Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA soda arī "76ers" par savlaicīgu neziņošanu par Embīda traumas statusu

Rolands Eliņš

NBA soda arī "76ers" par savlaicīgu neziņošanu par Embīda traumas statusu
Džoels Embīds. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--DPA. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Filadelfijas "76ers" saņēma naudas sodu saistībā ar līdera Džoela Embīda savainojuma ziņojumiem.

Embīds bija guvis smadzeņu satricinājumu un acs orbītas kaula lūzumu "play-off" pirmās kārtas spēlē, tāpēc basketbolists izlaida pirmās divas otrās kārtas spēles pret Maiami "Heat".

Trešajā konferences pusfināla spēlē viņš tomēr atgriezās laukumā, lai palīdzētu Filadelfijas vienībai izcīnīt panākumu, gūstot 18 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas.

"76ers" pirms spēles laicīgi neziņoja par Embīda gatavību doties laukumā, tāpēc saņēma 50 tūkstošu ASV dolāru (apmēram 47 tūkstoši eiro) lielu naudas sodu.

Sākotnēji pirms piektdienas spēles viņš tika atzīmēts, kā spēlētājs, kurš nedosies laukumā. Tāpat arī pēc metieniem pirms spēles "76ers", lai arī medijiem paziņoja, ka Embīds ir spējīgs spēlēt, nebija viņu izņēmusi no savainoto spēlētāju saraksta. Tikai pēc iesildīšanās pirms pašas spēles komandas spēlētāju sarakstā Embīds tika atzīmēts, kā gatavs doties laukumā.

Līdzīgu sodu šajās izslēgšanas spēlēs saņēma arī Fīniksas "Suns", kas nebija laicīgi un korekti informējusi par Devina Bukera atgriešanos sastāvā.

"76ers" nākamo spēli Austrumu konferences pusfinālā pret "Heat" aizvadīs svētdien.