Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Cēsu alus/Lekrings" pieveic "Rubeni", uzvar arī "Kurši", "Bauska" un "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Cēsu alus/Lekrings" pieveic "Rubeni", uzvar arī "Kurši",  "Bauska" un "RTU/Inspecta"
Liepājas "Kurši"
Foto: Jānis Rozenšteins, floorball.lv

Šodien notika četras Latvijas Florbola čempionātā vīriešu Virslīgas spēles: centrālajā mačā "Cēsu alus/Lekrings" ar 5:3 pārspēja "Rubeni", vēl Liepājas "Kurši" viesos ar 7:5 pieveica "Pārgauju", FK "Rīga" izbraukuma mačā ar 4:9 atzina "Bauskas" pārākumu, bet "RTU/Inspecta" savā laukumā ar 11:3 sakāva FBK "Valmiera/ViA".

Spēli Stalbes sporta zālē veiksmīgāk uzsāka liepājnieki, kuri ātri izvirzījās vadībā ar 2:0, 16.minūtē rezultāts kļuva 4:2, bet līdz pirmā perioda beigām "Pārgauja" viesu pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – stalbietis Olafs Zvīnis ar precīzu metienu panāca neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējā periodā "Kuršu" spēlētāji guva trīs vārtus pēc kārtas (7:4), bet laukuma saimnieki uz to spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu metienu – 5:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edgars Freimanis, kurš izcēlās ar "hat - trick". 3 (1+2) punkti viņa komandas biedram Ričardam Dēvitam, bet Oskaram Bergmanim 2 (1+10 punkti. Labākā gods "Pārgaujas" sastāvā tika Miķelim Roopam, bet rezultatīvākais bija Lauris Ābols ar 3 (2+1) punktiem, Emīlam Eglītim un Ralfam Priedītim pa diviem punktiem. Pēc šī panākuma Liepājas "Kurši" ar 35 punktiem nostiprinājās 8.vietā, atņemot tuvākajiem sekotājiem pat teorētisku iespēju viņus apsteigt.

FK "Rīga" tikai vakar savā laukumā ar 11:2 sakāva "Talsi/Triobet" florbolistus, bet šovakar tieši tāds pats liktenis gaidīja viņus pašus Bauskā. Jau pirmā perioda laikā "Bauska" guva divus bezatbildes vārtus (2:0), bet otrajā trešdaļā pavisam pārliecinoši nosvēra uzvaras svaru kausus uz savā pusē – 7:1. Pēdējā periodā uz baušķenieku diviem rezultatīviem raidījumiem FK "Rīga" atbildēja ar trim goliem, bet galarezultātā "Bauskai" pārliecinoša uzvara ar 9:4. Jāpiebilst, ka pirmā apļa spēlē rīdzinieki pamatīgi pārsteidza "Bausku", savā laukumā sakaujot to ar 9:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 38 no 42 pretinieku metieniem. Baušķenieki pa pretinieku vārtiem izdarīja 29 metienus. Rezultatīvākie komandā "Bauska" bija Gints Velmunskis ar 3 (1+2) punktiem, Valdim Vāveram un Pēterim Zeltiņam pa diviem goliem, divus punktus guva arī Rihards Mallons, Dinārs Vaitaitis un Toms Niedre. Par labāko FK "Rīga" sastāvā atzina Jāni Klestrovu, bet neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu.

"Cēsu alus/Lekrings" un Kocēnu "Rubenes" savstarpējās spēles vienmēr bijušas spraigas, bet šīvakara mačam īpašu nozīmi piedeva tas, ka abas komandas turpina cīņu par uzvaru regulārajā turnīrā. 15.minūtē vadībā ar 2:0 izvirzījās cēsnieki, bet kocēnieši sāka atspēlēties – pēc pirmā perioda 1:2, 49.minūtē 2:2, bet 50.minūtē jau 3:2 par labu "Rubenei". Tomēr Kocēnu florbolistu prieki nebija ilgi – tajā pašā 50.minūtē Andris Malkavs atjaunoja neizšķirtu rezultātu, 52.minūtē Gints Bērtulis vadībā izvirzīja cēsniekus, bet 55.minūtē Andris Rajeckis ar precīzu metienu nofiksēja "Cēsu alus/Lekrings" uzvaru ar rezultātu 5:3.

Par labāko spēlētāju Cēsu komandā tika atzīts vārtsargs Anrijs Vents, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Rīsmanis. Kocēnu "Rubenes" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Jānim Bagātam. Pēc šī panākuma cēsniekiem 54 punkti un joprojām 3.vieta turnīra tabulā.

"RTU/Inspecta" savā iepriekšējā mačā viesos ar 8:9 piekāpās "Ķekavas Bulldogs", zaudējot vērtīgus punktus, kas ļoti noderētu cīņā par uzvaru regulārajā turnīrā. Šovakar Rīgas Olimpiskajā sporta centrā mačā pret FBK "Valmiera/ViA" studenti tādu vaļību vairs neatļāvās – pirmā perioda laikā viņi izvirzījās vadībā ar 3:0, otrajā panāca 6:2, bet visā spēlē svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:3. Metienu attiecība šajā spēlē – 39:23.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts uzbrucējs Henrijs Uzraugs, kurš ar 6 (1+5) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 3 (2+1) punktiem guva Kārlis Bulāns un Atis Blinds, bet Miķelis Dravnieks izcēlās ar diviem goliem. Labākā gods "Valmiera/ViA" sastāvā tika Ričardam Brokam. "RTU/Inspecta" pēc šī panākuma ar 55 punktiem ieņem 2.vietu turnīra tabulā, no Kocēnu "Rubenes", kam par spēli vairāk, atpaliekot tikai par diviem punktiem.

Izmantotie resursi:
floorball.lv