Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" Lietuvas jubilejā laukumā dosies Ukrainas krāsās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Žalgiris" Lietuvas jubilejā laukumā dosies Ukrainas krāsās
Foto: BC Zalgiris Kaunas

11. martā Lietuva atzīmē neatkarības atjaunošanas dienu. Kauņas "Žalgiris" svētkos Eirolīgas regulārās sezonas spēlē uzņems "Barcelona" un laukumā nedosies savos tradicionālajos kreklos, tos aizstājot ar Ukrainas krāsām.

"Šoreiz Lietuvas čempioni un komandas fani atzīmēs ne tikai savu neatkarību, bet arī solidarizēsies ar ukraiņiem, kuri pašlaik cīnās par savu brīvību. Aicinām fanus ierasties ar Lietuvas un Ukrainas karogiem, kurus gaisā pacelsim Lietuvas himnas laikā. Savu atbalstu esam pauduši visas pagājušās nedēļas laikā, un to vēlreiz nodemonstrēsim, laukumā dodoties formās, kas ataino Ukrainas karogu," teikts kluba paziņojumā.

"Ukrainas cīņa par brīvību nedrīkst kļūt par normu. Nedrīkstam vienkārši pie tā pierast. Tieši tāpēc izlēmām izrādīt solidaritāti ar Ukrainu un nosūtīt skaidru ziņu par viņu varonīgo stāju pret Krievijas agresiju," pauda Kauņas "Žalgira" kapteinis Pauļus Jankūns. Pretinieku galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs iepriekš vadīja tieši "Žalgiri".

Kauņas klubs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā skaidri pauda savu nostāju neaizvadīt spēles pret Krievijas klubiem un aicināja nostājai pievienoties citus Eirolīgas klubus, tomēr atsaucību neguva.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...

     [+] [-]

, 2022-03-10 20:23, pirms 2 gadiem
+