Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsa atkal atspēlējas pret Azarenku, pusfinālā tiksies ar Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa atkal atspēlējas pret Azarenku, pusfinālā tiksies ar Šarapovu
Serēna Viljamsa divu uzvaru attālumā no uzvaras arī sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā
Foto: PA Wire/Scanpix

Serēna Viljamsa šogad trešo reizi atspēlējās pret Viktoriju Azarenku, viņu Vimbldonas ceturtdaļfinālā pieveicot ar rezultātu 3:6, 6:2, 6:3. Amerikāniete pusfinālā sacentīsies ar Mariju Šarapovu, bet otru pusfināla pāri veidos Agņeška Radvaņska un Garbinje Mugurusa. Spānijas tenisistei karjeras pirmais "Grand Slam" pusfināls.

Viljamsa šogad trešo reizi atspēlējas pret Azarenku

Viktorija Azarenka pirmajā geimā pieļāva divas dubultkļūdas, taču arī spēja atspēlēt breikbumbu. Abas tenisistes spēlēja iespaidīgu uzbrukuma tenisu, 1. setā tādā spēlē mazliet precīzāka bija Baltkrievijas vadošā tenisiste. Azarenka seta vienīgo breiku ieguva ceturtajā geimā, kurā Serēna Viljamsa, atspēlējot vienu breikbumbu, ar otro galā netika, iesitot tīklā.

Lūkojot Viljamsu pirmoreiz pieveikt "Grand Slam" sacensībās, Azarenka uzvaru 1. setā nodrošināja ar trešo setbumbu. Viljamsa pirmās divas atspēlēja astotajā geimā, servi noturot no 15:40. Amerikānietei nākamajā geimā bija iespēja iegūt breikbumbu, taču viņa pie rezultāta 30:30 iesita tīklā, dodot Vikai trešo setbumbu. Azarenka to realizēja, punktu setam pieliekot ar "forehand" sitienu – 6:3.

Azarenka šodien piespieda Viljamsu spēlēt viņas labāko tenisu, Serēna piekrita izaicinājumam. Azarenkai pēc iespaidīga 1. seta kritās pirmās serves procents, kas neizbēgami negatīvi ietekmēja viņas sniegumu. Vika 13 minūtes ilgajā 2. seta ceturtajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, taču drīzumā tika iedzīta stūrī, no tā ārā netiekot.

Viljamsa tik ļoti kāroto breiku ieguva sestajā geimā, to paveicot ar "backhand" diagonālo apvedošo sitienu. Zīmīgi, ka divus punktus agrāk viņa netrāpīja bumbiņu laukumā pēc tieši tāda paša sitiena, tobrīd nespējot realizēt pirmo no divām breikbumbām konkrētajā geimā. Serēna grūti nopelnīto gandrīz uzreiz atdeva. Trīs kļūdas nākamajā geimā radīja 15:40 deficītu. Pieckārtējā čempione izkļuva no sarežģītās situācijas un seta beigās nokārtoja vēl vienu breiku – 6:2.

Azarenka nākamo geimu, atspēlējot breikbumbu, ieguva, kad pēdējā setā jau bija iedzinējos ar 0:3. Azarenka servēja vāji, bet Viljamsa šajā spēles komponentā darbojās teicami. Īpaši spilgts bija septītais geims, kurā viņa servi noturēja 75 sekundēs! Viljamsa trīs no šodien izpildītajiem 17 eisiem trāpīja mača pēdējā geimā, kurā servēja par uzvaru mačā. Viena neatvairāma serve viņai padevās breikbumbas izspēlē.

Viljamsa Azarenku šogad uzvarēja trešo reizi, allaž atspējoties. Vika Madridē nemācēja izmantot trīs mačbumbas, bet "French Open" nenosargāja seta un breika pārsvaru. Serēnai pret Viku kopējā savstarpējo maču bilance ir 17-3, ieskaitot perfektu 10-0 "Grand Slam" turnīros.

Šarapova 2. setā izlaiž uzvaru, bet uzvar trīs setos

Viljamsa pusfinālā sacentīsies ar 2004. gada čempioni Mariju Šarapovu, kura pieveica pirmoreiz "Grand Slam" turnīros līdz ceturtdaļfinālam tikušo Koko Vandevei. Šarapovai bija jāuzvar divos setos, taču viņa paviršību dēļ bija spiesta spēlēt papildus setu, visā mačā uzvarot ar rezultātu 6:3, 6:7(3), 6:2. Šarapovai ceturtdien būs jubilejas 20. "Grand Slam" pusfināls. Vimbldonā Top 4 viņa sasniegusi piekto reizi (2004-06, 2011).

Šarapovai bija grūts mača sākums un brīdis, kad jāservē par uzvaru. Septiņas minūtes ilgušajā pirmajā geimā atspēlējot četras breikbumbas. Vēl viena tika novērsa trešajā geimā, pēc tam iegūstot pirmo breiku. Šarapova bija vadībā ar 6:3, 5:4, bet nespēja izservēt maču. Mašai 2. seta desmitajā geimā pie rezultāta 0:30 dubultkļūda, kas nozīmēja trīs breikbumbas Vandevei. Šarapova pirmo atspēlēja, bet amerikāniete realizēja otro, pacietīgi sagaidot iespēju neatvairāmi stūrī uzbrukt ar "forehand".

Šarapova tūlīt gandrīz nopelnīja otro iespēju servēt par uzvaru mačā, taču 11. geimā neprata realizēt divas breikbumbas. Ar to pašu nākamajā geimā izcēlās Vandevei, kurai abas breikbumbas bija setbumbu vērtībā! Taibreikā viss bija atkarīgs no ASV tenisistes. Viņa pilnībā dominēja ar "forehand" uzbrukumu un Šarapovu sagrāva ar 7:3. Maša divus no trim punktiem ieguva, pateicoties pretinieces kļūdām. Šarapova šogad joprojām nav uzvarējusi nevienā taibreikā (0-5), kamēr Koko iespaidīgs 11-2 rādītājs.

Krievijas pirmā rakete Vimbldonā ne reizi nav zaudējusi pēc uzvarēta 1. seta (44-0). Statistika perfekta palika arī pēc šodienas mača. Vandevei pēdējā setā jau pirmajā servēšanas reizē tika nobreikota, pieļaujot vairākas rupjas kļūdas izspēlēs. Šarapova tūlīt bija vadībā ar 3:0. Pateicoties Šarapovas neprecīzai spēlei, Vandevei piektajā geimā atspēlēja breiku, taču jēgas no tā viņai nebija, jo pati šajā mača daļā spēlēja pārāk neprecīzi, lai tomēr novērstu zaudējumu. Vandevei zaudēja četrus geimus pēc kārtas, ieskaitot pēdējo no 40:15 pārsvara, neliekot Šarapovai vēlreiz servēt par uzvaru mačā.

Mugurusai pirmais "Grand Slam" pusfināls

Karjeras pirmajā "Grand Slam" pusfinālā parīt spēlēs Spānijas otrā rakete Garbinje Mugurusa, kura ar 7:5, 6:3 pieveica Timeju Bačinskī. Mugurusa 2. setā uzvarēja, esot iedzinējos ar breiku, un punktu mačam pielika ar neatvairāmu "backhand" sitienu pa līniju. Tas notika otrās mačbumbas izspēlē, pirmo viņa nespēja realizēt, iesitot tīklā. Mugurusa uzvarējusi abus mačus pret Bačinskī, viņu šogad pārspējot arī "Australian Open", kur gūta uzvara trīs setos. Mugurusa abus iepriekšējos "Grand Slam" ceturtdaļfinālus zaudēja Parīzē (2014-15). Mugurusa ir pirmā Spānijas tenisiste Vimbldonas pusfinālā kopš 1997. gada, kad pēdējo no saviem trim pusfināliem šeit sasniedza Aranča Sančesa Vikario.

Mugurusa par vietu finālā sacentīsies ar 2012. gada finālisti Agņešku Radvaņsku. Poliete ceturto reizi tikpat mačos pieveica Medisonu Kīsu – 7:6(3), 3:6, 6:3. Poliete agresīvo amerikānieti trīs setos pieveica arī 2013. gada Vimbldonā. Radvaņska kārtējo reizi Kīsu apspēlēja ar prātu, kamēr Medisonai ar spēku uzvarēt neizdevās. Medisonai bija daudz jaudīgāks uzbrukums (tīri uzvarētās izspēles: 48-13), tikmēr Aga pieļāva mazāk kļūdu: 7-40! Kīsa 1. setu zaudēja no breika pārsvara, savukārt pēdējā setā vienīgais breiks notika priekšpēdējā geimā, kas beidzās ar Kīsas "forehand" kļūdu. Radvaņska pēc Vimbldonas atgriezīsies Top 10.

Ko saka statistika par gaidāmajiem pusfināliem? Viljamsai pret Šarapovu ir graujoša 17-2 bilance, uzvarot 16 mačus pēc kārtas! Maša abas uzvaras guva 2004. gadā, pirmo no tām izcīnot Vimbldonas finālā. Radvaņskai ar Mugurusu ir 2-2, Spānijas tenisiste uzvarējusi pēdējās divās cīņas, Agu šogad uzveicot gan Sidnejā, gan Dubaijā.

Vimbldona 2015. Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (23) Victoria Azarenka3:6 6:2 6:3
(4) Maria Sharapova – Coco Vandeweghe6:3 6:7(3) 6:2
(13) Agnieszka Radwanska – (21) Madison Keys7:6(3) 3:6 6:3
(20) Garbine Muguruza – (15) Timea Bacsinszky7:5 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (4) Maria Sharapova
(13) Agnieszka Radwanska – (20) Garbine Muguruza

     [+] [-]

, 2015-07-07 21:23, pirms 9 gadiem
Tāks, ceturtdienas pēcpusdiena jāņem brīva!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 23:14, pirms 9 gadiem
Vika gan tāda histēriska šodien. Jātrenējas, jātiek atpakaļ vismaz 5-niekā, tad varēs domāt kā mammuku uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 01:26, pirms 9 gadiem
nicks rakstīja: Vika gan tāda histēriska šodien. Jātrenējas, jātiek atpakaļ vismaz 5-niekā, tad varēs domāt kā mammuku uzvarēt.
Šobrīd tieši Azarenka ir nopietnākā pretiniece Serēnai!Kāda te rangam vispār nozīme,ja pašreiz neviena(!) tenisiste nespēj uzņemt ne Serēnas servi ne viņas graujošos sitienus.Šarapovai ar viņas klibo servi izredzes ir absolūta nulle(ja vien Viljamsa nesaks servēt ārpus laukuma) pārējās vispār nav vērts pieminēt
Ja vīriešu tenisā līmenis būtu tik nožēlojams(serves un sitiena spēks),tad Karlovičam būtu vismaz 20 GS tituli,nu Andersonam kādi 10
Tuvākajos 5 gados neredzu nevienu,kas varētu Serenas dominanci apturēt,ja vien viņa tik ilgi spēlēs.Protams var jau gadīties visadi(traumas)

     [+] [-]

, 2015-07-08 08:21, pirms 9 gadiem
erudīts007 rakstīja: Šobrīd tieši Azarenka ir nopietnākā pretiniece Serēnai!Kāda te rangam vispār nozīme,ja pašreiz neviena(!) tenisiste nespēj uzņemt ne Serēnas servi ne viņas graujošos sitienus.Šarapovai ar viņas klibo servi izredzes ir absolūta nulle(ja vien Viljamsa nesaks servēt ārpus laukuma) pārējās vispār nav vērts pieminēt
Ja vīriešu tenisā līmenis būtu tik nožēlojams(serves un sitiena spēks),tad Karlovičam būtu vismaz 20 GS tituli,nu Andersonam kādi 10
Tuvākajos 5 gados neredzu nevienu,kas varētu Serenas dominanci apturēt,ja vien viņa tik ilgi spēlēs.Protams var jau gadīties visadi(traumas)
Histērisks komentārs!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-08 08:35, pirms 9 gadiem
Interesanti vai Ostapenko arí Spānijas otro raketi būtu pie iespējas sasitusi lupatās,domāju ka tā arī būtu,lai arī Mugurusa iespējams spelē savādāku tenisu .

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 08:57, pirms 9 gadiem
Šarapovai izredzes ir ļoti mazas, bet ļoti jau gribētos, ka līdzīgi kā pēdējai savstarpējai spēlei vismaz kaut cik spētu pretotos Serēnai. Un nevis sieviešu līmenis ir zems, bet Serēnā mīt anomāls spēks, un visdīvainākais, ka viņa zaudē, bet zaudē vājākām pretiniecēm, bet spēcīgām nav daudz izredžu

     [+] [-]

, 2015-07-08 08:58, pirms 9 gadiem
Otrā pārī ceru, ka uzvarēs Mugurusa, talantīga meitene !

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 09:12, pirms 9 gadiem
Domāju, ka šogad fināls būs Serena-Mugurusa. Un tādā gadījumā neteiktu, ka Serena 100% uzvarēs, jo Mugurusa viņu vienreiz jau ir uzvarējusi (RG 2014.gadā), kā arī šogad Austrālijā bija 3 seti. Serēna mūžīgi tā nespēlēs. Kā jau iepriekš piebildu šogad viņai jau 34 gadi - vēl 2-3 gadi maksmimums tādā līmenī varbūt nospēlēs, bet varbūt jau ātrāk sāks zaudēt formu, ja vienīgi pati neizlems beigt spēlēt, kamēr vēl ir Nr.1.

Šogad gan viņa ļoti reāli var paņemt slamu, kaut arī klusi ceru uz brīnumu, ka viņu apturēs. Nekad nebiju viņas fans, jau kopš Hingisas laikiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 10:01, pirms 9 gadiem
Pārdomas no vakardienas, ka spēles kvalitāte ir attiecīga rangam. Nenoliegšu, ka Vika nebaidās no Serēnas. Jātrenējas un jātiek līdz USOpen finālam.

Lai arī Garbīne nav redzēta uz zālāja, priekšroku dodu Agņeškai.

Serēnai vajag pāris Slamus, lai būtu karaliene. Novēlu līdz 10.septembrim iekrāt trūkstošo

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 19:03, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Histērisks komentārs!
Aizej pie kādas pensionētas latviešu valodas skolotājas,lai tev izskaidro vārda''histērisks'' nozīmi un pielietojumu
Citādi sanāk,ka tu ar savu stulbumu apkauno izcila hokejista vārdu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja