Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga: Strēlnieks un ''Žalgiris'' dosies pēc pirmās uzvaras, Šmita ''Barcelona'' - otrās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eirolīga: Strēlnieks un ''Žalgiris'' dosies pēc pirmās uzvaras, Šmita ''Barcelona'' - otrās
Jānis Strēlnieks un Eli Okobi 2021. gada 1. oktobrī Lionā. Foto: Žalgiris

Šodien ar pirmajām četrām spēlēm sāksies ULEB Eirolīgas otrās spēļu kārtas izspēle. Plkst. 20:00 Jāņa Strēlnieka Kauņas ''Žalgiris'' savā laukumā uzņems ambiciozo Sanktpēterburgas ''Zenit'', bet plkst. 21:30 Rolanda Šmita ''Barcelona'' aizvadīs otro spēli pret Vācijas komandu - šoreiz Minhenes ''Bayern''.

# Šodien ar pirmajām četrām spēlēm tiks atklāta ULEB Eirolīgas otrā spēļu kārta. Plkst. 20:00 Jāņa Strēlnieka Kauņas ''Žalgiris'' savā laukumā uzņems Sanktpēterburgas ''Zenit'', bet plkst. 21:30 Rolanda Šmita ''Barcelona'' viesosies Vācijā pie Minhenes ''Bayern''.

# ''Žalgiris'' Eirolīgas sezonu pirms nedēļas atklāja ar zaudējumu viesos pret Francijas ASVEL ar 76:88. Rezultatīvākais ''Žalgiris'' sastāvā ar 21 punktu bija tieši latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, kurš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem.

# Sanktpēterburgas ''Zenit'' kļuva par vienīgo Eirolīgas komandu, kura sezonu atklāja ar uzvaru izbraukumā, sīvā cīņā ar 70:69 apspēlējot citu Krievijas basketbola komandu Kazaņas ''Unics''. ''Zenit'' pēc veiksmīgas iepriekšējās sezonas, kurā iekļuva ceturtdaļfinālā un pakutināja nervus Rolanda Šmita ''Barcelona'', starpsezonā kļuvusi spēcīgāka. Par skaļāko papildinājumu jāsauc Šabazs Neipjērs, kuram jāaizstāj uz NBA aizbraukušo Kevinu Pangosu. Pret ''Unics'' par rezultatīvāko ar 18 punktiem kļuva cits jaunpienācējs Koners Frenkemps. Vienību pastiprinājuši arī tādi zināmi basketbolistu kā Mindaugs Kuzminsks un Džordans Mikijs.

# Pagaidām gan Strēlnieka dalība šodienas spēlē ir uz jautājuma zīmes un lēmums tiks pieņemts īsi pirms spēles. Līdzīgi statusi ir Pauļum Jankūnam un Lukam Lēkavičam, bet ''Zenit'' rindās savainojuma dēļ nespēlēs Šabazs Neipjērs.

# Šmita ''Barcelona'' Eirolīgas sezona jāsāk pret Vācijas komandām. Pirmajā kārtā tā pārliecinoši ar 96:64 apspēlēja Berlīnes ''Alba'', Šmitam gandrīz 17 minūtēs gūstot sešus punktus un izcīnot četras atlēkušās bumbas. Šodienas pretiniece Minhenes ''Bayern'' sezonu iesāka ar neveiksmi pret Telavivas ''Maccabi'' (68:69).

# Starpsezonā Minhenes ''Bayern'' notikušas ievērojamas izmaiņas. To pameta pagājušās sezonas līderis Veids Boldvins, un viņa vietu ieņēmis Korijs Voldens. No Maskavas CSKA uz Minheni pārcēlās Darans Hiliards, kā arī Maskavā un Telavivā iepriekš spēlējušais Oto Hanters.

# Par otrās kārtas centrālo maču jāuzskata piektdien paredzēto ''Anadolu Efes'' un Maskavas CSKA dueli. Gan pagājušās sezonas čempione, gan ''Final Four'' dalībniece Eirolīgu sākušas ar zaudējumiem attiecīgi pret Madrides ''Real'' un Milānas ''Olimpia''. CSKA piedzīvojusi arī zaudējumu sastāvā, uz aptuveni mēnesi zaudējot centru Nikolu Milutinovu.

ULEB Eirolīgas otrā spēļu kārta

DatumsLaiksSpēle
07.1020:00Žalgiris - Zenit
07.1021:00Panathinaikos - Fenerbahce
07.1021:05Maccabi - Crvena zvezda
07.1021:30Bayern - Barcelona
08.1019:00Unics - Monaco
08.1020:30Anadolu Efes - CSKA
08.1021:00Alba - ASVEL
08.1021:00Olympiacos - Real
08.1021:30Baskonia - Olimpia

  +4 [+] [-]

, 2021-10-07 12:43, pirms 3 gadiem
Kaut ko jau rakstīt vajag, bet noskaidrot ko vairāk par Strēlnieka dalību šovakar, tas jau ir par grūtu. Par viņa gūžas savainojumu ne vārda, par to, ka nedēļu nav normāli trenējies - ne vārda. Bet tā viņa statuss ir GTD - lēmums tiks pieņemts pirms spēles. Tas pats par Lekaviču un Jankūnu.

     [+] [-]

, 2021-10-07 21:12, pirms 3 gadiem
Strēlnieks spēlēs?