Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Avtomobilist" pēc uzvaras izlaišanas pret Hārtlija "Avangard" apšauba tiesnešu godīgumu

Agris Suveizda

"Avtomobilist" pēc uzvaras izlaišanas pret Hārtlija "Avangard" apšauba tiesnešu godīgumu
Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēlētāji. Foto: hc-avto.ru

Soli no iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa otrajā kārtā nokļuvis Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard", kas šodien galotnē realizēja divus vairākumus un izrāva pagarinājumu, kurā nokārtoja trešo uzvaru (4:3) sērijas četrās spēlēs (3-1).

Omskas "Avangard" pretiniece Jekaterinburgas "Avtomobilist" savā mājaslapā rakstā par spēli gari, plaši un asi kritizēja tiesnešu darbību: "Pēc diviem atceltiem vārtiem sērijas otrajā spēlē Balašihā un nesodīta sitiena mugurā mūsu uzbrucējam Anatolijam Goliševam, viņu no ierindas izsitot vismaz līdz sērijas beigām, absurda apogeju sasniedzām 8. marta svētku vakarā. Abu pretinieku spīdošā spēle trešajā periodā ritēja ar rezultātu 3:1 "Avtomobilist" labā. "Avtomobilist" pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, disciplinēti pildīja trenera norādes, līdz trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Avangard" saņēma pirmo glābšanas riņķi divu minūšu vairākuma izskatā, kuru ātri realizēja Rīds Bušē.

Uz pilnu klapi spēles patiesie varoņi – tiesneši Sidorenko un Oskirko (lai gan šajā gadījumā vārdiem nav īpašas nozīmes, tiem pēc būtības kļūstot par lietvārdiem) – ieslēdzās, kad vairs nebija, kur atkāpties: pēc 30 sekundēm Bušē atklātu nirienu viņi novērtēja ar divu minūšu sodu Čejam Genovejam. Novērtēt šo murgu varat paši. Ar diviem vairākumiem minūtes laikā "Avangard" spēli noveda līdz pagarinājumam, spēlei beigās ritot gandrīz 90 minūtes un noslēdzoties ar šai sērijai jau labi zināmo rezultātu 4:3.

Šā nepārtrauktā haosa dēļ grūti atrast pareizos vārdus spēlētājiem, kuri katrā spēlē atdod sevi visu. Komandas un tās līdzjutēju samīdītajiem sapņiem nevajadzētu atstāt nekādas ilūzijas par šā ārprāta izpildītājiem – pirmām kārtām, par spēles garu: cilvēki, kuri spēj priecāties par tādām uzvarām, īstas uzvaras nesagaidīs nekad. Bet cilvēkiem, kuri tik neveiklā veidā izšķir likteņus, ir jāsaprot, ka no pārāk liela zīmju skaita var arī aizrīties. Sodiem ir nozīme tikai tad, kad bailes cilvēku dvēselēs ņem virsroku pār taisnīguma un pašcieņas sajūtu – neviens, kuram ir kāda saikne ar hokeja klubu "Avtomobilist", tāds nav. Biedējoši nav tas. Biedējoša ir hokeja taisnīguma izpildītāju nesodāmība."

Uzvaras vārtus guva Iļja Kovaļčuks, kuram tas bija otrais precīzais metiens spēlē. Hārtlijs pēc mača slavēja veterānu, sakot, ka Kovaļčuks spēlēja tā, kā to 22 gadu vecumā darīja Atlantā.

Izmantotie resursi:
https://www.hc-avto.ru/news/6272/

     [+] [-]

, 2021-03-08 22:57, pirms 4 gadiem
Ha.Tad jau Dinamo varētu veselu romānu uzrakstīt par iepriekšējo sezonu tiesnešu "laipnībām".