Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" MHL čempionātā iedalīta 15. vieta

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

HK "Rīga" MHL čempionātā iedalīta 15. vieta
HK "Rīga". Foto: Raimonds Volonts

Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL), kurā startē arī HK “Rīga” un kura norise koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārtraukta jau aprīlī, izziņojusi galīgo vietu sadalījumu, rīdziniekus kvalificējot 15. vietā.

Līdz sezonas pārtraukšanas komandām izdevās izspēlēt Harlamova kausa izcīņas pirmo kārtu, kurā pēc ilgāka pārtraukuma iekļuva arī “Rīga”. Tajā ar 0:3 tika atzīts Jaroslavļas “Loko” pārākums un sezona bija galā. Drīz vien izrādījās, ka tā beigusies arī astoņām komandām, kuras iekļuva ceturtdaļfinālā.

Līga vadība nolēma nenosaukt Harlamova kausa ieguvējus, bet labāko astotnieku kvalificēt dalītā 1.-8. vietā. Komandas, kas ierindojās no 9. līdz 34. vietai, tika sakārtotas pēc sportiskā principa, kas nozīmē, ka “Rīga” savā labākajā sezonā pēdējo piecu gadu laikā finišēja 15. pozīcijā. No izslēgšanas spēlēs iekļuvušajiem zem rīdziniekiem tika kvalificēti vienīgi Maskavas “Spartak” jaunieši.

Šajā turnīrā tāpat tiek noskaidroti Krievijas jaunatnes čempioni. Tā kā šis tituls pienāks izslēgšanas mačos visaugstāko vietu ieņēmušajam Krievijas klubam, bet labāko astotnieks kvalificēts dalītā vietā, līga un nacionālā federācijai vēl lems par kritērijiem, kā izvērtēt šīs čempionāta rezultātus.

“Koronavīrusa pandēmijas dēļ šīs MHL sezona noteikti iesies vēsturē – pirmo reizi netiek noskaidrots Harlamova kausa ieguvējs. Izslēgšanas spēles tika pārtrauktas priekšlaicīgi, tāpēc visas komandas, kas pārvarēja pirmo kārtu, atrodas vienādās pozīcijas cīņā par uzvaru turnīrā. MHL, tieši tāpat kā KHL, vietu sadalē balstās uz sportiskajiem principiem, un tieši tādēļ labāko astotnieks kvalificēts dalītā vietā un tiek publicēts alfabētiskā kārtībā,” skaidro KHL viceprezidents jaunatnes hokeja attīstības jautājumos Aleksandrs Gusjkovs.

Regulārajā sezonā “Rīga” 64 mačos iekrāja 76 punktus, kas Rietumu konferencē ļāva ieņemt septīto vietu, apsteidzot “Spartak”.

Izmantotie resursi:
mhl.khl.ru