Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Bija patīkami redzēt, kā komanda noklikšķēja un atrada savu ritmu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Bija patīkami redzēt, kā komanda noklikšķēja un atrada savu ritmu''
Luka Banki spēlē pret Itāliju. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc uzvaras pār Itāliju 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā slavēja savus padotos, kritizēja FIBA par otrās spēles aizvadīšanu pēc kārtas, kā arī komentēja pamanīto par skolās rādīto ceturtdaļfināla spēli pret Vāciju.

Šodien Latvijas basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā pusfinālā par piekto līdz astoto vietu spēja nolauzt Itālijas pretestību (87:82). Sestdien tā par piekto vietu cīnīsies pret Lietuvas un Slovēnijas uzvarētāju.

''Laba uzvara pēc tam, kad mums bija maz laika, lai atgūtos gan fiziski, gan mentāli pēc vakardienas spēles. Nebija arī daudz laika sagatavoties. Šodien vēl vienu reizi šie spēlētāji demonstrēja vērtības pat par spīti paviršajam sākumam. Viņi atrada ritmu, lai mēs spēlētu kā vienmēr. To bija patīkami redzēt, jo viņi spēlēja tā, kā to biju gaidījis,'' pēc uzvaras savas komandas spēlētājus cildināja galvenais treneris Luka Banki, kuram tika vaicāts par viņa līdzšinējo pieredzi valstsvienībā, līdz ar to treneris iegrima vēsturē.

''Biju Longailendas ''Nets'', mērķējot būt Bruklinas ''Nets'' treneru štābā. Covid-19, burbuļi - nekas negāja, kā biju iedomājies. Vienu dienu saņēmu zvanu no Kaspara Ciprusu, kuru reiz trenera karjeras laikā biju trenējis. Toreiz nemaz nesekoju FIBA logiem. Man piedāvāja kļūt par izlases treneri. Palūdzu pāris stundas padomāt. Padomāju - Kristaps Porziņģis, Dāvis un Dairis Bertāni, Anžejs Pasečņiks, Rolands Šmits - ok, un teicu, jā. Kopumā lēcu nezināmajā, taču jauno pieredzi sāku enerģiski. Jau no paša sākuma ar visiem izveidojās laba sadarbība. Īpaši man palīdzēja Dairis Bertāns un piesaistītie asistenti,'' par savu līdzšinējo pieredzi teica Luka Banki, kurš atskatījās arī uz vakardienas notikumiem, kad daudzās skolās stundu laikā bērni raudzījās Latvijas basketbolistu spēli.

''Jebkuram būtu bijis grūti atrast enerģiju un motivāciju, lai uzkāptu laukumā un ziedotu savu ķermeni. Pēc tik intensīvas spēles un 22 stundām, kā arī pēc tam, kad aizvadītas sešas spēles desmit dienās, mums ieliek nākamo spēli. Tas ir riskanti un, iespējams, necienīgi. Spēlētāji līdz šim paveikuši lielisku darbu, lai popularizētu basketbolu. Vakar vairākās skolās notika ceturtdaļfināla spēles skatīšanās. Es saņēmu vienu video, daloties ar to ar pārējo komandu. Vēlējos, lai viņi redz, ka bērni sēž skolā un skatās viņu sniegumos. Tas nozīmē, ka dažu maču laikā viņi ir kļuvuši par elkiem.''

Luka Banki ir itālis un šodien viņam bija jāaizvada spēle pret savas dzimtenes nacionālo izlasi. Vai bijušas īpašākas emocijas? ''Man ļoti grūti nebija. Zinu lielāko daļu no viņiem - gan spēlētājus, gan trenerus. Cīņa par piekto līdz astoto vietu nedeva kādu papildus emociju lādiņu, kādu varbūt varētu sagaidīt citā reizē. Savu enerģiju veltīju, lai sagatavotu spēlētājus spēlei. Pēc neveiksmīgā sākuma mēģināju viņos saglabāt pārliecību. Pārējo izdarīja viņi paši. Bija patīkami redzēt, kā komanda noklikšķēja un ieguvu savu spēles ritmu.''

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

  +2 [+] [-]

, 2023-09-07 15:25, pirms gada
malači

     [+] [-]

, 2023-09-07 20:27, pirms gada
Banki var teikt tagad,pēc tik veiksmīgas karjeras,kā galvenajam trenerim ar Latvijas izlasi ir pamatoti kļuvis par Luca Magic,manuprāt.Jo līdz tam viņam nekādi panākumi nav bijusi kā trenerim.
Pārņemot diezgan pavāju, pirms kāda laika, Latvijas izlasi,kura pat nekvalificējās uz eirobasketu,zaudējot pat bulgāriem,ļoti īsā laikā spēja uztaisīt to par pasaules grandu līmenī spēlejosu izlasi.
Un pats Banki ir pilnīgi noteikti kļuvis arī ļoti īsā laikā,no maz zināma,neievērojama basketbola trenera,par sā brīža vienu no labākajiem pasaules basketbola treneriem,manuprāt.