grūti, it īpaši garajā galā, kur Bezbradica galīgi neko nevelk + Vecvagara izkrišana, bet nu tas virsraksts vienkārši iespārda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 09:55, pirms 7 gadiem
Fantastiska iespēja uzspēlēt uz basketbola laukumu,cik var spēlet kūlturas namos,pampāļu pastniecei par prieku un Carnikavas zaļumballēs

     [+] [-]

, 2016-10-08 10:18, pirms 7 gadiem
Esmu par stabilam vertibam. Ta plova bloda Gailitim varetu izradities tuksa... Tikai pieredze tur bus ieksa.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-08 10:50, pirms 7 gadiem
norins rakstīja: Fantastiska iespēja uzspēlēt uz basketbola laukumu,cik var spēlet kūlturas namos,pampāļu pastniecei par prieku un Carnikavas zaļumballēs
Šībrīža LBL ir laba līmeņa un interesants turnīrs, bet nu piekrītu, ka pret tāda līmeņa klubiem kā krievu top 5 citā veidā mums sezonas laikā nav iespēju uzspēlēt...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 11:14, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Novik, dabūsi pa ausīm no Aivariņa, ja rakstīsi par svešiem čempionātiem. Šodien taču ir arī LBL spēlēs, bet nekas vēl nav uzrakstīts!
Protams, no Aivariņa var dabūt pa ausīm visi respektē Aivaru, baidās no viņa, bet Jaunups??? Pff.... no tāda pļurkšķa nevienam ne silts ne auksts par viņa komandu uzliek tik briesmīgu virsrakstu.

     [+] [-]

, 2016-10-08 11:35, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Līdz VEF'am vēl pacieties, vispirms par Liepāju!
Nu es ar par Liepāju lai nedabū -30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-08 11:49, pirms 7 gadiem
Runa nav par Aivariņu vai arī Krievijas superklubiem. Aicinu beidzot cienīt savu, pietiekami kvalitatīvo čempionātu, un atstāt citas valsts, atkārtošos, citas valsts čempionātu! Pārstājam beidzot slimot ar mazvērtības kompleksu!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 11:51, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad jau tevi arī jāliek aiz restēm kopā ar Aivariņu! Jo kā var respektēt tādu noziedznieku?! Nejauc bailes ar respektu! Jo te ir divu veidu sabiedrība- viena, kas viņu ienīst un baidās, bet otra- vientiesīši kā tu, kas par pāris nobruģētām ieliņām un iekoptām puķu dobēm (lai gan tas tāpat no valsts kases) ir gatavi viņam bučot kājas. Šobrīd Aivariņa tiesas prāvu ietvaros jau 5 miruši liecinieki!!!

Runājot par Aivariņu, te tādu maziņu pešku kā Jaunupu nemaz nav vērts pieminēt.
Rēcīgs muļķīts Tu esi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 12:02, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Es Aivariņam kājas nebučoju, tā ka šoreiz pats vien būsi tas rēcīgais!
Es arī neko nebučoju tā kā sēdi rāms kepka!
Un ja Tev tādas problēmas, apsēstība, nemiers, nespēj nedomāt par kādu cilvēku , tad meklē palīdzību pie psihologa!

  +3 [+] [-]

, 2016-10-08 12:09, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Es arī neko nebučoju tā kā sēdi rāms kepka!
Un ja Tev tādas problēmas, apsēstība, nemiers, nespēj nedomāt par kādu cilvēku , tad meklē palīdzību pie psihologa!
Viņš laikam ir Aivariņa ārlaulības dēls, bet Aivars piķi nedod un tādēļ kepons tā ienīst viņu

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 12:36, pirms 7 gadiem
DoOrDie rakstīja: Viņš laikam ir Aivariņa ārlaulības dēls, bet Aivars piķi nedod un tādēļ kepons tā ienīst viņu
kautkas tur tiešām nav tīrs, jo katrā rakstā viņš viņu piemin

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 12:50, pirms 7 gadiem
mazohisti varēs vērot tiešraidi best4 sp., bet KUR ir LBL anonses ?

  -4 [+] [-]

, 2016-10-08 13:20, pirms 7 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Runa nav par Aivariņu vai arī Krievijas superklubiem. Aicinu beidzot cienīt savu, pietiekami kvalitatīvo čempionātu, un atstāt citas valsts, atkārtošos, citas valsts čempionātu! Pārstājam beidzot slimot ar mazvērtības kompleksu!
Pirms drukājis, būtu kaut ko palasījis, jo nu to mazvērtību tikai un vienīgi FIBA radīja, jo nez kāpēc bija bailes no vtb

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 17:38, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pirms drukājis, būtu kaut ko palasījis, jo nu to mazvērtību tikai un vienīgi FIBA radīja, jo nez kāpēc bija bailes no vtb
Pats palasi kādu sū.u stum! Puisis aicina pievērsties savam čempim, kamēr tu slīgsti mazohisma apcerēs. Turklāt esi reģistrēts ļoti nesen. Tro

  -3 [+] [-]

, 2016-10-08 18:08, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Pats palasi kādu sū.u stum! Puisis aicina pievērsties savam čempim, kamēr tu slīgsti mazohisma apcerēs. Turklāt esi reģistrēts ļoti nesen. Tro
Tātad aicini nevienā turnīrā nepiedalīties, ja? Atgādināšu, ka tieši FIBA spiediena rezultātā VTB kļuva par krievijas čempi, pirmstam bija tikai turnīrs un šeit esmu ļoti ilgi, tas, ka mani reizēm nobano dēļ lamāšanās ir cita lieta

  +3 [+] [-]

, 2016-10-08 18:19, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Es Aivariņam kājas nebučoju, tā ka šoreiz pats vien būsi tas rēcīgais!
Vai nu tu tieshaam esi aarlaulibas vai visdrizaak nav pilns rublis

  +3 [+] [-]

, 2016-10-08 18:20, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad jau tevi arī jāliek aiz restēm kopā ar Aivariņu! Jo kā var respektēt tādu noziedznieku?! Nejauc bailes ar respektu! Jo te ir divu veidu sabiedrība- viena, kas viņu ienīst un baidās, bet otra- vientiesīši kā tu, kas par pāris nobruģētām ieliņām un iekoptām puķu dobēm (lai gan tas tāpat no valsts kases) ir gatavi viņam bučot kājas. Šobrīd Aivariņa tiesas prāvu ietvaros jau 5 miruši liecinieki!!!

Runājot par Aivariņu, te tādu maziņu pešku kā Jaunupu nemaz nav vērts pieminēt.
Te ir divu veidu sabiedriba, tu ar red labelu un pareejie

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 18:42, pirms 7 gadiem
Sanak ja man nav lattelekoms es skatities speli nevar?

     [+] [-]

, 2016-10-08 18:50, pirms 7 gadiem
elvison rakstīja: Sanak ja man nav lattelekoms es skatities speli nevar?
livetv gan jau piedāvās tiešraides no kāda krievu kanāla

     [+] [-]

, 2016-10-08 19:32, pirms 7 gadiem
Katastrofāli trūkst otra saspēles vadītāja, ļoti trūkst Vecvagara

     [+] [-]

, 2016-10-08 19:39, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Katastrofāli trūkst otra saspēles vadītāja, ļoti trūkst Vecvagara
varbūt, bet ja Šķēle spēlē kā labajos laikos, tad nav tik traki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-08 19:48, pirms 7 gadiem
Šķēle šodien skolo Himkus hehe! Patīkams pārsteigums.

     [+] [-]

, 2016-10-08 19:52, pirms 7 gadiem
Šķēle iet uz TD Meiers uz 40+

     [+] [-]

, 2016-10-08 19:52, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Šķēle šodien skolo Himkus hehe! Patīkams pārsteigums.
Helmanis arī ir pārsteidzis, pirmā spēle tādā līmenī un nekrīt ārā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 67 komentāri