Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Meiers ar diviem vārtiem atnes '''Sharks'' uzvaru, ''Oilers'' turpina panākumu sēriju

Meiers ar diviem vārtiem atnes '''Sharks'' uzvaru, ''Oilers'' turpina panākumu sēriju
Timo Meiers. Foto: Zumapres/Scanpix

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaru papildlaikā ar 4:3 pār Tampabejas ''Lightning'' izcīnīja Sanhosē ''Sharks'', uzvaras vārtus gūstot šveicietim Timo Meieram. Tikmēr astoto uzvaru pamatlaikā pēdējo desmit maču laikā guva Edmontonas ''Oilers'', kas ar 5:2 apspēlēja Detroitas ''Red Wings''.

• Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudējumu piedzīvoja Tampabejas ‘’Lightning’’, kuras sistēmā atrodas Rūdolfs Balcers. Vienība savā laukumā papildlaikā ar 3:4 piekāpās Sanhosē ‘’Sharks’’.

• Sanhosē izcīnīja jau savu otro uzvaru pēc kārtas, taču tas neļauj tai atrasties augstāk par 13. vietu Rietumu konferencē.

• Tampabeja visus trīs vārtus iemeta pirmās trešdaļas laikā, bet nākamajos periodos izcēlās tikai un vienīgi ‘’Sharks’’. Neizšķirtu 3:3 tā panāca trešā perioda ievadā, bet uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Timo Meiers.

• Tieši Meiers kļuva par ‘’Sharks’’ rezultatīvāko hokejistu mačā, to noslēdzot ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

• Mājiniekiem divas ripas iemeta Braidens Points, kurš līdz ar to sezonā iemetis jau 31 vārtus. Tikmēr ar divām rezultatīvajām piespēlēm izcēlās Ņikita Kučerovs, kurš tādējādi sezonā atdevis jau 55 piespēles.

• Citā spēlē jau astoto uzvaru pamatlaikā pēdējo desmit maču laikā svinēja Edmontonas ‘’Oilers’’, kas ar 5:2 apspēlēja Detroitas ‘’Red Wings’’. Komandas līderis Konors Makdeivids izcīnīja rezultativitātes punktu jau 13. mačā pēc kārtas. Viņš šonakt rezultatīvi asistēja ceturtajos iemestajos vārtos.

• Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Evanders Keins, kurš vēl pirms tam sezonas gaitā iedzīvojās nopietnā savainojumā.

• Iniciatīvu spēlē ‘’Oilers’’ pārņēma otrajā periodā, kad no 0:1 panāca 3:2. Vēl divas ripas pretinieku vārtos uzvarētāji iemeta noslēdzošajā trešdaļā.

• Ar 62 punktiem ‘’Oilers’’ atrodas sestajā vietā Rietumu konferencē, taču tikai trīs punkti vairāk ir otrajā pozīcijā esošajai Vinipegas ‘’Jets’’.

NHL spēles 8. februārī

SpēleRezultāts
Penguins - Avalanche2:1 P
Lightning - Sharks3:4 P
Red Wings - Oilers2:5
Islanders - Kraken4:0
Predators - Golden Knights1:5
Blackhawks - Ducks2:3 P

Riks Tokets. Foto: AP/Scanpix

''Canucks'' galvenais treneris: ''Faniem ir, par ko lepoties''

Pēc zaudējuma Stenlija kausa otrās kārtas izšķirošajā mačā pret Edmontonas ''Oilers'' vilšanos neslēpa Vankūveras ''Canucks'' pārstāvji. Lai arī vīlies, komandas galvenais treneris Riks Tokets uzsvēra, ka kluba faniem ir iemesls lepoties.
Artūrs Šilovs un Jans Kols. Foto. AFP. Scanpix
35

Šilovs fantastiski glābj, tomēr "Canucks" ceļš pretī Stenlija kausam noslēdzies

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas septītā spēle starp Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", kuras rindās spēlē Konors Makdeivids. Pateicoties trīs gūtajiem vārtiem otrajā periodā, "Oilers" svinēja panākumu ar 3:2, bet "Canucks" sezona noslēdzās.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
5

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.