Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Jābūt disciplīnai, lai tiesnešiem nav iemesla dot divīšus"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Ābols: "Jābūt disciplīnai, lai tiesnešiem nav iemesla dot divīšus"
Foto: Jan Korsgaard

Ceturtdienas vakarā Dānijas ziemeļu pilsētā Olborgā ar uzvaru pār mājiniekiem gatavošanos pasaules čempionātam uzsākusi Latvijas nacionālā izlase. 6:4 panākumā liels devums bija 20 gadus vecajam Rodrigo Ābolam, kurš izcēlās ar diviem ļoti svarīgiem vārtu guvumiem. No tiem viens - uzvaru nesošs. Pēc spēles pārmijām pāris vārdu ar pašu hokejistu.

Rodrigo izlasei pievienojās vien šo otrdien pēc gara pārlidojuma no Ziemeļamerikas, kur šosezon Rietumu hokeja līgas (WHL) kluba Portlendas "Winterhawks" sastāvā latvietis 62 mačos iekrāja 49 (20+29) punktus, bet četros izslēgšanas mačos tam pievienoja vienu piespēli. "Vēl cīnos ar laika joslām. Agri eju gulēt un agri ceļos, bet vismaz miegu noķeru. Spēles ziņā pirmajā periodā bija grūti pierast pie ātrumiem, jo tie bija lielāki nekā pierasts Amerikā. Arī laukums ir lielāks un vairāk jāslido - nianses, kas radīja grūtības spēlēt pozicionāli. Otrajā un trešajā periodā jau pieradu, un partneri palīdzēja iejusties," adaptēšanos komentē izlases uzbrucējs.

Otrajā uzbrukuma virknējumā Ābols spēlēja kopā ar Andri Džeriņu un Robertu Bukartu. Trijnieks laukumā bija aktīvs, pamanāms un rezultatīvs. Rodrigo uzskata, ka ar savstarpējo saprašanos nebija nekādu problēmu un kopumā veidojas laba sadarbība - tika radīti momenti, kurus maiņa arī realizēja. Jāizceļ, ka Latvijas izlase mačā nopelnīja sešus noraidījumus, no kuriem dāņi realizēja tikai vienu. Ābols uzsvēra arī šo aspektu: "Sanāca tāda vasarīga spēle - vārti šurp un turp. Mūs mazliet pievīla disciplīna. Tikko kā mēs sākām labāk spēlēt, radās kāds noraidījums. Cits varbūt strīdīgs, cits nebija strīdīgs, taču ja jau iedeva, bija iemesls. Jācenšas no tā izvairīties, lai tiesnešiem nav iemesla dot tādus divīšus."

Savas divas minūtes uz noraidīto soliņa pavadīja arī Rodrigo. Tiesa, tas teju nostrādāja mūsu hokejistu labā, jo uzreiz pēc atgriešanās uz ledus Ābols saņēma teicamu piespēli no Vitālija Pavlova un devās uz randiņu ar dāņu vārtsargu Sebastjanu Dāmu. Šoreiz duelī gan pārāks bija vārtu vīrs. "Tēmēju zem atsitēja cimda, bet vajadzēja virs ķērājcimda. Nerealizēju to momentu, taču iemetu pēc tam. Protams, gribējās iemest arī trešos," komentē Ābols. Spēles izskaņā viņš bija ļoti tuvu savam hat-trick, tomēr vārtsargs, esot jau guļus stāvoklī, neticamā kārtā spēja atvairīt ripu, kas lidoja pustukšajos vārtos.

Nobeigumā uzbrucējs uzsvēra arī pirmās spēles faktoru: "Mūsu uzdevums bija spēlēt aktīvi, agresīvi. Neļaut pretiniekam elpot un veidot vieglas izejas - gan no savas zonas, gan mūsu zonā. Neļaut viņiem justies brīvi mūsu vārtu tuvumā. To centāmies nepieļaut, un domāju, ka kopumā tas izdevās. Protams, ir daudz kas uzlabojams, taču tā ir tikai pirmā spēle. Būs labi!"

Spēli klātienē "Gigantium Arena", kurā ieeja uz šo maču visiem interesentiem bija bez maksas, vēroja teju pilni divi tūkstoši skatītāju, no kuriem lielu daļu veidoja vietējie latvieši. Tribīnēs bija redzami gan Latvijas karogi dažādos izmēros, gan ļaudis izlases vai Rīgas "Dinamo" formas kreklos. Turklāt arēna tika pieskandināta ar ierastajiem latviešu fanu saukļiem, kas uzmundrināja mūsu hokejistus. Jau sestdien abas valstsvienības tiksies atkārtoti - šoreiz uz Fīnas salas, Odensē.

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
07.04.2016.20:30Dānija – Latvija(Dānija/ Olborga)4:6
09.04.2016.16:00Dānija – Latvija(Dānija/ Odense)
14.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēnā Rīga)
15.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēna Rīga)
22.04.2016.19:30Latvija – Vācija(Arēna Rīga)
23.04.2016.17:00Latvija – Vācija(Arēna Rīga)
29.04.2016.20:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Ženēva)
30.04.2016.18:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Neišatele)

Sportacentrs.com no Olborgas

     [+] [-]

, 2016-04-08 10:24, pirms 8 gadiem
Nice !

     [+] [-]

, 2016-04-08 15:06, pirms 8 gadiem
Taisnība Rodrigo, noraidīties nevar, PČ salādēs pilnu lādi.