Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs atkal Madridē uzvar Tīmu, Berretīni pirmais "Masters" fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs atkal Madridē uzvar Tīmu, Berretīni pirmais "Masters" fināls
Aleksandrs Zverevs. Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada Madrides "Masters" čempions Aleksandrs Zverevs (ATP 6.) pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:4 uzvarēja Dominiku Tīmu (ATP 4.). Vācijas tenisa līderis svētdien finālā plkst. 19:30 tiksies ar tenisistu, kuram tas būs pirmais "Masters" fināls. Mateo Berretīni (ATP 10.) otrajā pusfinālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja Kasperu Rūdu (ATP 22.).

Aleksandrs Zverevs sestdien guva tikai trešo uzvaru 11 mačos pret Dominiku Tīmu. Divas no trim izcīnītas augstienes apstākļos Madridē, kur Zverevs Tīmu pieveica arī 2018. gadā finālā ar rezultātu 6:4, 6:4. Tīmam toreiz neizdevās tikt klāt Zvereva servei, maču aizvadot bez breikbumbām. Šodien viņam bija viens breiks, taču pārāk vēlu – kad Zverevs jau bija vadībā ar setu un diviem breikiem.

Zverevam pirmajam vajadzēja atspēlēt breikbumbu, to trešajā geimā izdarot ar jaudīgu pirmo servi. Tīms izgāza nākamo serves geimu, tajā pieļaujot sešas kļūdas (četri auti un divas dubultkļūdas). Viņš atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto galā netika, izpildot nepietiekami labu "dropšotu". Zverevs komfortabli tika klāt bumbiņai un pretinieku sodīja.

Vācijas tenisists nostiprināja breiku un bija vadībā ar 4:1. Tāds pats rezultāts pēc pieciem geimiem bija arī 2. setā, kad Zverevs bija vadībā ar setu un diviem breikiem. Tīmam tobrīd izdevās atgūt vienu breiku. Divi apvedošie sitieni deva divas breika iespējas, austrietis realizēja jau pirmo, ar sitienu dziļumā piespiežot Zverevu kļūdīties.

12 minūtes ilgušajā septītajā geimā atspēlējot trīs breikbumbas, Tīms pietuvojās līdz 3:4, taču otro breiku Zverevs neatdeva un otro reizi sasniedza Madrides finālu. Viņa 2018. gada titula kampaņa bija vēsturiska. Zverevs turnīru izspēlēja nenobreikots, turklāt piecos mačos saskārās ar tikai vienu breikbumbu, kas ir "Masters" čempionu rekords.

Kaspers Rūds uzvarēja abos iepriekšējos māla mačos pret Mateo Berretīni, bet Madridē to nespēja paveikt, turklāt norvēģim pat nebija nevienas breika iespējas. Rūds zaudējis visos trīs "Masters" pusfinālos, visi bijuši pēdējos trīs "Masters" turnīros uz māla seguma – septembrī Romā, pagājušajā mēnesī Montekarlo un šonedēļ Madridē.

Tikmēr Belgradas ATP 250 čempions Berretīni ar astoto uzvaru pēc kārtas sasniedza karjeras lielāko finālu. Itālijas tenisa līderim šodien bija otrais "Masters" pusfināls. Viņš pirmajā zaudēja savam rītdienas pretiniekam Zverevam, kuram 2019. gadā ar 3:6, 4:6 zaudēja Šanhajā. Zverevam savstarpējo maču rēķinos 2-1 pārsvars.