Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"Laimīgā zaudētāja" Hibino triumfē Prāgā, izcīnot karjeras trešo WTA titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Laimīgā zaudētāja" Hibino triumfē Prāgā, izcīnot karjeras trešo WTA titulu
Nao Hibino. Foto: WTA

Čehijas galvaspilsētā Prāgā pirmdien noslēdzās "WTA 250" turnīrs, kur pārsteidzoši triumfēja japāniete Nao Hibino.

Lietus dēļ neizdevās finišēt svētdien - ieplānotajā pēdējā dienā, izraisot papildu izdevumus un neērtības. Kas tāds radās reti.

Finālā sacentās Japānas pirmā rakete Nao Hibino (WTA 136.) un Čehijas devītais numurs Linda Noskova (WTA 71.). Laukuma saimniece kotējās kā favorīte, tomēr japāniete uzvarēja pārliecinoši - 6:4, 6:1.

Turnīra pēdējā cīņā japāniete izrādījās pārāka eisos punktos pēc pirmās serves (74% pret 61), punktos pēc otrās serves (64% pret 35) un breikbumbās (5/7 pret 1/1).

Hibino šodien aizvadīja arī pusfinālu, kur ar 6:4, 6:7 un 6:3 pieveica rumānieti Žaklīnu Kristianu (WTA 122.). Pēc nelielas atpūtas bija jācīnās finālā.

Kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Hibino zaudēja, taču kā "laimīgā zaudētāja" iekļuva pamatturnīrā.

28 gadīgā Hibino sakrājusi trīs WTA titulus, savukārt 18 gadīgā Noskova vēl ir ceļā uz savu pirmo lielo triumfu.

Jaunākajā rangā japāniete pakāpsies uz 84. pozīciju, bet čehiete būs 52. vietā. Prāgas turnīra pēdējās divas spēles tika pārceltas uz pirmdienu, izraisot arī jaunākā ranga publicēšanas aizkavēšanos.

Izmantotie resursi:
Prāga - wtatennis.com