Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Pavļučenkova un Zidanšeka uzvar "pagarinājumā", pirmoreiz iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pavļučenkova un Zidanšeka uzvar "pagarinājumā", pirmoreiz iekļūst pusfinālā
Tamāra Zidanšeka. Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" dāmu turnīra pirmie divi ceturtdaļfināli beidzās ar 2,5 stundas ilgām cīņām. Anastasija Pavļučenkova (WTA 32.) ar 6:7(2), 6:2, 9:7 pieveica Jeļenu Ribakinu (WTA 22.), ar septīto mēģinājumu uzvarot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Tamāra Zidanšeka (WTA 85.) ar 7:5, 4:6, 8:6 apspēlēja Paulu Badosu (WTA 35.), izceļoties ar Slovēnijas labāko rezultātu "Grand Slam" vienspēlēs.

Pavļučenkova ar septīto mēģinājumu uzvar "Grand Slam" ceturtdaļfinālā

Jeļena Ribakina ar lielu jaudu dominēja 1. setā, kur uzvarēja četros no pirmajiem pieciem geimiem, bet pēc izvirzīšanās vadībā ar 4:1 breiku zaudēja, kad septītajā geimā nespēja aizstāvēt otro servi un pieļāva pārāk daudz kļūdu, ieskaitot "forehand" raidījumu autā piektās breikbumbas izspēlē. Ribakina taibreikā aiztraucās priekšā ar 5:0, vien tad Anastasija Pavļučenkova tika pie sava pirmā punkta. Ribakina šogad pirmoreiz uzvarēja taibreikā (1-4), arī Pavļučenkovai negatīva aina (3-7).

2. setā lūzums notika jau piektajā geimā, kur Ribakina atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto netika galā kuriozā epizodē. Pavļučenkova paslīdēja aiz gala līnijas, un Ribakina mirkli vēlāk bumbiņu no gaisa trāpīja tīklā. Ribakina zaudēja arī nākamajos divos serves geimos, izšķirošajā setā nokļūstot iedzinējos ar 0:2. Ribakina tobrīd bija zaudējusi sešos geimos pēc kārtas.

Kazahstānas tenisiste spēja saņemties un uzvarēja nākamajos trīs geimos, iegūstot breika pārsvaru (3:2), kas gan uzreiz izgaisa. Ribakinai vairāk breikbumbu šodien nebija, lai gan vienu vajadzēja iegūt septītajā geimā. Viņa pie 30:30 izsita autā, esot lieliskā pozīcijā pie tīkla.

Ribakina 3. setā trīs reizes sekmīgi servēja par mača turpināšanu. Viņa pie 4:5 un 5:6 zaudēja tikai vienā izspēlē, bet pie 6:7 atspēlējās no 0:30. Ceturtais mēģinājums pagarināt maču cieta neveiksmi. Pavļučenkova pie 8:7 un 30:30 ar "forehand" uzbrukumu ieguva mačbumbu. Ribakinai dubultkļūda! Viņai kopumā 43 nepiespiestās kļūdas, kamēr Pavļučenkovai 28. Tīri uzvarētājās izspēlēs Ribakinai neliels pārsvars ar 46:44.

Abas tenisistes Parīzē kopā startē dubultspēļu turnīrā, kur sasniegušas ceturtdaļfinālu. Ribakinai šodien bija pirmais vienspēļu ceturtdaļfināls, bet Pavļučenkovai ar septīto mēģinājumu beidzot uzvarēja ceturtdaļfinālā. Viņai trīs zaudēti ir Melburnā, bet pa vienam Vimbldonā, Ņujorkā un Parīzē, kur Pavļučenkova pirmoreiz ceturtdaļfinālā spēlēja pirms 10 gadiem, ar 6:1, 5:7, 5:7 zaudējot Frančeskai Skjavonei.

Zidanšeka pēc vēsturiska "Grand Slam" pusfināla debitēs Top 50

Pirmoreiz spēlējot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, abām vienaudzēm bija nervozs sniegums ar vairākiem pavērsieniem. Mēnesi vecākā Paula Badosa spēlē iegāja sekmīgāk, izveidojot 3:0 pārsvaru divu breiku vērtībā, taču zaudēja nākamajos trīs geimos. Spānijas tenisiste uzreiz atjaunoja pārsvaru (4:3), to zaudējot jau nākamajā geimā.

Cīņas favorīte nospēlēja nesekmīgu serves geimu pie 5:6. Viņa ar "forehand" uzbrukumu atspēlēja setbumbu, bet tūlīt kļūdījās ar labo sitienu (auts). Otrās setbumbas izspēlē ar pirmajiem sitieniem nespējot tikt galā ar Tamāras Zidanšekas aizsardzību, Badosa nolēma izpildīt saīsināto sitienu (pirmo setā), kas bija nesekmīgs, bumbiņai ielidojot tīklā – 5:7.

2. setā divreiz pārsvaru nenosargāja slovēniete, kura bija vadībā ar 3:1 un 4:2, turpinājumā zaudējot sešos geimos pēc kārtas. Tas nozīmēja Badosai breika atrāvienu izšķirošajā setā (2:0), taču Spānijas sportistei neizdevās noturēties priekšā, vēlāk neizturot spiedienu, kad viņai bija jāservē par palikšanu turnīrā.

Badosa astotajā geimā uzvarēja no 3:4 un 0:30. Servējot pie 4:5, viņai "sausais" serves geims, bet pie 5:6 zaudēta viena izspēle. Zidanšeka 13. geimā atspēlējās no 15:40, ar uzbrukumiem atvairot trīs breikbumbas – pirmās divas ar "forehand" un vēlāk trešo ar "backhand", kad Badosa netrāpīja pa bumbiņu pēc viņai neveiksmīga atlēciena.

Badosa drīz jāservē pie 6:7, šim geimam kļūstot par pēdējo. Paula uzvarēja pirmajā izspēlē, bet pēc tam pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas – 15:40 jeb divas mačbumbas. Zidanšekai pirmajā reizē neliels auts ar diagonālo "forehand" sitienu, kad Badosa bija apspēlēta. Zidanšeka arī otrajā mačbumbām jaudīgi sita ar "forehand" un šoreiz trāpīja.

Zidanšekai bija par 17 tīri uzvarētām izspēlēm vairāk (48:31) un mazāk nepiespiesto kļūdu (39:47). Zidanšekai pirms šis sezonas Parīzē nebija uzvaru (0-2), bet "Grand Slam" karjerā kopumā tikai trīs uzvaras. Tagad viņai ir Slovēnijas vēsturē labākais rezultāts vienspēļu "Grand Slam" turnīros. Zidanšeka pirmdien debitēs WTA ranga Top 50.

     [+] [-]

, 2021-06-08 18:57, pirms 3 gadiem
Liels prieks par abām! Pavļučenkova pēc visiem šiem gadiem WTA tūrē jau sen bija pelnījusi Grand Slam 1/2 pusfinālu

  +1 [+] [-]

, 2021-06-08 19:05, pirms 3 gadiem
Kurš varēja nosapņot tādu pusfināla zaru.
Zidanšeka parādīja visu, ko viņa māk. Un māk tehniski visu. Tāds darba rūķis, nopelnīja pusfinālu, ja galva izturēs - arī finālu. Badosa sataupīja savu servi, pirmo servējot uz 130 km/h, nezināja, ko iesākt, kur sist, kad bumbiņa spītīgi nāca atpakaļ, citus sitienus nevajadzīgi sasteidza. Domāju, ka treneri aplauzās, plāna B nebija, resurss neiztērēts.
Otro maču redzēju pēdējo setu, tur viss līdzīgi, ar vienu liktenīgu kļūdu viss izšķīrās.

     [+] [-]

, 2021-06-08 21:16, pirms 3 gadiem
...mjā, dāmas, dāmas....lieku uz Zidanšeku, ka tiks finālā, bet rezultāti intriģējoši, labi ka nav nauda jāliek!