Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ragovskis: "Jāspēlē pacietīgi, nevaram pieļaut pretuzbrukumus"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskis: "Jāspēlē pacietīgi, nevaram pieļaut pretuzbrukumus"
Jānis Ragovskis (#7) cīņā pret Rasmu Enstromu (#17), Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Pasaules florbola čempionātā vīriešu izlasēm Latvijas valstsvienība vakar ar 2:11 piekāpās zviedriem. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās Jānis Ragovskis, kurš atzina, ka kopumā komanda nespēlēja slikti, bet konkurenti vienkārši bija vēl labāki.

Gan spēles pirmajā trešdaļā, gan arī otrajā trešdaļā Latvijas izlase neilgi pirms pārtraukuma ar dažu sekunžu intervālu ielaida vairākus vārtus. Sazinoties ar vienu no labākajiem mūsu valstsvienības spēlētājiem aizvadītajā cīņā Jāni Ragovski, Sportacentrs.com noskaidroja florbolista domas, ka "spēki trešdaļu galotnēs bija pietiekami. Iespējams, kaut kur pazuda fokuss, kas noveda pie sīkām kļūdām, kā rezultātā tika zaudēti vārti."

Tā rezultātā gan čempionāta pirmajā spēlē pret čehiem, gan arī pret zviedriem jau pēc 20 nospēlētām minūtēm Latvijas izlase bija nonākusi iedzinējos ar 0:3: "Pret Čehiju pirmo trešdaļu iesākām lēni un nespējām noķert ritmu, tādēļ bija 0:3. Savukārt spēlē pret zviedriem uzskatu, ka nospēlējām pietiekami labu pirmo trešdaļu. Vienkārši zviedri spēlēja vēl labāk un nedeva mums iespējas."

Vienus no tikai diviem vārtiem Latvijas izlase guva tieši pēc talsinieka rezultatīvā metiena: "Ja pareizi atceros, tad epizode sākās ar manu kļūdu, bet kopīgiem spēkiem atguvām bumbiņu. Nebiju īsti savā pozīcijā, bet labi noreaģēju un devos uz priekšu. Edgars Puriņš iedeva labu piespēli un, daudz nedomājot, izdarīju metienu."

Lai gan čempionātu Latvijas izlase iesākusi ar diviem zaudējumiem, galvenās cīņas ir priekšā. Pirmā no tām jau šovakar, kad 20:00 jāspēlē pret Vāciju, kas mums jau vairākas reizes aizlikusi kāju priekšā ceļā uz pusfinālu, turklāt apspēlēja latviešus arī nesen notikušajā 6-Nāciju florbola turnīrā: "Pati galvenā lieta spēlē ar vāciešiem būs pacietīgs uzbrukums, jo paredzams, ka būs vairāk iespēju spēlēt ar bumbu, nekā tas bijis pirmajos divos mačos. Taču tajā pašā laikā būs lielāka iespēja iekrist pretuzbrukumos. Treneri noteikti ir analizējuši mūsu pēdējo spēli pret viņiem un ir sagatavojuši uzvaru nesošu spēles plānu."

Maču pret Vāciju tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Komanda, kas uzvarēs šajā spēlē, ierindosies trešajā vietā B apakšgrupā un iegūs teorētiski vājāku pretinieku kvalifikācijas kārta mačā – otro labāko komandu no C apakšgrupās (Igaunija, Kanāda, Taizeme, Singapūra). Neizšķirta gadījumā Latvija ierindosies trešajā vietā, vāciešiem atvēlot pēdējo vietu apakšgrupā.