Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Otrais pusfināla pāris sāk cīņu: "Tenax" pret "Ogre/Miandum"

Jānis Pārums

Otrais pusfināla pāris sāk cīņu: "Tenax" pret "Ogre/Miandum"
Foto: Ritvars Raits

Sestdien plkst. 17:00 SynotTip Virslīgas čempionāta ietvaros pirmo pusfināla spēli aizvadīs Dobele/Tenax, kas savā laukumā uzņems Ogre/Miandum vienību.

Šajā sezonā Ogres komandai pret Dobeles Tenax nav veicies – piecās savstarpējās spēlēs (četras spēles SynotTip Virslīgas čempionātā un viena spēle Rīgas čempionātā) piedzīvoti pieci zaudējumi. Tikai vienā spēlē spēles galarezultāts bija ar mazāk kā piecu vārtu starpību – šī gada 23. februāra spēlē Ogre/Miandum atzina Dobeles Tenax pārākumu ar rezultātu 32:34. Šajā spēlē neiztika arī bez asumiem, kur trīs Ogre/Miandum komandas spēlētāji saņēma sarkanās kartītes. Tiesa, jāatzīst, ka, lai arī dobelnieki visās spēlēs šosezon savus oponentus uzvarējuši, tiek uzskatīts, ka tieši "Ogre/Miandum" čempioniem ir viens no neērtākajiem pretiniekiem, ar kuru spēles izvēršas sarežģītas.

Gan pirmo, gan otro posmu pēdējo gadu Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" noslēdza pārliecinošā pirmajā vietā, 20 spēlēs tā arī ne reizi nezaudējot un tikai vienreiz neuzvarot – 14.janvāra Latvijas čempionāta spēle pret "Latgolu" noslēdzās neizšķirti (26:26). Pārējās 19 spēlēs dobelnieki izcīnījuši uzvaras, kas joprojām liek viņus uzskatīt par galvenajiem favorītiem uz titulu arī šogad.

"Izšķirošajām spēlēm gatavojamies nopietni, aizvadījām fiziskos treniņus, daudz skrējām. Rīkojām arī papildus treniņus, kur vairāk koncentrējamies uz spēles taktisko zīmējumu," pirms pusfināla spēles atzina viens no dobelnieku līderiem Oskars Arājs. "Jau vasarā kopā sanākot un sākot strādāt vienojāmies, ka mērķis var būt tikai viens – iet laukumā un katrā spēlē cīnīties tikai par uzvaru neatkarīgi no tā cik spēlētāji ir traumēti vai nevar piedalīties spēlē citu apstākļu dēļ. Tieši tāpēc mēs esam komanda, kur katram spēlētājam ir nozīmīga loma."

Viņš arī norādīja: "Kā jau handbolā – bez mikrotraumām, sasitumiem un nobrāzumiem nevar iztikt. Bonusā visam, ārā ir pavasaris kur klāt nāk arī dažādas šim gadalaikam raksturīgas problēmas – vīrusi, gripas un tamlīdzīgas slimošanas. Īstenībā grūti atcerēties kādu spēli šosezon, kur komanda būtu optimāli labākajā sastāvā un pilnīgi veseli. Bet kā ir tā ir – ne mums vienīgajiem tādas problēmas."

Ogre/Miandum komanda pirmo posmu ar 14 punktiem 14 spēlēs noslēdza ceturtajā vietā, tam sekoja panākums Latvijas Handbola federācijas kausā, bet starts otrajā posmā neizvērtās sekmīgs – līderu četriniekā sešās spēlēs seši zaudējumi. Ceturtdaļfinālā spriedzes pilnā cīņā divu spēļu summā ogrēnieši ar 48:47 pieveica "Jūrmalas Sportu", iekļūstot pusfinālā.

Komandas galvenais treneris un vārtsargs Andris Molotanovs gan atzina, ka pārāk apmierināta komanda ar ceturtdaļfinālu nebija: "Esam iekļuvuši četriniekā, tāds uzstādījums bija sezonas sākumā. Pēc otrās spēles ar Jūrmalu bija pozitīvs garastāvoklis, jo tikām tālāk, bet lielie prieki izpalika, jo atbildes spēles galotni nospēlējam neveiksmīgi, zaudējot ar -2."

"Pusfināla sērijā mums nav ko zaudēt, bet Dobelei gan ir. Mums emocionāli būs vieglāk, domāju, ka Dobele mūs nenovērtēs, līdzīgi, kā tas notika Ludzā LHF kausā ar "Celtnieku" un "Latgolu". Esam gatavi cīņai pret Dobeli. Spēlētāji būs maksimāli noskaņojušies kavalitatīvam handbolam," uzsvēra Molotanovs.

Dobeles "Tenax" un "Ogre/Miandum" nepiekāpīgajai pusfināla cīņai seko līdzi teksta tiešraidē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv Uzvarētāji pusfinālā tiek noteikti sērijā līdz divām uzvarām.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv