Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Fenerbahce'' pārsteidz ''Real'', ''Žalgiris'' galotnē zaudē devīto maču pēc kārtas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Fenerbahce'' pārsteidz ''Real'', ''Žalgiris'' galotnē zaudē devīto maču pēc kārtas
Marko Guduričs. Foto: Fenerbahce

Šovakar tika aizvadītas divas ULEB Eirolīgas kovida dēļ pārceltās spēles. Stambulas ''Fenerbahce'' sagādāja vien ceturto zaudējumu turnīra līderei Madrides ''Real'', bet Milānas ''Olimpia'' mača galotnē pārspēja Kauņas ''Žalgiris'', kas spēlēja bez Jāņa Strēlnieka.

• Stambulas ''Fenerbahce'' jau ilgāku laiku palikusi bez komandas diviem galvenajiem vilcējiem Jana Veselija un Nando De Kolo, tomēr tas nav traucējis izcīnīt piecas uzvaras Eirolīgā pēc kārtas. Šovakar Aleksandra Džordževiča trenētie vīri savā laukumā negaidīti pārliecinoši uzveica turnīra līdervienību Madrides ''Real'' - 66:51 (19:8, 8:9, 21:13, 18:21).

• Marko Guduričs uzvaru kaldināja ar 12 punktiem, bet pa desmit pievienoja turku basketbolists Melihs Mahmetoglu. Tikpat arī amerikānim Daišonam Pjēram. Valteram Tavaresam Spānijas komandas rindās 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, savukārt 12 sameta Serhio Juļs.

• Karaliskais klubs, kas ierasti demonstrē vienu no labākajiem uzbrukumiem Eirolīgā, šovakar pirmajā puslaikā iemeta tikai 17 punktus, kas ir visu laiku sliktākais rādītājs. Iepriekš 2004./2005. gada sezonā Madrides vienība iemeta 23 punktus puslaikā pret Zagrebas ''Cibona''.

• Pablo Laso trenētā ''Real'' aizvada sliktāko nogriezni sezonā - kopš 23. janvāra zaudētas trīs ACB līgas spēles pēc kārtas un nu piedzīvots ceturtais zaudējums Eirolīgā.

• Pārliecinošu pēdējo vietu turnīra tabulā turpina ieņemt Lietuvas vienība Kauņas ''Žalgiris'', kas šovakar piedzīvoja devīto zaudējumu pēc kārtas, mājās ar 70:74 (18:17, 17:18, 16:18, 19:21) zaudējot Milānas ''Olimpia''.

Jānis Strēlnieks savainojuma dēļ nebija ''Žalgiris'' pieteikumā.

• Luks Lekāvičs lietuviešu komandas rindās atzīmējās ar 16 punktiem, bet Tailers Kavano sakrāja 13 punktus. ''Olimpia'' labā 20 punkti Malkolmam Dileinijam, bet 15 punkti ar četriem trejačiem Trojam Denjelsam.