Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs beidzot zaudē setu, taču tiek līdz kārtējam finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs beidzot zaudē setu, taču tiek līdz kārtējam finālam
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Novaka Džokoviča karjeras garākā pēc kārtas uzvarēto setu sērija apstājās pie 29 setiem, jo viņš Parīzes "Masters 1000" turnīra pusfinālā 2. setā nenoturēja breika pārsvaru pret Stenu Vavrinku, esot spiests samierināties ar uzvaru trīs setos – 6:3, 3:6, 6:0.

Stens Vavrinka savu ceturtdaļfinālu pabeidza ļoti vēlu – stundu pēc pusnakts, tāpēc viņa acīmredzamais nogurums šodienas mačā nepārsteidza. Šveices tenisists tomēr spēja saņemties un nospēlēt tā, lai nebūtu sagrāves. Tiesa, vairāk par diviem setiem neizturēja.

Novaks Džokovičs bija šķietami komfortablā vadībā ar setu un 2:1, kad Vavrinka pārsteidza pasaules pirmo numuru nesagatavotu. Stens 12 minūtes ilgušajā ceturtajā geimā vairākas reizes iespaidīgi uzbrukuma ar "forehand", iegūstot vairākas breikbumbas. Džokovičs atspēlēja četras, bet pēc tam divreiz kļūdījās vienkāršās situācijās ar "smešu" un "volley" sitienu.

Vavrinka pēc tam servi viegli noturēja "sausā", bet sestajā geimā ieguva vēl vienu breiku. Arī šis iegūts uz Džokoviča kļūdu rēķina. Serbijas tenisists vairākus geimus pēc kārtas nospēlēja pavirši un septītajā geimā ar "forehand" sitienu tīklā neizmantoja iespēju atspēlēt breiku. Vavrinka drīz viegli izservēja setu, bet 3. setam viņam vairs spēka nebija atlicis, tajā paliekot uz nulles.

Šodien uzvarētais 1. sets Džokovičam bija 29. uzvarētais sets pēc kārtas. Tā ir ranga līdera garākā nezaudēto setu sērija. Viņam šobrīd ir aktīvas vairākas citas sērijas. 21 uzvara pēc kārtas, 14 uzvaras pēc kārtas Parīzes "Masters 1000" turnīrā, 16 uzvarēti pusfināli pēc kārtas un arī 14. fināls pēc kārtas šosezon. Džokovičs šogad līdz finālam netika vienīgi sezonas pirmajā Dohā, kur ceturtdaļfinālā zaudēja Ivo Karlovičam.

Pēdējo divu gadu čempions Džokovičs finālā sacentīsies ar Endiju Mareju, kurš spēja uzvarēt divos, ar 6:4, 6:3 pieveicot Davidu Fereru. Pirmoreiz Parīzes finālu sasniegušais Marejs 2. setā no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas.

Parīzes turnīra finālā ar pirmajiem diviem numuriem izliktie tenisisti sacentīsies pirmoreiz kopš 1990. gada, kad Stefans Edbergs pieveica Džokoviča treneri Borisu Bekeru, kurš izstājās jau pēc nospēlētiem sešiem geimiem. Džokovičs rīt uzvaras gadījumā kļūs par pirmo tenisistu, kurš vienā sezonā izcīnījis sešus "Masters 1000" titulus.

Džokovičam ir 20-9 bilance pret Mareju. Endijs augustā Džokoviču ar 6:4, 4:6, 6:3 pieveica Monreālas finālā, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju pret Džokoviču. Nole oktobrī Endiju ar 6:1, 6:3 sagrāva Šanhajas pusfinālā. Abiem šogad tā būs jau septītā tikšanās, Džokovičs vadībā ar 5-1. Rītdienas mačs plkst. 16:00.

"BNP Paribas Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs Parīzē uz "hard" seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (4) Stan Wawrinka6:3 3:6 6:0
(2) Andy Murray – (8) David Ferrer6:4 6:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-08 11:01, pirms 8 gadiem
pirmajos divos setos Džoko izskatījās saguris, klupa, krita u.t.t.Toties 3.setā bija sajūta, ko Džoko ir "apmainīts" - spēlēja tenisu, kādu gaida no 1.ranga vietas īpašnieka.Laikam zaudētais sets bija saniknojis