Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gandija-Rosa: "Mums "Ventspilī" ir daudz talanta, bet vēl jāuzņem ritms"

Rolands Eliņš

Gandija-Rosa: "Mums "Ventspilī" ir daudz talanta, bet vēl jāuzņem ritms"
Ivans Gandija-Rosa. Foto: Mārtiņš Goldbergs/Estlatbl.com

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgā piektdienas vakarā vietējā basketbola klasikā "VEF Rīga" ar 19 punktu pārsvaru pieveica savu seno konkurenti "Ventspili". Pēc mača Kurzemes kluba leģionārs Ivans Gandija-Rosa sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās, ka objektīvāks spēles rezultāts būtu ar mazāku starpību, taču Puertoriko basketbolists atzina, ka "Ventspils" šoreiz nav sagādājusi VEF lielas problēmas uzbrukumā.

"Rezultāta starpība beigās sanāca liela, taču objektīvi būtu, ja rezultāts būtu daudz līdzvērtīgāks," pēc mača sacīja Ivans Gandija-Rosa. "Mums gāja grūti ar saviem uzdevumiem aizsardzībā, īpaši negāja arī uzbrukumā, kas savukārt palīdzēja VEF komandai aizsardzībā, jo mums nebija laba bumbas kustība, bija daudz spēles viens pret vienu. Mums nepieciešams atgriezties treniņos un uzlabot spēli."

Gandija-Rosa iemeta 15 punktus un veica četras rezultatīvas piespēles. Viņš pats sniegumu mačā pret VEF novērtēja kā apmierinošu: "Taču, ja mēs negūstam uzvaru, tam nav lielas nozīmes. Tā ir komandas spēle, tāpēc pēc zaudējuma man nav, par ko priecāties. Kā jau teicu, jāatgriežas pie spēles plāna veidošanas un izpildīšanas, lai nākamajā spēlē tas izdotos labāk."

"Pirms ierašanās šeit es par Ventspili sīkāk nezināju, taču man ir draugi, kuri ir spēlējuši Latvijā," teica Gandija-Rosa. "Aizeja Pinjeiro iepriekš spēlēja VEF rindās, un kopā ar viņu spēlēju izlasē. Tāpat man ir draugs no koledžas laikiem, kurš iepriekš bija "Rapla" rindās. Viņi man pastāstīja par šo līgu un arī Ventspili, raksturoja to kā ļoti labu komandu. Un pagaidām es arī izbaudu jaunos apstākļus un komandu, viss ir kārtībā, tikai jāturpina uzlabot sniegums laukumā."

"Mums komandā ir daudz talanta, par to šaubu nav," Gandija-Rosa izteicās par komandas mērķiem visas sezonas kontekstā. "Mums ir vairāki spēlētāji ar lielisku metienu, mēs varam spēlēt ļoti plaši, taču mums jāieiet ritmā, domāju, ka šobrīd tas ir galvenais. Vēlamies gūt uzvaras Ventspils pilsētai, un mērķis ir čempiona tituls - ar tādu domu jāspēlē katrai komandai, un tādu mērķi arī izvirzām, taču skaidrs, ka ir krietni jāpastrādā."

"Latvijas un Igaunijas līgā ir ļoti labi spēles līmenis," Gandija-Rosa teica, salīdzinot šo līgu ar Slovākiju un Kipru, kur spēlējis iepriekš. "Jābūt noskaņotam un gatavam katru dienu. Šajā līgā ir vairākas ļoti labas komandas, it sevišķi tagad, kad pievienojusies arī "Prometey". Tas palīdz visiem un motivē kļūt labākiem, un arī es labprāt gaidu, kad varēšu izmēģināt spēkus pret šo komandu. Un "Prometey" rindās arī spēlē cits Puertoriko basketbolists Gjans Klavels, ar kuru arī esmu spēlējis kopā, un tagad būsim pretējās komandās."