Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Astafjevs: ""Skonto" spēlētājiem ir līgumi, un nevēlos graut komandu"

Agris Suveizda

Astafjevs: ""Skonto" spēlētājiem ir līgumi, un nevēlos graut komandu"
Vitālijs Astafjevs un Kaspars Ikstens 2010. gadā spēlēja vienā komandā un ar "Skonto" kļuva par Latvijas čempioniem
Foto: Ivars Veiliņš, "Jelgavas Vēstnesis"

Jūrmalas "Spartaka" un "Jelgavas" savstarpējā spēlē (0:1) jaunajās komandās debitēja uzreiz divi galvenie treneri – Oļegs Blagonadeždins un Vitālijs Astafjevs. Abi 2004. gada Eiropas čempionāta dalībnieki pastāstīja par pievienošanos klubiem, un Astafjevs noliedza, ka vasarā varam gaidīt pašreizējo "skontiešu" pieplūdumu "Jelgavā".

"Jelgavas" galvenais treneris Vitālijs Astafjevs: "Pirmkārt, gribētu pateikties puišiem par pilnīgu pašatdevi. Spēle nebija viegla, savas pēdas atstāja laika apstākļi. Tomēr kaut kas sanāca – pirmām kārtām esmu apmierināts ar rezultātu. Uzvara vienmēr ir svarīga un vērtīga, tāpēc gribētu pateikties komandai un līdzjutējiem, kuri atbrauca atbalstīt mūs visus. Pretinieks nebija viegls, laukumā bija daudz cīņas. Kaut kur mums varbūt paveicās vairāk, bet, protams, esmu ļoti apmierināts ar rezultātu un aizvadīto spēli."

"Spartaka" galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins: "Vēlos apsveikt kolēģi ar uzvaru un novēlēt Vitālijam veiksmi jaunajā klubā un komandā. Nav nekādu pretenziju pret spēlētāju pašatdevi, vēlmi un centību, bet, protams, spēles kvalitāte – īpaši nepiespiestās kļūdas pie saviem vārtiem – summā arī noveda līdz ielaistajiem vārtiem. Tehniskais brāķis, lēna lēmumu pieņemšana – tas viss arī atnesa šos vārtus. Un, protams, uzbrukumā nebijām nopelnījuši vārtus – bija tikai viens īsts moments, ar to ir par maz."

Jums abiem šī bija debija. Pastāstiet sīkāk par to, kā nonācāt jaunajā klubā!
Astafjevs: "Kamēr atrados Latvijas izlases rīcībā, saņēmu piedāvājumu no kluba. Pārrunas nebija ilgas. Ilgu laiku strādāju kā asistents, un man bija interesanti stāties pie komandas stūres. Protams, man simpatizē klubs un paši spēlētāji. Ātri atradām kopīgu valodu, un ir ļoti patīkami, ka man tagad ir partneris un treneris, ar kuru esmu spēlējis kopā un ar kuru mani daudz kas saista. Esmu tikai priecīgs, ka tagad dod ceļu jaunajiem treneriem, kuri ir izgājuši labu skolu un paši kā spēlētāji piedalījušies augstā starptautiskā līmenī. Domāju, ka Latvijas futbols no tā tikai iegūs."
Blagonadeždins: "Pienāca piedāvājums, un es piekritu. Jā, zinu, ka vienreiz jau strādāju "Spartakā", bet kāpēc ne? Vai nebaidos, ka vēlreiz atlaidīs? Katru treneri agri vai vēlu atlaiž. Vēsturē bijuši gadījumi, kad treneri gāja un nāca, un atgriezās klubā. Kāpēc ne? Ir iespēja strādāt meistarīgākā komandā un ar augstāka līmeņa futbolistiem [Blagonadeždins sezonu sāka kā 1. līgas apakšgala koimandas "Olaines" galvenais treneris – A.S.]. Kāpēc ne?"

Galvenais iemesls pārejai bija tas, ka beidzot kļūsi par galveno treneri, vai tam bija arī kāda saistība ar "Skonto" finansiālo situāciju?
Astafjevs: "Nē, ar "Skonto" situāciju te nav nekāda sakara, kaut gan situācija tur ir diezgan sarežģīta. Pirmām kārtām iemesls bija tas, ka šis ir solis uz augšu manā trenera karjerā. Tā bija galvenā prioritāte."

Ko teica Pertija, kad pateici par aiziešanu?
Astafjevs: "Novēlēja veiksmi, un šķīrāmies draudzīgi. Daudz atdevu "Skonto" – gan kā spēlētājs, gan treneris, un šajā grūtajā periodā līdz pēdējam biju kopā ar komandu. Bet dzīve turpinās un jāiet tālāk."

Pavisam drīz jau gaidāms transfēru periods – vai "Jelgavā" varētu parādīties kādi "skontieši"?
Astafjevs: "Par to vēl ir pāragri runāt, plus "Skonto" spēlētājiem ir līgumi un nemēģināšu spert tamlīdzīgus soļus. Protams, mums ir nepieciešams pastiprinājums, bet tas nenozīmē, ka izmantošu kaut kādus vecos kontaktus un graušu "Skonto" komandu. "Skonto" ir savs sastāvs un savi spēlētāji, tāpēc pastiprināsimies uz citu spēlētāju rēķina."

Atkal nespēlēja Gauračs – kad varētu viņu redzēt atpakaļ laukumā?
Blagonadeždins: "Kā saprotu, viņš uz izlasi aizbrauca ar traumu. Tur viņš to neizārstēja, un beigās nācās viņu saudzēt. Mēnesis ir garš, un vēl ir daudz spēļu. Šobrīd viņš nav gatavs spēlēt uz 100%. Palīdzēja izlasei, bet klubam tas ir mīnuss. Šodien, kā reiz, viņa tomēr pietrūka, lai pastiprinātu uzbrukumu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja