Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gortats nespēlēs vismaz trīs nedēļas, sezona, visticamāk, beigusies

Gortats nespēlēs vismaz trīs nedēļas, sezona, visticamāk, beigusies
Marcins Gortats šosezon, iespējams, vairs nespēlēs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Fīniksas kluba "Suns" centra spēlētājs Marcins Gortats, visticamāk, neatgriezīsies uz komandas soliņa līdz šīs sezonas beigām, ziņo kluba mājas lapa. Pēdas savainojums trešdienas spēlē pret "Raptors" pārtraucis poļu centra 138 spēļu sēriju.

Poļu centra spēlētājs guva savainojumu trešdienas spēlē pret "Raptors", uzkāpjot uz kājas pretinieku spēlētājam Amīram Džonsonam pusminūti līdz trešās ceturtdaļas beigām. Ceturtdien veiktās magnētiskās rezonanses attēli rādījuši, ka Gortatam ir labās pēdas sastiepums.

"Man teica, ka būs jāliek ģipsis uz vismaz trīs nedēļām. Tādējādi izskatās, ka, visticamāk, sezona man būs beigusies, jo pēc tām trīs nedēļām būs nepieciešams vēl arī atkopšanās periods."

Līdz trešdienas spēlei poļu centrs izcēlies ar labu izturību, esot vienīgais komandas spēlētājs, kurš aizvadījis visas sezonas spēles, kā arī nospēlējot 138 mačus pēc kārtas. Poļu mašīna šosezon 61 spēlē guva vidēji 11,1 punktu un izcīnīja 8,5 bumbas zem groziem.

Komandas galvenajam trenerim Lindsijam Hanteram tagad būs jāpalauza galva, izvēloties garā gala spēlētājus. Jau sezonas sākumā no sastāva izkrita Čenings Fraijs, bet tuvākajās spēlēs palīdzēt nevarēs arī Džermeins O'Nīls, kurš devies atbalstīt meitu sirds operācijā.

Hanters norāda, ka centra pozīcija, visticamāk, ieņems Luiss Skola: "Viņš ir prasmīgs un spējīgs vairāk izdarīt ilgākā laika periodā. Vismaz vairāk kā būtu spējīgs Markīfs Moriss. Lai gan, ja pretinieki spēlēs ar īso sastāvu, mēs liksim Morisu."

Par jauno centru Hamedu Haddadi treneris teica, ka irānis vēl nav gatavs spēlēt daudz minūtes. "Viņš noteikti tiks pie spēles laika, bet mēs negribam viņu piebeigt, " saka Hanters.

Izmantotais avots:
THE OFFICIAL SITE OF THE PHOENIX SUNS