Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" sieviešu dubultspēlēs uzvar Makarova un Vesņina

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" sieviešu dubultspēlēs uzvar Makarova un Vesņina
Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā sestdienas vakarā uzvarēja ar ceturto numuru izliktais Krievijas duets Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina. Viņām titula mačā izdevās atspēlēt seta un breika deficītu, ar 2:6, 6:3, 6:2 pārspējot neizlikto pāri Martina Hingisa/Flāvija Penneta.

Finālu daudz labāk sāka Hingisa un Penneta, kuras spēles pirmo pusi aizvadīja kvalitatīvāk – labāka sadarbība un gudrāka sitienu izvēle kombinācijā ar pretinieču haotisko tenisu ļāva iekrāt seta un breika pārvaru. Esot vadībā ar setu un 3:2, pārāk daudz sāka kļūdīties Penneta, un Šveices/Itālijas pāris zaudēja sešus geimus pēc kārtas.

Makarova un Vesņina 3. setā pēc agra beika iegūšanas atspēlēja sešas breikbumbas, bet pēc tam nokārtoja otro breiku un svinēja uzvaru. Abām kopā piektais tituls, "Grand Slam" līmenī uzvarot otro reizi pēc 2013. gada "French Open". Krievijas duets gada sākumā zaudēja "Australian Open" finālā, bet pagājušās sezonas izskaņā palika 2. vietā Stambulā notikušajā "WTA Championships".

Makarova ar Vesņinu ir pirmais tikai no Krievijas tenisistēm veidots pāris, kas uzvarējis "US Open" dubultspēļu turnīrā. Tāpat viņas ir pirmā simtprocentīgā Krievijas komanda, kuras kontā ir divi "major" tituli.

Hingisa dubultspēlēs atgriezās pērn, taču ar neko ieverības cienīgu neizcēlās – 3-5 bilance piecos turnīros ar Danielu Hantuhovu. Šogad martā kopā ar Sabīni Liziki uzvara lielajā turnīrā Maiami vēlākos panākumus Ņujorkā ļauj neuzskatīt par pārsteigumu. Hingisa ar Liziki Maiami finālā uzveica tieši Makarovu un Vesņinu. Krievijas pāris apspēlēts arī pirmajā mačā ar Pennetu, kas notika Īstbornā.

Deviņu "Grand Slam" titulu īpašniece pēdējo reizi "Grand Slam" dubultspēļu finālā piedalījās 2002. gadā Austrālijā, kur kopā ar Annu Kurņikovu kļuva par čempionēm. Hingisa ar Pennetu Ņujorkā pirmajos piecos mačos nezaudēja nevienu setu un pēc nokļūšanas vadībā finālā sķita, ka tā tiks pabeigts arī viss turnīrs, taču pietrūka.

Pirms gada "US Open" uzvarējušās čehietes Andrea Hlavačkova un Lucija Hradečka vairs nespēlē kopā, bet šogad, Ņujorkā startējot ar citām partnerēm, neviena netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Gada pēdējā "Grand Slam" turnīrā piedalījās arī māsas Viljamsas, kurām kārtējais neveiksmīgais turnīrs – viņas ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajām čempionēm. Ranga līderes Sāra Erani un Roberta Vinči, kuras Ņujorkā uzvarēja 2012. gadā, netika tālāk par 2. kārtu.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-07 10:58, pirms 10 gadiem
Tā gribējās lai Hingisa un Panetta uzvar, nu cerams turpinās kopa spēlēt! Un vispār gaidu kad Hingisa pamēģinās arī vienspēlēs atgriezties, dievinu viņas tenisu!