Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" ar sagrāvi izlīdzina sēriju, panākums arī Memfisai

Rolands Eliņš

"Knicks" ar sagrāvi izlīdzina sēriju, panākums arī Memfisai
Rojs Hiberts cenšas nosegt Karmelo Entoniju
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs par zaudējumu pirmajā spēlē ar pārliecinošu sagrāvi atriebusies Ņujorkas „Knicks” vienība, kura ar 105:79 pieveica Indianas „Pacers”. To pašu, tikai ar mazāku pārsvaru paveikusi Memfisas „Grizzlies”, kura saspringtā spēles galotnē prata nosegt Kevinu Durentu un uzvarēt ar 99:93.

Pēc sērijas pirmās spēlēs, kurā „Pacers” garie spēlētāji Rojs Hiberts un Deivids Vests prasmīgi nospieda uz ceļiem „Knicks” komandu, ņujorkieši bija vairāk nekā motivēti otrajā spēlē parādīt savu labāko sniegumu, un jau pirmajā ceturtdaļā agresīvi un mērķtiecīgi devās uz grozu. Ar Karmelo Entonija (astoņi punkti ceturtdaļā) palīdzību „Knicks” arī izrāvās deviņu punktu vadībā (29:20).

Tiesa, turpinājumā „Pacers” šo pārsvaru centās pacietīgi sadeldēt un darīja to ar panākumiem, jo Pola Džordža (20 punkti) un Deivida Vesta (13) veiksmīgā spēle sāka atgādināt pirmā mača scenāriju, turklāt trešās ceturtdaļas beigās īsā laika sprīdī realizētie Lensa Stīvensona un Džordža Hila tālmetieni izvirzīja Indianas komandu vadībā (64:62).

Taču tad pie darba atkal ķērās Entonijs, kurš spēcīgu bumbas triecienu grozā no augšas uzlādēja visu „Madison Square Garden” arēnu, palīdzot ceturtdaļu noslēgt ar izrāvienu 8:0, un spēle pilnībā mainīja savu ritējumu. Ceturtajā ceturtdaļā „Knicks” jau pilnībā dominēja gandrīz visos spēles rādītājos, veicot izrāvienu 36:4 (!), kas palīdzēja uzvarēt ar 105:79. Šī izrāviena laikā Entonijs guva 16 punktus (spēlē kopā 32), turklāt „Knicks” spēja pilnībā neitralizēt „Pacers” pārsvaru zem groza apakšas- ceturtajā ceturtdaļā viņi izdarīja tikai vienu metienu no groza apakšas, lai arī pirmajās trīs ceturtdaļās bija trāpījuši 17 no 22 metieniem.

„Knicks” sastāvā 15 punktus guva Īmans Šamperts, bet atkal pagalam neveiksmīga spēle Dž. R. Smitam, kurš trāpīja tikai 3 no 15 metieniem no spēles (tiesa, viņa +/- rādītājs bija labākais komandā – plus 27). Savukārt „Pacers” pieļāva veselu 21 kļūdu un pat zaudēja cīņā par atlēkušajām bumbām (35:37), bet rezultāts sērijā kļuvis 1:1.

Saspringtā galotnē "Grizzlies" atbruņo Durentu un panāk neizšķirtu sērijā

Tikmēr nakts otrā spēle starp „Thunder” un „Grizzlies” atkal izvērtās trillera cienīgā izrādē, kuras laikā neviena no komandām nespēja atrauties tālāk par septiņiem punktiem, turklāt līderi spēles gaitā mainījās 27 (!) reizes. Oklahomas „Thunder” komandu atkal uz priekšu vilka tās līderis Kevins Durents (36 punkti), bet Rasela Vestbruka prombūtne ļāva izpausties „Grizzlies” saspēles vadītājam Maikam Konlijam, kuram pietrūka vienas rezultatīvas piespēles līdz triple-double (26 punkti, 10 atl., 9 rez.p.) . Starp citu, tieši to pašu par sevi var teikt arī Durents (11 atl. un 9 rez.p).

Minūti pirms spēles beigām Konlijs nodemonstrēja augstākā līmeņa aukstasinību, izkārtojot sev pustālo metienu un panākot 94:90. „Thunder” savā uzbrukumā bumbu nogādāja Durenta rokās, taču viņš neveiksmīgi uzkāpa uz Tonija Alena potītes un paklupa, dodot iespēju Konlijam no soda metienu līnijas laukuma otrā galā panākt jau piecu punktu pārsvaru. „Thunder” vēl bija laiks kaut ko izdarīt, taču „Grizzlies” spēlētāji divatā un trijatā metās virsū Durentam, kurš normālu metienu sev izkārtot nespēja, neveiksmīgi nsolēdzot jau ceturto uzbrukumu pēc kārtas, un „Grizzlies” spēlētājs Tonijs Alens pretuzbrukumā ar bumbas triecienu grozā no augšas uzlika treknu punktu savas komandas uzvarai (99:93).

Līdz ar to „Grizzlies” sērijā panākuši neizšķirtu (1:1), un liela loma tajā ir arī centram Markam Gazolam, kurš spēlē guva 24 punktus, turklāt palīdzēja savai komandai uzvarēt cīņu zem groziem (atlēkušās 43:35, punkti no groza apakšas 50:30). „Thunder” arī paspēja pieļaut 21 kļūdu, kamēr „Grizzlies” tikai 10.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Pacers-Knicks79:105Džordžs 20 Entonijs 32
Grizzlies-Thunder99:93Konlijs 26 Durents 36

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Kevins Durents"Thunder"36punkti
Rojs Hiberts"Pacers"12atlēkušās bumbas
Maiks Konlijs"Grizzlies"9rez. piespēles
Rojs Hiberts"Pacers"4bloki
Tonijs Alens"Grizzlies"5pārtvertas bumbas
Dereks Fišers"Thunder"4*tālmetieni

Piezīme* - savu pēdējo tālmetienu Fišers realizēja mača pēdējās sekundēs, kad neviens „Grizzlies” aizsargs viņam uzmanību vairs nepievērsa

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta3. kārta 3. kārta 2.kārta1.kārta
4:0 4:2
0:11:1
3:42:4
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
4:24:0
1:11:0
4:22:4

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-05-08 08:09, pirms 11 gadiem
Very nice, domāju, MEM sodīs OKC! Njā, bez individualista Vestbruka, palikusi tieši uz pusi vājāki.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 08:18, pirms 11 gadiem
Konlijs bija lielisks,Vestbruka prombūtnē viņam jāuzbrūk tikpat bieži grozam kā šonakt.

     [+] [-]

, 2013-05-08 08:29, pirms 11 gadiem
Manuprat Durants arī pats noraka spēles galotni. Var jau tomēr arī nemest truļus.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 09:01, pirms 11 gadiem
Beidzot NY parādīja uz ko ir spējīga. Pēc šīs spēlēs var manīt, ka šie čaļi ir iespēlējušies un gatavi playoff spēlēm. Ar Amare ierindā šī komanda būtu liels pretendents uz konferences finālu.

Bet runājot par OKC, tad Durentam pietrūkst vecā koriša Vestbruka palīdzība uz laukuma.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-08 09:13, pirms 11 gadiem
MEM jāuzvar abas mājas spēles un tad OKC diez vai atspēlēsies. Durantam varena spēle, bet tas nepalīdz, pagājušo reizi Martina bobenes bija noteicošais uzvaras faktors. MEM var kost pirkstos, jo ja būtu uzvara arī iepriekšējā spēlē tad nu noteikti OKC varētu pasūtīt zārkus uz šo play-off.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 09:54, pirms 11 gadiem
s_tuffy rakstīja: Beidzot NY parādīja uz ko ir spējīga. Pēc šīs spēlēs var manīt, ka šie čaļi ir iespēlējušies un gatavi playoff spēlēm. Ar Amare ierindā šī komanda būtu liels pretendents uz konferences finālu.

Bet runājot par OKC, tad Durentam pietrūkst vecā koriša Vestbruka palīdzība uz laukuma.
Tas būtu dīvaini,ja nepietrūktu. Liela daļa kautkā nespēj saprast vestbrūka plusus un mīnusus. Respektīvi, tas, ka viņš ir padumjš un stipri individuāli tendēts, tas nenozīmē, ka viņš ir lieks tai koamndā. Ar Raselu koamndā Durantam arī rokas ir brīvākas un atraisītākas, kas jau vien dod pietiekamu pienesumu citam rezultātam.

Bet par NY, nu nebūs Amare nekāds dižais pastiprinājums. Pirmkārt, paskatieties uz to komandu, tur ir divi labi malnā darba darītāji, čandlers un Martins, ko Amare darīs? ņems viņiem nost laiku, ļaus atpūsties, bet ne jau nu NY metīs tgd pa 20 punktiem vairāk. Jā spēku un enerģijas ziņā tāds Amare var dot pienesumu, citādi, ne viņš vilcējs, ne stūmējs, spēlējis nav, ne forma, ne prakse.

     [+] [-]

, 2013-05-08 09:57, pirms 11 gadiem
Marchelitto rakstīja: MEM jāuzvar abas mājas spēles un tad OKC diez vai atspēlēsies. Durantam varena spēle, bet tas nepalīdz, pagājušo reizi Martina bobenes bija noteicošais uzvaras faktors. MEM var kost pirkstos, jo ja būtu uzvara arī iepriekšējā spēlē tad nu noteikti OKC varētu pasūtīt zārkus uz šo play-off.
Tas ir play-off, visādi var pavērsties. Pēc pirmās NY spēles arī diezin vai varēja paredzēt šādu pārsvaru nākamajā spēlē. Turklāt Smits tak neko nesameta.
Nedomāju, ka šajos četros dueļos var tā viennozīmīgi kaut ko prognozēt, ja nu vienīgi tikai to, ka visiem būs smagi
Un vissmagāk Heat, jo ne tikai viņi ir iedzinēji, viņiem arī ir ne maza nasta, titula aizstāvēšana un augstas ambīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 10:06, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Tas ir play-off, visādi var pavērsties. Pēc pirmās NY spēles arī diezin vai varēja paredzēt šādu pārsvaru nākamajā spēlē. Turklāt Smits tak neko nesameta.
Nedomāju, ka šajos četros dueļos var tā viennozīmīgi kaut ko prognozēt, ja nu vienīgi tikai to, ka visiem būs smagi
Un vissmagāk Heat, jo ne tikai viņi ir iedzinēji, viņiem arī ir ne maza nasta, titula aizstāvēšana un augstas ambīcijas.
It kā jau taisnība, bet patreiz izskatās, ka Thunderiem nav variantu - jau pirmajā spēlē knapi izlīda caur adatas aci. Memfisas tagad paņems abas mājas spēles un principā ar to arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-08 11:06, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: It kā jau taisnība, bet patreiz izskatās, ka Thunderiem nav variantu - jau pirmajā spēlē knapi izlīda caur adatas aci. Memfisas tagad paņems abas mājas spēles un principā ar to arī viss.
Cerams, ka tā būs. Thunderiem jau ar Vestbruku nav pret Heat ko darīt, kur nu vēl bez viņa. Memfisai vismaz ir garais gals un aizsardzība.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-08 11:14, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Un vissmagāk Heat, jo ne tikai viņi ir iedzinēji, viņiem arī ir ne maza nasta, titula aizstāvēšana un augstas ambīcijas.
MIA vai tad spēlē pirmo dienu? Iegāzt var tikai brutāla bumbas nekrišana iekšā. MIA ir laba 3pt artilērija, apakšā arī ir kas cīnās, bet Noa labs un nebūs viegli. Ja Bošs ar putncilvēku cītīgi vāks bumbas, tad viss būs ok.

     [+] [-]

, 2013-05-08 11:47, pirms 11 gadiem
Jau 2011. gada OKC pusfinālos knapi, knapi izlīda pret memfisu, togad šķiet, ka ar veselību bija ok OKC, memfisai toreiz Gejs bija traumēts.

Šobrīd OKC trūkst viena no zvaigznēm, memfisai Konlijs ir progresējis ievērojami un komanda jau sevi pierādīja pret clippers. OKC noteikti nav favorīts šajā duelī.

Knicks - Pacers būs interesanti, tiešām grūti pateikt kurš uzvarēs, bet Pacers izskatās sakarīgāki tā škiet.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-08 13:25, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: man taču neineteresē, kad viņš realizēja to 3p, nedomāju, ka mums tas jāzin. Par spēlēm - Knicks loģiski negrib atdot 2 spēles, tāpēc ņems visas pēc kārtas, Thunderiem gan būs jāpasvīst, lai tiktu tālāk, jo izskatijās šoanakt kā divas pilnīgi vienādas komandas.
Ta raksti it ka kads gribetu atdot speles. Pacers tik un ta liekas sakarigaki par NY. Janem abas sava laukuma un east finals bus kabata.
Thunder tacu netiks talak, nevajag sapnot. Pirmaja maca jau paveicas, ka Durants izcela to speli. Komandas ir lidzigas, bet Memfisai ir sabalansetaks sastavs. Ta raksti it ka Grizliji butu kaut kadi peramie zeni ar 2003.gada sastavu vai kas tamlidzigs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja