Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Basketbolisti ar klusuma brīdi pieminēs Ģēras traģēdiju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Basketbolisti ar klusuma brīdi pieminēs Ģēras traģēdiju
"Uni Gyor" autobuss pēc katastrofas
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija nolēmusi, ka Eiropas čempionāta spēles svētdien, 8. septembrī, sāksies ar klusuma brīdi, pieminot sestdienas traģiskajā autokatastrofā cietušo FIBA Eirolīgas klubu "Uni Gyor".

2012. gada Ungārijas čempiones sestdienas, 7. septembra, rītā ar autobusu devās uz pārbaudes spēli pret pašreizējām čempionēm, Šopronas klubu “MKB Euroleasing”. Brauciena laikā pa 85. ceļu pretīmbraucošā vieglā automašīna iebrauca pretējā joslā. Autobusa vadītājs centās izvairīties no sadursmes, transportlīdzeklis ar komandu nobrauca no ceļa apmales un apgāzās uz sāniem.

Komandas menedžeris Peters Tapodi gāja bojā notikuma vietā. Galvenais treneris Akošs Fūzi ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, taču zaudēja pārāk daudz asiņu un nomira no gūtajiem ievainojumiem.

Ungārijas prese ziņo, ka Serbijas basketboliste Nataša Kovaceviča avārijā guvusi smagus savainojumus, kuru rezultātā veikta spēlētājas kāju amputācija. Klubs un Ungārijas basketbola federācija savās mājas lapās šo faktu nekomentē.

Ģēras komandā šobrīd nespēlē Latvijas basketbolistes. Spēka uzbrucēja Ieva Kubliņa pārstāvēja komandu iepriekšējās sezonas pirmajā pusē, bet 2013. gada janvārī saņēma Turcijas čempionvienības “Fenerbahce” piedāvājumu, Stambulas kluba sastāvā kļūstot par Eirolīgas vicečempioni.

Eiropas čempionātā svētdien notiks 12 spēles. Latvijas valstsvienība plkst. 18:45 tiksies ar Serbijas izlasi.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-08 14:27, pirms 11 gadiem
nesaprotu, ka sada tragedija vareja nebut starp vienu no 4 nozimigakajam zinam sportacentraa, un joprojam nav?
kas ta f-1 kvalifikacija tagad ir svarogaka par cilveku dizvibam???

  +3 [+] [-]

, 2013-09-08 14:55, pirms 11 gadiem
sald0063 rakstīja: Tā avārija notika pirms gada.
ne tavas lasītprasmes, ne mēģinājums pajokot šeit ir galīgi nevietā

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 20:56, pirms 11 gadiem
kāju apmutācija spēlētājai - smagi pieņemt tādu traģēdiju.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 22:13, pirms 11 gadiem
Lai vieglas smiltis trenerim un menedžerim.