Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs svin 650. uzvaru, Gaskē piecos setos izslēdz Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs svin 650. uzvaru, Gaskē piecos setos izslēdz Vavrinku
Rišārs Gaskē
Foto: Reuters/Scanpix

Novakam Džokovičam revanša maču pret Stenu Vavrinku būs jāgaida ilgāk par Vimbldonu, jo Šveices tenisists šodien ceturtdaļfinālā piecos setos kapitulēja Rišāram Gaskē – 4:6, 6:4, 6:3, 4:6, 9:11. Tikmēr Džokovičs trīs setos ar vienādu 6:4 rezultātu apspēlēja Marinu Čiliču.

Džokovičs viegli uzvar Čiliču, gūstot 650. uzvaru

Novaks Džokovičs pirms gada Marinu Čiliču ceturtdaļfinālā pieveica piecos setos, toreiz esot iedzinējos ar 1-2. Šoreiz ranga līderim ļoti viegla uzvara, turpinot perfekto dominanci pār Horvātijas labāko tenisistu: 13-0!

Džokovičs katrā seta guva pa vienam breikam, izmantojot iespējas "ieķerties" tajos Čiliča serves geimos, kuros viņam pirmās serves trūkuma dēļ nācās spēlēt garās izspēles. Čiličs uzņemšanā bija ļoti nevarīgs, trīs setos tā arī nespējot nopelnīt kaut vienu breika iespēju!

Džokovičs šodien guva 50. uzvaru Vimbldonā, kļūstot par septīto tenisistu ar vismaz 50 panākumiem šajā turnīrā. Džokovičam vēl viena jubileja, izcīnot karjeras 650. uzvaru. No aktīviem tenisistiem vairāk ir tikai Rodžeram Federeram (1035) un Rafaelam Nadalam (740).

Divkārtējam čempionam piektdien būs 27. "Grand Slam" pusfināls. Tas ir ceturtais labākais rādītājs aiz Federera (37), Džimija Konorsa (31) un Ivana Lendla (28).

Tenisisti ar 50+ uzvarām Vimbldonā

VTenisistsU-Z
1.Džimijs Konorss84-18
2.Rodžers Federers78-9
3.Boriss Bekers71-12
4.Pīts Samprass63-7
5.Džons Makinrojs59-11
6.Bjerns Borgs51-4
7.Novaks Džokovičs50-8

Gaskē piecos setos izslēdz Vavrinku

Stens Vavrinka bija vienīgais no ceturtdaļfinālistiem, kurš vēl nebija zaudējis nevienu setu. Statistika vairs nebija aktuāla jau pēc 1. seta mačā pret Rišāru Gaskē. Šveices otrais numurs cīņu sāka samērā nesakarīgi, pieļaujot daudz nepiespiesto kļūdu (setā šī attiecība bija 14:4), bet uzņemšanā neprata lasīt francūža servi, pretiniekam grūtības nesagādājot.

Vavrinka pēc 1. seta zaudēšanas otro sāka ļoti apņēmīgi, iegūstot 3:0 pārsvaru. Tas ātri tika zaudēts, atkal nospēlējot tāpat kā iepriekšējā setā. Gaskē palīdzēja Vavrinkam tomēr uzvarēt šajā setā, pie rezultāta 4:5 nenoturot servi. Rišāram šajā geimā bija divas dubultkļūdas, no kurām otrā gadījās trešās setbumbas izspēlē. Pirmās divas Gaskē atspēlēja ar lieliskiem uzbrukumiem, vispirms izceļoties ar savu slaveno "backhand" sitienu, bet pēc tam precīzs "serve&volley" gājiens.

3. setā vienīgais breiks notika jau ceturtajā geimā, kuru Gaskē pabeidza ar divām "forehand" kļūdām pēc kārtas. Vavrinka, kuram pirmajos divos setos bija problēmas ar labo plecu, spēlēja arvien labāk, kamēr Gaskē devās pretējā virzienā. 4. sets bija 2. seta kopija. Labāk spēlējušajam tenisistam izdevās sagaidīt pretinieka palīdzību desmitajā geimā. Šoreiz pie rezultāta 4:5 servi nenoturēja Vavrinka un arī setu pabeidza ar dubultkļūdu!

Vavrinka 5. seta pirmajā geimā pēc Gaskē "smeša" kļūdas ieguva breikbumbu, kuru nespēja realizēt, iesitot tīklā. Rišārs astotajā geimā ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā. Vavrinkam vājš serves geims, radot sev 0:40 deficītu. Stens atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēja. Gaskē tika klāt saīsinātajai bumbiņai un breiku nokārtoja ar apvedošo sitienu pa līniju – 5:3 francūža labā.

Gaskē nav no stabilākajiem tenisistiem, kad jāservē par uzvaru setā/mačā. Rišāram roka notrīcēja arī šoreiz. Viņš nokļuva divu punktu attālumā no uzvaras (30:15). Gaskē "backhand" auts, pēc tam Vavrinka ar apvedošo sitienu ieguva breikbumbu. Gaskē aizsniedzās līdz bumbiņai, taču nespēja to novirzīt atpakaļ laukumā. Breikbumbas izspēlē bija diagonālo "backhand" sitienu apmaiņa, kas beidzās ar Gaskē sitienu tīklā – 5:4 arvien viņa labā.

Gaskē pēdējā setā servēja pirmais un visu laiku bija vadībā. "6. setā" pirmais breika iespēju ieguva Vavrinka, to 19. geimā nopelnot ar diagonālo apvedošo sitienu. Gaskē talkā nāca laba pirmā serve. Francūzis noturēja servi, bet nākamajā geimā pats ieguva breiku, kas nozīmēja mača finišu. Gaskē nospēlēja pacietīgi, gaidot pretinieka kļūdas, tāda taktika deva vēlamo rezultātu.

Vavrinka trīs reizes iesita tīklā, pēc tam ar "slaisu" bumbiņu raidīja pāri gala līnijai – 0:40 jeb trīs mačbumbas Gaskē. Vavrinka pirmās divas atspēlēja samērā pārliecinoši. Trešās mačbumbas izspēlē Gaskē spēja atvairīt spēcīgu Vavrinkas pirmo servi, turklāt bumbiņu raidīja ļoti "dziļi". Vavrinka nenoorientējās un vēlreiz izsita autā ar "backhand".

Arī abu tenisistu vienīgā iepriekšējā spēle "Grand Slam" turnīros beidzās piecos setos. 2013. gadā "French Open" pārāks bija Vavrinka, pēdējā setā uzvarot ar 8:6. Vavrinkam pēc šodienas cīņas piecu setu mačos 21-18 bilance, zaudējot pēdējās trīs spēles. Gaskē arvien negatīva bilance (10-13), taču viņš uzvarējis piecas no pēdējām sešām. Vienīgais zaudējums šajā posmā bija pērn Vimbldonas 2. kārtā pret Niku Kirjosu, kurš toreiz atspēlēja deviņas mačbumbas.

Gaskē vēl ne reizi nav zaudējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Spēlēts gan nav daudz – tikai trīs reizes, un visos mačos par iekļūšanu pusfinālā viņš uzvarēja piecos setos. 2007. gadā Vimbldonā tas izdevās pret Endiju Rodiku, bet 2013. gadā "US Open" pret Davidu Fereru. Gaskē pirms astoņiem gadiem Vimbldonas pusfinālā trīs setos zaudēja Federeram. Tāds pats iznākums ir ticamākais variants arī piektdien pret Džokoviču. Gaskē pret Džokoviču ir 1-12 bilance, vienīgo uzvaru gūstot 2007. gadā. Pavisam nesen "French Open" viņš dabūja pamatīgu pērienu ar 1:6, 2:6, 3:6.

Vimbldona 2015. Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (9) Marin Cilic6;4 6:4 6:4
(2) Roger Federer – (12) Gilles Simon6:3 7:5 6:2
(3) Andy Murray – Vasek Pospisil6:4 7:5 6:4
(21) Richard Gasquet – (4) Stan Wawrinka6:4 4:6 3:6 6:4 11:9

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (21) Richard Gasquet
(2) Roger Federer – (3) Andy Murray

     [+] [-]

, 2015-07-08 22:10, pirms 9 gadiem
Gaskē tik tiešām ir ļoti labā sportiskā formā !

     [+] [-]

, 2015-07-09 11:22, pirms 9 gadiem
Tas bija žēli par abiem tenisistiem, ka notrīcēja roka setu galotnēs.
Gaskē baigais viltnieks ar savu servi, līdz pat mača beigām bija nestipras serves, kuras Vavrinka neattapa uzņemt.

     [+] [-]

, 2015-07-09 19:31, pirms 9 gadiem
Vavrinka-Gaskē - supermačs.Pēdējos geimos abi tiešām cīnījās "kā īstiem vīriem pieklājas".Kad Gaskē neizservēja maču, likās, ka Stens viņu "salauzīs'" , bet redz, kā...