Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Šmits aktīvākais arī mačā ar zviedriem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Šmits aktīvākais arī mačā ar zviedriem
Visvairāk uz pretinieku vārtiem Latvijas izlasē tendēts Kevins Šmits. Pagaidām gan bez taustāma rezultāta. Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Pasaules florbola čempionāta organizatori šī gada turnīrā piedāvā detalizētāku statistikas izklāstu par katru spēli. Pēc Latvijas valstsvienības 2:11 zaudējuma zviedriem var secināt, ka otro maču pēc kārtas aktīvākais bijis Kevins Šmits.

Ja spēlē pret Čehijas izlasi, latviešiem izdevās panākt gandrīz līdzvērtīgu rādītāju bumbiņas kontroles ziņā, tad pret pasaules čempioniem krietni biežāk nācās spēlēt bez bumbiņas. Tomēr, salīdzinot datus pa trešdaļām, secināms, ka katrā no nākamajiem periodiem bumbiņas kontroles procents izlīdzinājās un trešajā periodā, kas arī bija kvalitatīvākais Latvijas izlases izpildījumā, bumbas kontroles rādītāji bija gandrīz vienādi.

Bumbiņas kontrole

Izlase1.trešdaļa2.trešdaļa3.trešdaļaKopā
Latvija35.75%42.83%48.58%42.39%
Zviedrija64.25%57.17%51.42%57.61%

Zviedrijas valstsvienība visas spēles laikā izdarīja 74 metienus Latvijas izlases vārtu virzienā un teju puse (36) nonāca līdz mūsu vārtiem, kur savu komandu jāglābj bija Markusam Plūdumam. Ar 11 metieniem latviešu vārtsargs galā netika, spēli noslēdzot ar 67.6% atvairīto metienu. 11 metieni zviedru izpildījumā lidoja vārtiem garām, bet 25 reizes latviešu var uzteikt par metienu bloķēšanu.

Lativjas izlase tikmēr 42 reizes centās traucēt pretinieku vārtsargu Karlu Bendingu Sorlingu. Līdz vārtiem gan lidoja vien 15 metieni, Andrim Rajeckim un Jānim Ragovskim tiekot pie vārtu guvumiem. Desmit metieni lidoja vārtiem garām, bet 17 reizes zviedri spēja bloķēt mūsu centienus iekarot vārtus. Līdzīgi kā bumbiņas kontroles ziņā, ar metienu ziņā (gan kopējo, gan vārtu rāmī) Latvijas izlase ar katru periodu uzlaboja savus statistikas rādītājus.

Otro dienu pēc kārtas visvairāk metienu izdarīja Kevins Šmits. Šoreiz viņam seši metieni, no kuriem divus atvairīja vārtsargs. Pa pieciem metieniem Jānim Ragovskim un Rolandam Kovaļevskim, savukārt Artis Raitums vienīgais trīs reizes spēja nogādāt bumbiņu līdz Sorlingam.

Aplūkojot spēlētāju lietderības rādītājus, secināms, ka Valters Kalnietis, kurš savu debiju piedzīvoja mača trešajā periodā, bija laukumā pie vieniem ielaistajiem vārtiem kā arī pie Jāņa Ragovska gūtajiem vārtiem. Tādējādi talsinieks vienīgais maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Neveiksmīga spēle mūsu pirmajai maiņai, kas vienīgā palika bez vārtu guvumiem, spēli noslēdzot ar sliktākajiem lietderības koeficientiem. Moricam Krūmiņam, Artim Raitumam un Rolandam Kovaļevskim mačā pret čempioniem lietderības koeficients mīnus četri. Pēteris Trekše un Artūrs Jurševskis tikmēr bija laukumā pie trim vārtu zaudējumiem.

Latvijas izlase čempionātu turpinās jau šovakar, pulksten 20:00 aizvadot grupu turnīra noslēdzošo maču, sacenšoties ar Vāciju. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com

Latvijas izlases spēlētāju statistika spēlē pret Zviedriju