Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida nekvalificējas izšķirošajai cīņai par olimpisko kvotu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida nekvalificējas izšķirošajai cīņai par olimpisko kvotu
Inese Tarvida. Foto: Sandra Škutāne, F64

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā turpinās Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs taekvondo. Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece Inese Tarvida šodien pirmajā mačā pārspēja vietējo sportisti, savukārt ceturtdaļfinālā piekāpās grieķietei un nekvalificējās izšķirošajai cīņai par Tokijas olimpisko spēļu kvotu.

Kā jau ziņots, sacensību pirmajā dienā Jolanta Tarvida cīnījās sev neierasti smagā svara kategorijā (67kg) un apstājās ceturtdaļfinālā. Māsas nevarēja startēt vienā kategorijā, jo attiecīgajā svarā valsti var pārstāvēt tikai viena sportiste.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ taekvondo olimpiskās kvalifikācijas turnīrs tika pārcelts četras reizes (Milāna pērnā gada aprīlī - Maskava - Sofija janvāra beigās - Sofija 7.-8. maijā). Te katrā olimpiskajā svara kategorijā tiek izspēlētas divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm. Eiropietēm šis ir vienīgais kvalifikācijas turnīrs, līdz ar to apstākļu sakritībai var būt liels svars.

57 kilogramos ar pirmo numuru izliktā Inese Tarvida šodien vispirms spēkojās ar turnīra mājinieci Ilinu Ivanovu (#16), kura nesenajā Eiropas čempionātā ieguva 53kg bronzu. Pirmajā raundā mūsējā sāka ar trīspunktīgo spērienu (3:0). Pretiniece nokrita (4:0) un drīz vien samazināja deficītu līdz minimumam (4:3). Tarvida iespēra pa ķiveri (7:3) un nopelnīja vēl vienu punktu, turklāt pēc dažām sekundēm to paveica vēlreiz - 12:3. Otrais raunds sākās pie rezultāta 17:4, mūsu sportiste strauji palielināja savu pārsvaru un priekšlaicīgi izcīnīja uzvaru - 36:11.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās talantīgā grieķiete Fani Tzeli (#8), kura iepriekš ne reizi vien sarūgtināja mūsu māsas. Pirmā raunda sākumā Latvijas pārstāve nonāca iedzinējos (0:2), bet drīz vien atbildēja ar trīspunktīgo uzbrukumu (3:2). Nākamajā raundā sportistes apmainījās ar vairākiem rezultatīviem spērieniem, cenšoties pārņemt vadību, bet pārtraukumā viņas devās pie rezultāta 8:7 par labu turnīra pirmajam numuram. Trešā raunda sākumā Tarvidai iespēra divas reizes - 8:9, 8:11. Pēc tam tablo parādīja 10:14, mūsējā pievilka līdz 13:14, bet grieķiete atjaunoja trīs punktu starpību (13:16) un pievienoja vēl divus - 13:18. Galu galā mačs noslēdzās ar 16:21. Tas nozīmē, ka Inese Tarvida neturpinās cīņu par olimpisko kvotu.

Kā jau ziņots, pirms četriem gadiem māsas Tarvidas nepiedalījās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā - Jolanta vēl nebija sasniegusi vajadzīgo vecumu, bet Inesei patraucēja savainojums.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org

  +4 [+] [-]

, 2021-05-08 11:52, pirms 3 gadiem
Lieli skaitļi ar to elektroniku, agrāk kad tiesneši deva punktus, grūti bija dabūt padsmit punktus, bet nu agrāk šis sporta veids bija skatāmas agresīvāks jo bija jāparāda ka iegūsti punktus, lai tiesneši redzētu bet tagad atliek tik pieskarties pareizajos punktos

     [+] [-]

, 2021-05-08 12:03, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: agrāk šis sporta veids bija skatāmas agresīvāks jo bija jāparāda ka iegūsti punktus, lai tiesneši redzētu bet tagad atliek tik pieskarties pareizajos punktos
tā "pieskaršanās pareizajos punktos" ir skatītāju atstumšana. lielāka jēga ir skatīties uz tablo, jo citādi nevar saprast, kad ir punkti un kad nav.

     [+] [-]

, 2021-05-08 12:33, pirms 3 gadiem
Boksā kikboksā un citos sporta veidos nav nekādi tablo, tiesneši paziņo punktus, tajā ziņā objektīvāk ir elektroniski, bet sportisti tāda ziņā cīnas citādāk nekā agrāk, tas ir tikai mans viedoklis, old school taekeondo likās interesantāks arī no skatītāju viedokļa, tieši kā cīnījās.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-08 16:25, pirms 3 gadiem
koņec..

  -2 [+] [-]

, 2021-05-08 16:40, pirms 3 gadiem
FIASKO!

kas tad vispār cīnīsies OS?
gadiem mūs baroja ar tekstiem, ka OS māsas stabli kausies par medaļām, dalība vispār bija kā neapšaubāma .. diemžēl arī te visi Grand Prix un EČ medaļas pavisam cits zems līmenis. Grigorjeva vismaz tiek līdz OS ..

  +1 [+] [-]

, 2021-05-08 16:48, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: FIASKO!

kas tad vispār cīnīsies OS?
gadiem mūs baroja ar tekstiem, ka OS māsas stabli kausies par medaļām, dalība vispār bija kā neapšaubāma .. diemžēl arī te visi Grand Prix un EČ medaļas pavisam cits zems līmenis. Grigorjeva vismaz tiek līdz OS ..
Pats negribi tikties ar māsām? Varbūt tevi arī pabaros!

     [+] [-]

, 2021-05-08 17:11, pirms 3 gadiem
Domāju šī bija viņas pēdējā cīņa.

     [+] [-]

, 2021-05-08 18:06, pirms 3 gadiem
Žēl, izturību ja izdomas vēl turpināt cīnīties lid nākamaja olimpiadei