Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"TTT Rīga" turpinās spēlēt Petrus, Grausa un Stepanova

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"TTT Rīga" turpinās spēlēt Petrus, Grausa un Stepanova
Estere Petrus. Foto: Saulius Čirba

LETA. Basketbola klubā "TTT Rīga" nākamajā sezonā spēlēs trīs jaunās latviešu basketbolistes - Estere Petrus, Tīna Grausa un Aleksandra Stepanova, informē klubs.

Astoņpadsmitgadīgā Grausa un septiņpadsmitgadīgā Stepanova ir "Rīdzenes" audzēknes, un nākamā viņām būs otrā sezona "TTT Rīga" rindās.

Arī 17 gadus vecā Petrus "TTT Rīga" komandai pievienojās aizvadītajā sezonā, bet paralēli turpina spēlēt "Rīga"/"Centrs" komandā.

Visas trīs spēlētājas ir spēlējušas Latvijas izlasēs Eiropas jaunatnes čempionātos.

"TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Juris Kalniņš norāda, ka šīs basketbolistes ir labs piemērs kluba ilgtermiņa stratēģijai veicināt perspektīvu vietējo spēlētāju izaugsmi un sagatavot viņas dalībai Latvijas nacionālajā izlasē.

"Tā ir daļa no mūsu misijas - dot jaunajām un talantīgajām latviešu basketbolistēm iespēju trenēties kopā ar augstākā līmeņa komandu, būt sistēmā un pilnveidoties," saka Kalniņš, piebilstot, ka priecājas par jauno spēlētāju progresu.

Kā jau ziņots iepriekš, komandā ir atgriezusies Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila un amerikāniete Dekija Koena. Ir noslēgts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Kiru Lamberti, lietuviešu uzbrūkošo aizsardzi Gabiju Meškonīti, franču vieglo uzbrucēju Margo Klavo un jauno latviešu centra spēlētāju Evelīnu Otto.

"TTT Rīga" 2023./2024.gada sezonu uzsāks ar Eirolīgas kvalifikācijas spēlēm, kurās tiksies ar vairākkārtējo Rumānijas čempioni Sfintu Georges "ACS Sepsi-SIC". Pirmais mačs gaidāms 20.septembrī izbraukumā, bet Rīgā pretinieces tiks uzņemtas 27.septembrī.

Jaunajā sezonā "TTT Rīga" basketbolistes centīsies arī nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās.

Izmantotie resursi:
LETA