Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Dienvidkorejas izlases PK2014 sastāvā iekļauti deviņi Eiropas klubu pārstāvji

Dienvidkorejas izlases PK2014 sastāvā iekļauti deviņi Eiropas klubu pārstāvji
Hjonmins Sons
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas futbola valstsvienības galvenais treneris Mjungbo Hongs nosaucis 23 spēlētāju sastāvu dalībai 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā.

Dienvidkorejas sastāvā iekļauti deviņi Eiropas klubu futbolisti, to vidū arī valstsvienības lielākā zvaigzne Hjonmins Sons, kurš spēlē Vācijas Bundeslīgas klubā Leverkūzenes "Bayer". 21 gadu vecais futbolists 30 Bundeslīgas spēlēs šosezon ir guvis deviņus vārtus.

Vācijas spēcīgāko klubu turnīru pārstāvēs arī divi "Augsburg" futbolisti un "Mainz" uzbrucējs Jakeols Kū (13 spēlēs vieni vārti). Dienvidkorejas izlases sastāvā būs arī pieci angļu klubos spēlējoši futbolisti. Kopumā korejiešiem būs jauns sastāvs ar nelielu finālturnīru pieredzi – no PK2010 sastāva ierindā būs pieci futbolisti, bet tikai viens spēlētājs – "Al Hilal" aizsargs Taehvi Kvaks – ir vecāks par 30 gadiem.

Vietējo čempionātu Dienvidkorejas izlasē pārstāv salīdzinoši maz – tikai seši futbolisti. Neskaitot eiropiešus, pārējie valstsvienības dalībnieki pārstāv Japānas, Ķīnas un Saūda Arābijas klubus.

Dienvidkoreja bija viena no četrām Āzijas zonas izlasēm, kas garantēja vietu finālturnīrā. Korejieši nodrošināja ceļojumu uz Brazīliju, tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai savā grupā – tikpat punktu (14 astoņās spēlēs) bija arī Uzbekistānai.

Finālturnīrā Dienvidkoreja spēlēs vienā grupā ar Beļģiju, Krieviju un Alžīriju. Pirmais mačs korejiešiem paredzēts 17.jūnijā – pretī stāsies Krievija.

Dienvidkorejas valstsvienības sastāvs PK2014 finālturnīram

PozīcijaSportistsKlubs
VārtsargiH.JungsSuwon Bluewings
S.KimsUlsan Hyundai
B.LīBusan IPark
AizsargiŽ.HongsAugsburg (Vācija)
S.HvangsSanfrecce Hiroshima (Japāna)
Č.KimsKashima Reysol (Japāna)
Dž.KimsAlbirex Niigata (Japāna)
J.KimsGuangzhou Evergrande (Ķīna)
T.KvaksAl Hilal (Saūda Arābija)
J.LīUlsan Hyundai
S.JunsQueens Park Rangers (Anglija)
PussargiD.HaBeijing Guoan (Ķīna)
K.HansKashiwa Reysol (Japāna)
D.JiAugsburg (Vācija)
S.KiSunderland (Anglija)
B.KimsCardiff City (Anglija)
Č.LīBolton Wanderers (Anglija)
J.ParksGuangzhou R&F (Ķīna)
H.SonsBayer (Vācija)
UzbrucējiŠ.KimsUlsan Hyundai
J.KūMainz (Vācija)
K.LīSangju Sangmu
Č.ParksWatford (Anglija)

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
Live scores, results, fixtures, tables,...


Foto: AFP/Scanpix
118

FIFA "Ballon d'Or" otro gadu pēc kārtas saņem Ronaldu

Šovakar svinīgā ceremonijā Cīrihē (Šveice) tika nosaukts 2014. gada FIFA "Ballon d'Or" ieguvējs. Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) un žurnāla "France Football" kopīgo balvu otro gadu pēc kārtas saņēma portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.
Mario Gece
Foto: AFP/Scanpix
8

Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro

2014. gada Pasaules kausa finālturnīra finālmača uzvaras vārtu autora, vācieša Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro.
Antonio Konte
Foto: LaPresse/Scanpix
2

Konte apstiprināts par Itālijas galveno treneri

Par Itālijas futbola valstsvienības galveno treneri šodien oficiāli tika nosaukts Antonio Konte, kurš iepriekš darbojās valsts čempionvienībā Turīnas "Juventus". Ar Konti ir parakstīts divu gadu līgums.