Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Tikai priecāsimies, ja Vītoliņš strādās arī ar klubu"

Kalvītis: "Tikai priecāsimies, ja Vītoliņš strādās arī ar klubu"
LHF prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Foto: Ģirts Ozoliņš/f64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) neliks šķēršļus izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam darbā ar klubu, taču valstsvienībai vienmēr būs jābūt prioritātei, norādīja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Vasarā Latvijas izlases galvenā trenera amatu atstāja kanādietis Bobs Hārtlijs, bet viņa vietā tika iecelts bijušais valstsvienības kapteinis Harijs Vītoliņš. Latvietis komandu aizveda līdz uzvarai Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā, bet nu vienošanās ar viņu pagarināta līdz 2023. gada vasarai ar iespēju to turpināt vēl uz vienu sezonu.

Kalvītis otrdien preses konferencē atklāja, ka sarunas par divu gadu līgumu ar Vītoliņu bijušas jau vasarā, bet oficiāla vienošanās panākta nesen. Speciālists gan šobrīd ir bez darbavietas klubā, taču pēc olimpiskās atlases viņš neslēpa, ka meklēs sev darbavietu. Iebildumu pret šādu soli federācijai nav.

“Harijs var strādāt citos klubos, bet izlasei jābūt prioritātei. Mums ir vajadzīgs praktizējošs treneris, tāpēc tikai priecāsimies, ja Vītoliņš strādās ar klubu,” sacīja Kalvītis. Pats treneris ieskicēja, ka pirmie piedāvājumi varētu būt oktobra beigās vai novembrī, kad būs aizritējusi trešdaļa sezonas, un klubi vēlēsies kaut ko mainīt. Viņš pieļāva iespēju, ka līdz Pekinas spēlēm jau būs atradis sev darbavietu.

Nākamais atbildīgais turnīrs Vītoliņam pie izlases stūres būs februārī gaidāmās Pekinas olimpiskās spēles. “Neesam trenerim izvirzījuši mērķi kļūt par pasaules vai olimpisko čempionu. Mūsu uzdevums ir būt starp astoņām labākajām komandām pasaulē, tāds mērķis nav atcelts,” pauda Kalvītis.

Savukārt pats Vītoliņš pēc olimpiskās kvalifikācijas norādīja, ka iespējams ir viss, un atcerējās Vācijas izlases piemēru, kad 2018. gadā Phjončhanā tā sasniedza olimpisko finālu. Tiesa, toreiz četrgades nozīmīgākajā forumā nevarēja spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kuriem Pekinā būs ļauts spēlēs.

“Paldies federācijai par uzticību,” pateicās Vītoliņš, kurš uzreiz uzsvēra, ka līdz olimpiskajām spēlēm jāpārbauda pēc iespējas vairāk hokejistu. “Pievērsīsim uzmanību lielākam spēlētāju lokam, lai radītu konkurenci par vietu izlasē.”

Atlases turnīrā Vītoliņam palīgos bija Artis Ābols, Viktors Ignatjevs, Kārlis Zirnis, Raimonds Vilkoits un Juris Klodāns. Sagaidāms, ka viņi turpinās strādāt ar treneru štābā, kā arī nevar izslēgt sadarbību ar Oļegu Znaroku, kurš Vītoliņam palīdzēja jau kvalifikācijas sacensībās.

“Viennozīmīgi ir vajadzīgs laiks, lai varētu kaut ko ieviest, tāpēc ir panākta vienošanās uz diviem gadiem,” norādīja Vītoliņš, kurš palīdzēs arī visas Latvijas hokeja saimniecības attīstībā, lielu akcentu liekot darbā ar mūsu U-18 un U-20 izlasēm. “Pasaulē komandas nestāv uz vietas, viss attīstās. Visi meklē ceļus, kā tikt uz priekšu. Mūsu uzdevums ir nākotnē radīt spēlētājus, kas pacels Latvijas hokeja līmeni. Ja attīstīsim jaunatni, būs arī rezultāts. Visās vecuma grupās vajag radīt kvalitāti.”

“Tas, ka olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī NHL hokejisti, nozīmē, ka spēlēsim starp labākajiem. Tie būs īsti hokeja svētki,” priecājās Vītoliņš, kurš gan ieskicēja, ka procentuāli mūsu izlasei lielākas izredzes kaut ko sasniegt būtu, ja Pekinā nebūtu pasaulē spēcīgākās līgas hokejisti. “Favorītiem tas nozīmētu mīnus 25 spēlētājus, kamēr mums tikai četrus.”

LHF bija jāsedz mūsu NHL spēlētāju apdrošināšanas izmaksas, lai viņi šovasar varētu piedalīties kvalifikācijā, bet Pekinā tas nebūs jādara, jo par to parūpēšoties Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols otrdienas preses konferencē atklāja, ka Latvijas izlase decembrī uzaicināta uz pārbaudes turnīru Šveicē, savukārt novembrī tiksies ar dāņiem un norvēģiem. “Vēl runājam ar ceturto komandu, taču arī vēl nav zināms, kur spēlēsim. Sācies arī darbs ar Latvijas Olimpisko komiteju un IIHF – par cilvēku skaitu delegācijā. Galvenā lieta ir apkalpot komandu – treneri, ārsti, fizioterapeiti. Un vēl runājam, kad Pekinā varēsim ierasties. Olimpisko spēļu atklāšana ir 4. februārī.”

Koziols pie viena atklāja, ka "Daugavas" ledus hallē viens no laukumiem tiks pielāgots Pekinas olimpisko spēļu laukuma izmēram, lai hokejisti varētu pēc iespējas labāk sagatavoties atbildīgajam turnīram.

Slēpts komentārs: pernambucan0

  +3 [+] [-]

, 2021-09-07 16:14, pirms 3 gadiem
Līdz vienam brīdim kad nepriecāsieties

  +8 [+] [-]

, 2021-09-07 16:16, pirms 3 gadiem
...tāpēc tikai priecāsimies, ja Vītoliņš strādās ar klubu, ... jo tad būs mazāk jāmaksā algā... kapeikрisēji! Tas nekas, ka atkal laicīgi uz izlasi nevarēs tikt, jo beigu beigās izrādīsies, ka atkal klubs ir prioritāte...

  +6 [+] [-]

, 2021-09-07 16:16, pirms 3 gadiem
aļimpu lai trenē, ja grib klubā strādāt un izlases trenēšana ir prioritāte, kā te klārē!

  +3 [+] [-]

, 2021-09-07 16:26, pirms 3 gadiem
Kamēr Ābols skaraidīs visiem par ielāpu, tikmēr priecāsies

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 16:33, pirms 3 gadiem
palags, kurā neko nepateica.
Atceros, kad Bobs noslēdza ar Omsku, tad arī šitie rukši stāstīja, ka viss saskaņots ar LHF. Laikam jau no šī grābekļa neizvairīties, kamēr šis duets pie varas.

     [+] [-]

, 2021-09-07 17:10, pirms 3 gadiem
Atliek- Red Star Moscow region, Lahti Pelicans, Medveščak Z vai kas cits

     [+] [-]

, 2021-09-07 17:30, pirms 3 gadiem
LHF viena labu treneri pavilkt nevar

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 19:21, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: LHF viena labu treneri pavilkt nevar
kas ir labs treneris - kādas ir pazīmes? Jeb kādi rezultāti jāsasniedz? Varbūt vienkārši tepat OHL jāmeklē, lai "aug" kopā ar izlasi?

  -1 [+] [-]

, 2021-09-07 20:16, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: kas ir labs treneris - kādas ir pazīmes? Jeb kādi rezultāti jāsasniedz? Varbūt vienkārši tepat OHL jāmeklē, lai "aug" kopā ar izlasi?
Veiksmīgi strādājis NHL ,KHL,Šveices Somijas un Zviedrijas līgās ,vai ir medaļas PČ OS.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-07 20:33, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Veiksmīgi strādājis NHL ,KHL,Šveices Somijas un Zviedrijas līgās ,vai ir medaļas PČ OS.
Ko nozīmē "veiksmīgi strādājis NHL ,KHL,Šveices Somijas un Zviedrijas līgās"? Kādas ir tās veiksmes pazīmes, respektīvi, kāda ir mēraukla, lai teiktu, ka strādājis ir veiksmīgi?

Un tālāk - LHF noloka tādam kadram ļimonu/-us, kas tam trenerim ir jāizdara, lai varētu teikt, ka viņš ir tā ļimona/-u vērts un LHF nav šim pārmaksājuši?

     [+] [-]

, 2021-09-07 20:44, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Ko nozīmē "veiksmīgi strādājis NHL ,KHL,Šveices Somijas un Zviedrijas līgās"? Kādas ir tās veiksmes pazīmes, respektīvi, kāda ir mēraukla, lai teiktu, ka strādājis ir veiksmīgi?

Un tālāk - LHF noloka tādam kadram ļimonu/-us, kas tam trenerim ir jāizdara, lai varētu teikt, ka viņš ir tā ļimona/-u vērts un LHF nav šim pārmaksājuši?
Veiksmīgs darbs ir tituli kādi mērķi ar izlasi ,regulāŗs 1/4 cīņa par medaļām, viss kā Šveicei .

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 21:03, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Veiksmīgs darbs ir tituli kādi mērķi ar izlasi ,regulāŗs 1/4 cīņa par medaļām, viss kā Šveicei .
Mums ir materiāls, kas droši var tēmēt uz top 8/cīņu par medaļām? Nu, tā objektīvi skatoties? Mums ir savs, spēcīgs čempionāts, kurā ņemt rezerves, ja spicākie džeki traumu, ģimenes vai cita iemesla dēļ pasaka nē? Mums visi džeki, kas spēlē ārzemēs mauc top līgu top komandās un ir līderi? Man šķiet, ka tik saulaini ar to mūsu sastāvu nav. Līdz ar to prasīt regulāro top8 un cīņu par medaļām ir panaivi, maigi sakot.

     [+] [-]

, 2021-09-07 22:28, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Mums ir materiāls, kas droši var tēmēt uz top 8/cīņu par medaļām? Nu, tā objektīvi skatoties? Mums ir savs, spēcīgs čempionāts, kurā ņemt rezerves, ja spicākie džeki traumu, ģimenes vai cita iemesla dēļ pasaka nē? Mums visi džeki, kas spēlē ārzemēs mauc top līgu top komandās un ir līderi? Man šķiet, ka tik saulaini ar to mūsu sastāvu nav. Līdz ar to prasīt regulāro top8 un cīņu par medaļām ir panaivi, maigi sakot.
Abrags te minēja treneri pa milijonu ,ja ņem vērā to ka Bobs izmaksāja 400 k tad no tāda kas prasa ļamu var prasīt kaut vai stenlija kausu . Bet ja nopietni tad LHF naudas nav pat tādam Harim uz pilnu sezonu

  +1 [+] [-]

, 2021-09-08 11:02, pirms 3 gadiem
Varbūt kāds var pakomentēt kā ir ar citu izlašu galvenajiem treneriem - vai arī tiem izlase ir tik tāds pusslodzes darbs. Domāju tieši par tām izlasēm, ar kurām mums patīk sevi salīdzināt (Vācija, Norvēģija, Dānija, Slovākija, Šveice).
Var jau būt, ka tā ir norma.

     [+] [-]

, 2021-09-08 13:08, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Varbūt kāds var pakomentēt kā ir ar citu izlašu galvenajiem treneriem - vai arī tiem izlase ir tik tāds pusslodzes darbs. Domāju tieši par tām izlasēm, ar kurām mums patīk sevi salīdzināt (Vācija, Norvēģija, Dānija, Slovākija, Šveice).
Var jau būt, ka tā ir norma.
slovākiem Remsijs - tikai izlase,
norvēģiem Toresens - tikai izlase,
dāņiem Ēlers - tagad trenē tikai izlasi, bet agrāk paralēli bija arī NLA klubs,
vāciešiem Soderholms - tikai izlase,
šveiciešiem Fišers - tikai izlase,
francūžiem Bozons - tikai izlase,
baltkrieviem Vudkrofts - paralēli Dinamo Minska,
kazahiem Skabelka - paralēli Lokomotiv

     [+] [-]

, 2021-09-08 13:32, pirms 3 gadiem
zzk rakstīja: slovākiem Remsijs - tikai izlase,
norvēģiem Toresens - tikai izlase,
dāņiem Ēlers - tagad trenē tikai izlasi, bet agrāk paralēli bija arī NLA klubs,
vāciešiem Soderholms - tikai izlase,
šveiciešiem Fišers - tikai izlase,
francūžiem Bozons - tikai izlase,
baltkrieviem Vudkrofts - paralēli Dinamo Minska,
kazahiem Skabelka - paralēli Lokomotiv
Paldies!
Tad jau paralēla kluba trenēšana ir drīzāk izņēmums. Kā ļaudīm patīk runāt, ka katrs sīkums ir svarīgs cīņā par izslēgšanas spēlēm, tad acīmredzot šis ir viens mo tiem sīkumiem.