Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs un Dārziņš sāk ar zaudējumiem, Sprukts izlīdzina

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pujacs un Dārziņš sāk ar zaudējumiem, Sprukts izlīdzina
Georgijs Pujacs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu pusfināla pirmajā mačā Georgija Pujaca "Avangard" šodien savā laukumā cieta smagu zaudējumu pret Čeļabinskas "Traktor" komandu (0:5). Otra pusfināla pirmajā spēlē Laura Dārziņa Kazaņas "Ak Bars" ar 2:3 piekāpās Ufas "Salavat Yulaev". Rietumos sērijā pret Oļega Znaroka Maskavas "Dynamo" izlīdzinājumu panāca Jāņa Sprukta Maskavas CSKA.

Pujaca "Aangard" sakāve, zaudē arī Dārziņa "Ak Bars"

Omskā jau mača 3. minūtē mājinieki dabūja noraidījumu, un viesi nelaida garām lielisko izdevību, pēc Petri Kontiolas precīzā raidījuma izvirzoties vadībā. Savukārt 9. minūtē Valērija Ņičuškina sekmīgais metiens čeļabinskiešiem deva jau divu vārtu pārsvaru. It kā līdzīga spēle, tomēr rezultāts bija citāds (0:2). Otrajā trešdaļā turpinājās līdzvērtīga spēkošanās, tomēr bez izmaiņām rezultātā. Trešā perioda vidū minūtes laikā čeļabinskieši guva vēl divus vārtus (Andrejs Popovs un Jevgēņijs Kuzņecovs), līdz ar to rezultāts uz tablo kļuva mājiniekiem visai bezcerīgs (0:4). Divas minūtes pirms mača beigām Petri Kontiola atkal realizēja skaitlisko vairākumu, noapaļojot mača gala rezultātu uz 0:5. Bīstamie momenti pie abiem vārtiem sadalījās līdzīgi, tomēr vieni nespēja gūt vārtus, bet tikmēr otri savas iespējas izmantoja.

Georgijs Pujacs laukumā pavadīja 17 minūtes un 47 sekundes, kas bija piektais lielākais rādītājs komandā. Mūsu aizsargs pa vārtiem meta divas reizes. Regulārās sezonas 45 mačos Pujacs savāca 12 punktus (1+11), bet sešās play-off spēlēs viņš izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Austrumu pusfināla otrais mačs notiks rīt, atkal Omskā. Sērija rit līdz četrām uzvarām.

Otrā konferences pusfināla sērijas atklāšanas spēlē Kazaņā vietējais "Ak Bars" divas reizes izvirzījās vadībā (1:0 un 2:1), bet uzvaru izcīnīt nemācēja. Pēdējās trešdaļas vidū pēc muļķīga pārkāpuma (ripas izmešana ārpus laukuma) kazaņieši 25. mazākuma sekundē zaudēja vadību (2:2). Aptuveni sešas minūtes pirms mača beigām Ņikita Filatovs guva uzvaras vārtus viesiem - 3:2 Ufa atklāja sēriju ar panākumu.

Lauris Dārziņš, spēlējot trešajā "Ak Bars" uzbrucēju virknējumā, uz ledus pavadīja 12 minūtes un 53 sekundes, izdarīja divus metienus, bet pie rezultativitātes punktiem netika.

Nākamo spēli komandas aizvadīs rītdien.

CSKA izlīdzina rezultātu sērijā pret "Dynamo"

Maskavā risinājās Rietumu konferences pusfināla sērijas otrais mačs, kurā CSKA mājās uzņēma čempioni "Dynamo" ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu uz komandtiltiņa. Pirmajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem, otrajā kautri uzbruka vārtiem (metienu attiecība 7:5), bet viens no septiņiem CSKA metieniem mērķi tomēr sasniedza - Dmitrijs Kugriševs guva otros vārtus mājiniekiem, kas vēlāk izrādījās arī uzaras vārti - 2:1.

Līdz ar to sērijā "armijnieki" panākuši līdzsvaru - 1:1, un nākamā spēle paredzēta 11. martā "Dynamo" mājvietā.

Jānis Sprukts uzvarētāju sastāvā spēlēja trešajā maiņā, uz ledus bija deviņas minūtes un 35 sekundes, pie rezultativitātes punktiem netika un uzvarēja trijos no 11 iemetieniem.

Otrā pusfināla sērijā Sanktpēterburgas SKA vēlreiz uzveica Čerepovecas "Severstal", šoreiz ar rezultātu 4:1. Divus vārtus uzvarētājiem guva Viktors Tihonovs. Arī šajā sērijā, kurā rezultāts jau 2:0 par labu SKA, nākamais mačs paredzēts 11. datumā.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...