Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Divi jauni Krievijas vārtsargi diskvalificēti par dopinga lietošanu

Rolands Eliņš

Divi jauni Krievijas vārtsargi diskvalificēti par dopinga lietošanu
Antons Borodkins. Foto: oren-sarmats.ru

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) paziņojusi, ka IIHF uz astoņiem mēnešiem diskvalificējusi divus hokejistus, kas spēlē Jaunatnes hokeja līgā (MHL) – Nikolaju Šaškovu un Antonu Borodkinu.

RUSADA paziņojumā norāda, ka saņēmusi informāciju par diskvalifikāciju no IIHF, kas pasūtījusi dopinga testus un veikusi analīzes. Par spēlētāju diskvalifikāciju paziņots arī Kontinentālajai hokejai līgai.

20 gadus vecais Šaškovs pārstāv Magņitogorskas „Stalnye Lisy”, kuras rindās iepriekšējā sezonā aizvadīja 23 spēles MHL. Viņš bijis arī KHL kluba „Metallurg” pieteikumā, taču KHL vēl nav debitējis. Šaškova dopinga analīzēs tika atrastas tuaminoheptana pēdas.

Savukārt 21 gadus vecais Borodkins spēlē Orenburgas „Sarmaty” vienībā, kurā bija izteikts pamatvārtsargs, aizvadītajā sezonā piedaloties 54 spēlēs. Viņš paspējis arī debitēt VHL mačos. Borodkina analīzēs atrasts metilheksanamina pēdas.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-08 23:13, pirms 4 gadiem
Miņin, varbūt varētu paskaidrot sīkāk par šīm vielām?

     [+] [-]

, 2020-07-08 23:33, pirms 4 gadiem
RobertsR rakstīja: Miņin, varbūt varētu paskaidrot sīkāk par šīm vielām?
Abi divi ir iekrituši uz stimulantu grupas vielām, tikai, tīri pafantazējot, visdrīzāk, katrs citādāk, bet abi - diezgan muļķīgi.

Šaškova tuaminoheptāns ir deguna spreju sastāvdaļa, t.i., var izteikt pieņēmumu, ka čalim bija iesnas un viņš tādā veidā gribēja izārstēties. Protams, ka var jau teikt, ka viņš APZNĀTI kaut kur dabūja vielu un lietoja kā stimulantu (var būt, nemēģinu apgalvot pretējo), taču - šaubos vai 20gadnieks, hokejists par ko tādu vispār aizdomājas.

Otrs, Borodkins, visdrīzāk, vai nu nezināšanas vai lielas "gudrības" dēļ ir bijis "iekapājis" enerģijas dzērienu ar DMAA sastāvā. Tagad tādu ir salīdzinoši maz, jo jau 11 gadus DMAA ir aizliegts, taču, ja labi meklē, atrast var (pirms 7 gadiem jau vispār teju bija pazudis, bet ne tik sen atkal parādījās uztura bagātinātāji ar šo vielu).

Cita starpā, tieši DMAA, kas gan neesot bijis norādīts uz UB burkas, bija par iemeslu Vitālija Pavlova diskvalifikācijai Soču OS.