Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kolšraibers pārtrauc Tīma 10 uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kolšraibers pārtrauc Tīma 10 uzvaru sēriju
Dominiks Tīms
Foto: AP/Scanpix

Austrijas tenisa līdera Dominika Tīma uzvaru sērija šodien apstājās pie 10 panākumiem pēc kārtas, zaudējot Kicbīles pusfinālā. Tīms paviršā spēlē spēja saņemties pēc bezcerīga pirmā seta, taču otrajā neizmantoja setbumbu un ar rezultātu 0:6, 6:7(6) zaudēja Filipam Kolšraiberam.

Dominikam Tīmam Kicbīlē bija vairāki karjeras "pirmie". 2013. gadā viņš šeit pirmoreiz ATP līmenī tika līdz ceturtdaļfinālam. Pērn šajā turnīrā sasniedza pirmo finālu, zaudējot Davidam Gofānam. Savukārt šoreiz Kicbīles turnīrs bija pirmais, kurā Tīms bija izlikts ar pirmo numuru.

Trešo nedēļu pēc kārtas cenšoties kļūt par čempionu (iepriekš uzvaras Umagā un Gštādē), Tīms nespēja nodemonstrēt savu labāko tenisu. Austrijas labākais tenisists varēja zaudēt jau pirmajā mačā, taču spēja 3. setā atspēlēties no 1:4 pret Andreasu Haideru-Maureru. Otrais pretinieks Alberts Montanjess izstājās potītes savainojuma dēļ.

Šodien pret labi spēlējošo Filipu Kolšraiberu, ar kuru Tīms iepriekš nebija sacenties, patiesībā bija bezcerīgs mačs, taču, neskatoties uz to, Tīmam bija lieliska iespēja uzvarēt 2. setā. Pirmo setu Tīms izgāza pamatīgi, haotiskā tenisā paliekot uz nulles. Turklāt četri no sešiem geimiem tika pabeigti ar "forehand" kļūdām, trīs reizes tas notika savas serves geimos!

"Forehand" sitiens Tīmam šodien "peldēja" pamatīgi, iegāžot arī finišā. Tīms 2. setā atspēlēja četras breikbumbas (pašam visā mačā nebija nevienas) un tika līdz taibreikam. Minibreiku nebija līdz 11. punktam, kad Tīms retu reizi labi trāpīja ar "forehand", iegūstot setbumbu, turklāt tā bija ar paša servi. Sekoja dubultkļūda! Pēc tam divi "forehand" sitieni tīklā, šoreiz Kicbīlē apstājoties pusfinālā.

Tā pārtrūka Tīma 10 uzvaru sērija. Pa četrām viņš guva Umagā un Gštādē, bet vēl divas pievienoja šonedēļ. Tīms jaunnedēļ debitēs Top 20. Tikmēr Kolšraibers Kicbīles finālā spēlēs otro reizi. Pirms trim gadiem viņš piekāpās Robinam Hāsem.

Šoreiz pretī stāsies Pols-Anrī Matjē, kurš titula maču sasniedzis no kvalifikācijas. Francūzis otro reizi trīs savstarpējās cīņās pieveica Nikolasu Almagro – 6:4, 6:3. Matjē ATP finālā spēlēs pirmo reizi kopš 2009. gada jūlija, kad Hamburgā zaudēja Nikolajam Davidenko.

Matjē pret Kolšraiberu ir 1-3 bilance, šogad vācietim zaudējot jau divreiz. Abi mači bija uz "hard", janvārī Melburnā un februārī Monpeljē. Matjē uzvarējis abu vienīgajā cīņā uz māla, to izdarot ļoti sen – 2003. gadā Gštādē

"Generali Open Kitzbuhel". "ATP World Tour 250" turnīrs Kicbīlē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Philipp Kohlschreiber – (1) Dominic Thiem6:0 7:6(6)
Paul-Henri Mathieu – Nicolas Almagro6:4 6:3