Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals pirmoreiz kopš 2004. gada bez "Grand Slam" un "Masters" tituliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals pirmoreiz kopš 2004. gada bez "Grand Slam" un "Masters" tituliem
Rafaels Nadals šogad otro reizi Parīzi pamet ar nepatīkamām emocijām
Foto: AP/Scanpix

Tik vāji kā šogad Rafaels Nadals lielajos turnīros nav spēlējis vairāk nekā 10 gadus. Spānijas izcilnieks ik gadu kopš 2005. gada izcīnīja vismaz vienu "Grand Slam" un "Masters 1000" titulu, bet šogad neuzvarēja nevienā no šo kategoriju turnīriem. Pēdējā iespēja bija Parīzē, kur viņš ceturtdaļfinālā kapitulēja Stenam Vavrinkam – 6:7(8), 4:6. Nadalam abos setos bija trīs setbumbas.

Nadals pirmoreiz kopš 2004. gada bez "Grand Slam" un "Masters" tituliem

Stens Vavrinka oktobra vidū Šanhajā notikušajā mačā Rafaelam Nadalam atdevās bez īpašas pretestības, toreiz uz noguruma fona (iepriekšējā nedēļā uzvara Tokijā) necīnoties un zaudējot ar rezultātu 2:6, 1:6. Vēlā piektdienas vakarā Parīzē "French Open" čempions spēlēja kārtīgi un uzvarēja divu taibreiku mačā.

Sākums labāks izdevās spānim, kurš jau pirmajā geimā ieguva breiku. Vavrinka atspēlēja divas breikbumbas, bet trešo novērst neprata, pārcenšoties ar "backhand" sitienu. Vavrinkam tas šajā spēlē bija raksturīgi. Proti, cenšoties apspēlēt Nadala aizsardzību, viņš regulāri pārforsēja sitienus. Rafa trešajā geimā neizmantoja iespēju nokārtot dubultbreiku, izsitot autā ar "backhand". Šo misēkli viņam vēlāk nācās nožēlot, jo ar vienu breiku uzvarai setā nepietika.

Vavrinka pie rezultāta 3:5 ar labu pirmo servi atspēlēja setbumbu. Nadals pēc tam nespēja izservēt setu. Stens desmitajā geimā vairākās epizodēs teicami uzbruka, nopelnot divas breikbumbas. Nadals pirmo atspēlēja ar labu servi, bet otrās breikbumbas izspēlē rupji kļūdījās ar diagonālo "forehand" sitienu, kad Vavrinka bumbiņai netika klāt.

Taibreikā 5:3 pārsvaru izsēja Vavrinka, kurš septītā punkta izspēlē ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju ieguva taibreika pirmo minibreiku. Stenam no 5:3 trīs kļūdas pēc kārtas – divas ar uzticamo "backhand" un viena no labās puses. Nadals ieguva otro setbumbu, taču neizmantoja arī šo, izsitot autā. Drīz pirmā setbumba Vavrinkam, Nadals atspēlējās ar "backhand" sitienu pa līniju – 7:7.

Nadals pēc Vavrinkas kļūdas ieguva trešo setbumbu, kas viņam patiešām bija jāizmanto – Nadalam atlika tik vien, kā pārsist bumbiņu pāri tīklam, taču viņš iesita tajā ar diagonālo sitienu. Vavrinka bija palicis pretējā pusē skatītāja lomā. Vavrinka Nadalu 17. punkta izspēlē pārsteidza ar "serve&volley" gājienu, nopelnot savu otro setbumbu. Nadals atkal iesita tīklā ar "forehand", ciešot zaudējumu setā, kas viņam sākās tik ļoti labi un bija jāuzvar.

2. setā taibreikam nebija jābūt, taču Vavrinka par to parūpējās, nespējot izservēt maču. Stens breiku ieguva septītajā geimā, kas beidzās ar Nadala dubultkļūdu. Servējot par uzvaru mačā, Vavrinka bija vadībā ar 30:15, taču līdz mačbumbai netika. Vavrinkam šajā geimā ļoti daudz kļūdu. Ar divām labām servēm izdevās atspēlēt pirmās divas breikbumbas, bet trešo novērst nebija lemts. Šoreiz bija gara izspēle, abi gaidīja, ko darīs pretinieks. Un neizturēja Vavrinka, kurš izvēlējās saasināt spēli, taču pārcentās ar "backhand" sitienu.

Arī šo setu Nadals zaudēja ar trim setbumbām! Visas bija taibreikā, kas izvērtās pamatīgi komisks. Vavrinka ar "forehand" kļūdām Nadalam uzdāvināja divus minibreikus, kas drīz pārvērtās 5:2 pārsvarā. Rafa zaudēja abus nākamos punktus, kas bija ar paša servi. Vispirms viņš vairākas reizes nespēja izspēli pabeigt ar "smešu". Vavrinka atsitās ar "svecēm", viss beidzās ar Nadala sitienu tīklā no neliela attālumā. Pēc tam Nadals pavirši nospēlēja ar "volley", ļaujot Vavrinkam atspēlēt arī otro minibreiku.

Divām sliktām izspēlēm sekoja viena izcila – Nadals ar lielisku "forehand" sitienu pa līniju ieguva divas setbumbas – 6:4. Vavrinka pirmo atspēlēja ar servi. Otrā tika atspēlēta uzņemšanā, kad Nadals izgāzās 23 sitienu izspēlē, ar "slaisu" bumbiņu raidot autā. Trešo setbumbu Vavrinka atspēlēja ar spēcīgu "forehand" sitienu – 7:7. Vavrinka tūlīt ieguva savu pirmo mačbumbu. Nadals šķietami labi uzsita stūrī, taču Vavrinka atbildēja iespaidīgi, spāni apspēlējot ar apvedošo sitienu pa līniju. Mačs beidzās pēc 1 naktī. Vavrinkam pusfināls plkst. 17:00 pēc vietējā laika...

Vavrinkam tā ir tikai trešā uzvara (3-13) pret Nadalu, tiesa visas trīs gūtas pēdējās četrās cīņās. Stens Vavrinku pieveica pagājušajā gadā "Australian Open" un šogad Romā, bet Šanhajā, kā jau minēts, nespēlēja ar 100% atdevi.

Nadala zaudējums Vavrinkam nozīmē to, ka Rafa zaudēja pēdējo cerību šogad uzvarēt "Masters 1000" līmeņa turnīrā. Viņš 2015. gadā tikai vienreiz šajā līmenī ticis līdz finālam, maijā ciešot pamatīgu sagrāvi pret Endiju Mareju (3:6, 2:6). Spānijas labākais tenisists pirmoreiz kopš 2004. gada sezonu pabeigs, ne reizi neuzvarot "Grand Slam" un "Masters 1000" turnīros.

Arī Džokovičs atspēlē setbumbas un uzvar divos taibreikos

Novaks Džokovičs savu karjeras labāko pēc kārtas uzvarēto setu sēriju pagarināja jau līdz 28 setiem, neizteiksmīga snieguma mačā izdarot tikai tik daudz, lai ar nelieliem tēriņiem kārtējo reizi uzvarētu Tomāšu Berdihu. Ranga līderim tā ir gan 20. uzvara pēc kārtas visos turnīros, gan arī 20. uzvara pret Berdihu (20-2), kuram viņš uz "hard" seguma nav zaudējis (17-0). Berdiham šoreiz abos setos bija setbumba(s).

Piektdienas vakarā Parīzē notikušajā mačā bija tikai divas breikbumbas, abas pirmajā setā – katram tenisistam pa vienai. Abas tika atspēlētas identiski – ar serves un "forehand" kombināciju. Berdihs tā nospēlēja trešajā geimā, bet Džokovičs 12. geimā atspēlēja breikbumbu, kas bija setbumbas vērtībā. Setu nospēlējis viduvēji, Džokovičs pirmajā taibreikā palielināja apgriezienus, bet Berdihs savu līmeni uzlabot nespēja un zaudēja ar 3:7. Berdihs divus no trim punktiem ieguva ar Noles "backhand" kļūdām, bet vēl vienu ar eisu.

Uz otro taibreiku "ieradās" abi, bet atkal uzvarēja Džokovičs. Pirmais pie minibreika gan tika 2005. gada čempions Berdihs, kuram Novaks taibreika ievadā palīdzēja ar neprecīzu "backhand" sitienu. Džokovičs turpinājumā divreiz bija vadībā ar minibreiku, Berdihs divreiz atspēlējas ar satriecošiem "backhand" sitieniem. Šajā setā Berdiham bija pat divas setbumbas, taču atkal nekā.

Pirmā pie rezultāta 6:5 uzņemšanā, Berdihs sarežģītā situācijā, sniedzoties pēc "zemas" bumbiņas, netrāpīja "forehand" sitienu pa līniju. Otrā setbumba bija pie rezultāta 7:6 ar savu servi. Sekoja gara izspēle un liels "forehand" auts Berdiha izpildījumā. Pēc tam vēl viena teju identiska kļūda, un Džokovičs ieguva savu pirmo mačbumbu. Tagad garā izspēlē neizturēja trīskārtējais Parīzes čempions, bumbiņu raidot pāri gala līnijai – 8:8. Mača pēdējās divas izspēles beidzās ar Berdiha kļūdām – vēl viens liels "forehand" auts, kam sekoja "backhand" trieciens tīklā.

"BNP Paribas Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs Parīzē uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Tomas Berdych7:6(3) 7:6(8)
(2) Andy Murray – (10) Richard Gasquet7:6(7) 3:6 6:3
(4) Stan Wawrinka – (7) Rafael Nadal7:6(8) 7:6(7)
(8) David Ferrer – (13) John Isner6:3 6:7(6) 6:2

     [+] [-]

, 2015-11-07 13:43, pirms 8 gadiem
Nadals palicis vājš. Iznākums nepārsteidz, jo paaudžu maiņa nepātraukti notiek

     [+] [-]

, 2015-11-07 14:17, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: Nadals palicis vājš. Iznākums nepārsteidz, jo paaudžu maiņa nepātraukti notiek
zaudēja Vavrinkam, kurš patiesībā ir vecāks = paaudžu maiņa?

     [+] [-]

, 2015-11-07 18:17, pirms 8 gadiem
binghamiswanker rakstīja: zaudēja Vavrinkam, kurš patiesībā ir vecāks = paaudžu maiņa?
Oficiāli- Pūce, tenisa eksperts!!