Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: ''Atmosfēra bija kā futbolā - daudz tēlošanas un bļaušanas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis: ''Atmosfēra bija kā futbolā - daudz tēlošanas un bļaušanas''
Jānis Gailītis. Foto: FIBA

Latvijas basketbola komandas ''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis pēc piedzīvotā zaudējuma FIBA Čempionu līgas spēlē pret ''Benfica'' komentēja atmosfēru laukumā, bet par uzvaru cīnīties liedza šaurā rotācija un spēlētāju nogurums mača otrajā pusē.

Vakar ceturto zaudējumu piecās FIBA Čempionu līgas spēlēs piedzīvoja ''VEF Rīga'', kas izbraukumā ar 71:84 piekāpās ''Benfica''. Citā mačā ''Limoges'' apspēlēja Mārča Šteinberga pārstāvēto ''Manresa'' un tas nozīmē, ka VEF pēc grupu turnīra Čempionu līgu neturpinās. Pēdējo maču tā pēc divām nedēļām aizvadīs savā laukumā pret ''Manresa''.

"Ar ļoti mazu rotāciju spēlējām pret fizisku komandu, kāda ir "Benfica'','' pēc spēles pirmos komentārus sniedza VEF galvenais treneris Jānis Gailītis. "Bija ļoti sarežģīta atmosfēra, kas pielīdzināma futbolam - daudz tēlošanas, bļaušanas un spēles pārtraukšanas, kas īsti basketbolam nepalīdz. Mūsu spēlētāji ir pelnījuši cieņu, taču šajā līmenī ir neiespējami cīnīties ar tik mazu rotāciju,'' turpināja speciālists.

Uz jautājumu, vai ''Benfica'' kādā mērā pārsteigusi VEF, Gailītis atbildēja noliedzoši. ''Viņu spēles ir interesanti vērot no malas. Daudz skaistu epizožu un daudz emociju,'' par pretinieka spēles stilu stāsta VEF treneris, kurš izcēla arī pretinieku fizisko pārspēku, kas spēles laikā arvien vairāk izpaudies. ''Viņi spēlēja agresīvi, bet mums parādījās nogurums. Ja viena komanda ir fiziskāka par otru, tad agrāk vai vēlāk otra komanda uzbrukumā sāks pieņemt nepareizus lēmumus.''

Pēdējās divās sezonās VEF bija izdevies izkļūt no Čempionu līgas grupu turnīra. Pirms divām sezonām VEF aizspēlējas līdz ''Top16'' turnīram, bet iepriekšējā apstājās ''play-in'' fāzē.

     [+] [-]

, 2022-12-07 20:26, pirms gada
Darbiniekus, kuri netiek galā ar pienākumiem, atlaiž.