Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šibass atkal gūst svarīgus vārtus galotnē un vēl cer izsisties uz augstāku līmeni

Agris Suveizda

Šibass atkal gūst svarīgus vārtus galotnē un vēl cer izsisties uz augstāku līmeni
Rendijs Šibass atzīmē vārtu guvumu. Foto: FS Metta

"Metta" vakar mājas spēlē Slokā izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr kompensācijas laikā izrāva retu uzvaru pār ceturtajā vietā esošo "Daugavpili" (3:2). Par varoni ar trešajiem vārtiem sezonā kļuva 27 gadus vecais pusaizsargs Rendijs Šibass.

Šibasam tie bija piektie neizšķirtu vai vadību dodošie vārti astoņu gadu laikā, un iepriekšējie četri allaž bija pret Liepāju – pirmie trīs izbraukumā (panākot 2:1, 1:0, 1:0) un vieni arī mājās (1:1). "Jādara pāri visiem – nevar darīt pāri vienīgi "Liepājai"!" pēc spēles Edmunda Novicka Patreon sacīja Šibass.

Kaut gan "Metta" un "Daugavpils" allaž tiek asociētas kā tiešās konkurentes, savstarpējos mačos dominē Latgales klubs – četru gadu laikā "Metta" bija tikai viena uzvara septiņpadsmit savstarpējās cīņās (1-3-13), bet astoņu gadu laikā bija tikai divas uzvaras divdesmit četrās spēlēs (2-7-15). "Daugavpils" mums ir kaut kāda neparocīga pretiniece. Kaut vai šodien – pirmajā puslaikā pilnībā dominējām, pirmajās 15 minūtēs guvām divus vārtus, tad kaut kur palaidāmies, lai gan tāpat turpinājām dominēt. Varam no tā mācīties nākamajām spēlēm," teica Šibass.

"Skonto" audzēknis Šibass gandrīz visu pieaugušo karjeru pavadījis zaļibalto rindās, bet 2021. gadā devās uz ārzemēm, palīdzot "Dalkurd" iekļūt Zviedrijas otrajā līgā. Sācis desmit no deviņpadsmit spēlēm un guvis vienus vārtus, Šibass gan atgriezās Latvijā – vispirms "Audā" un pēc sezonas atkal pievienojās "Metta". "Zviedrijā tikām līgu augstāk, bet tad mainījās sporta direktori un nomainījās arī visa sportiskā puse – visi leģionāri aizgāja prom. Atgriezos Latvijā, taču "Audā" man nedaudz nesanāca. Šis gads "Metta" tagad var man sanākt kā atspēriena punkts, lai pēc sezonas izsistos uz ārzemēm vai varbūt tepat Latvijā – redzēsim. Pats skatos tikai uz nākamajām spēlēm un daru savu darbu – koncentrējos, lai šeit labi noslēgtu sezonu, un tad jau skatīsimies pēc sezonas beigām," bilda Šibass.

"Metta" ar 22 punktiem 22 spēlēs ieņem astoto vietu, par sešiem punktiem atraujoties no pārspēļu zonas. Sestdien "Metta" kausa astotdaļfinālā ciemosies pie 2. līgas komandas "Beitar"/"Riga Mariners", bet Virslīgu atsāks 22. jūlijā ar mājas spēli pret tiešajiem sāncenšiem tukumniekiem.

     [+] [-]

, 2024-07-08 20:34, pirms 2 mēnešiem
Statistika viņam, maigi sakot, pieticīga. Ja flashscore nemelo, tad kopš 2015.gada visās komandās un visos turnīros kopā 13 vārti (3 šosezon) . Protams, tāpat novēlu veiksmi. Ja vēl kādus pāris labus vārtus ielika šosezon, tad var arī aizķerties uz kādu labāku līgu. 27 gadi, īstais futbola vecums.