Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šodien startēs septītā "Schenker" līgas sezona

Jānis Celmiņš

Šodien startēs septītā "Schenker" līgas sezona
Aivars Siļutins, "Poliurs/Ozolnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Ar divām spēlēm Pērnavā un Ozolniekos šodien startēs septītā „Schenker” volejbola līgas sezona. Pērnavā pie vietējās „Parnu” komandas viesosies Jurija Deveikusa vadītā „Biolars” komanda, bet Ozolnieku Sporta namā spēkus samēros „Poliurs / Ozolnieki” un TTU komandas.

„Schenker” līgā šosezon startēs desmit komandas – sešas no Igaunijas, četras – Latvijas. Līgā vairs nav komandas no Krievijas, taču pirmssezonas preses konferencē Latvijas un Igaunijas Volejbola federāciju pārstāvji pauda, ka līga ir atvērta piedāvājumiem paplašināties.

„Parnu” – „Biolars”

Jurijas Deveikusa vadītajā „Biolars” komandā starpsezonu periodā notikušas vairākas izmaiņas. Komandu pametuši vairāki pieredzējuši spēlētāji, taču vietā nākuši gados jaunie. Sastāvu izdevies papildināt ar pieredzējušo Austri Štālu, kurš var spēlēt gan kā otrā tempa uzbrucējs, gan kā libero. Gaidāms gan, ka vairāk viņš spēlēs tieši libero pozīcijā. Nav skaidrības cik daudz komandai šosezon spēs palīdzēt Vjačeslavs Grimailovs, kurš spēlēšanu šosezon apvienos ar darbu. Labs papildinājums varētu būt Artjoms Andiļevko, kurš jau pārbaudes spēlēs pierādījis, ka viņš būs viens no galvenajiem komandas vilcējiem šosezon

Jelgavnieku pirmie pretinieki „Parnu” komanda ir saglabājusi aizvadītās sezonas kodolu, taču ir arī pastiprinājumi un izskatās, ka komanda šogad būs spēcīgāka. Komandā ir arī spēlētājs no Brazīlijas, ar kura palīdzību klubs jau šogad vēlas triumfēt „Schenker” līgā, bet tuvāko divu, trīs gadu laikā kļūt par Igaunijas spēcīgāk vienību.

Abas komandas tikās pirms nedēļas pārbaudes turnīrā Tartu, kur uzvaru ar 2:1 svinēja pērnavieši. Viņus varam uzskatīt arī par šīvakara mača favorītiem. Mača sākums pulksten 17.00.

Uzreiz pēc spēles Pērnavā jelgavnieki atgriezīsies mājās, lai jau svētdien Jelgavā aizvadītu cīņu ar TTU komandu. „Biolars” komandai sezonas sākuma kalendārs tiešām ir pasmags.

„Poliurs / Ozolnieki” – „TTU”

Otrā šīvakara spēle risināsies Ozolniekos, kur vietējā „Poliurs” komanda uzņems TTU vienību no Igaunijas. Ozīši starpsezonu periodā zaudējuši divus stabilus pamatsastāva spēlētājus Mārtiņu Pļaviņu (spēlēs Turcijā) un Valēriju Lomakinu (spēlēs Igaunijas klubā „Tartu Pere leib”). Vietā nākuši gados jauni volejbolisti, par kuru varējumu „Schenker” līgas līmenī varēsim pārliecināties sezonas gaitā. Savās prognozēs pirms jaunās sezonas komandas vadītājs Rolands Baranovskis ir piesardzīgs, atzīstot, ka nopietnus mērķus komandai šosezon virzīt ir ļoti grūti.

„TTU” komanda joprojām ir jaunu spēlētāju meklējumos, taču izvirzītais komandas sezonas mērķis ir iekļūšana līgas labāko četriniekā. Kluba vadības finansiālā rocība, salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu, krietni kritusies, taču mērķi nē.

Šīs spēles iznākumu paredzēt ir ļoti grūti, un diezgan droši var prognozēt, ka mačs Ozolnieku Sporta namā būs ļoti aizraujošs. Tā sākums pulksten 18.00.

Citas Latvijas komandas čempionātu sāks nedaudz vēlāk. 15. oktobrī Rīgā paredzēts abu pagājušās sezonas finālistu duelis – „Lāse-R / Rīga” pret „Poliurs / Ozolnieki”, bet „DU” vienība savu pirmo maču aizvadīs Tallinā (arī 15. oktobrī), tiekoties ar līgas pēdējo gadu čempionvienību Tallinas „Selver”.

Regulārajā turnīrā komandas katra ar katru izspēlēs divu apļu turnīru, pēc kura tiks noskaidrotas astoņas spēcīgākās vienības, kuras turpinās cīņas „play-off”.

Sezonas intriga:

Vai kādam no troņa izdosies gāzt Tallinas "Selver" komandu, kura līgas topā šo rindu autora prāt pārāk aizsēdējusies...