Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Bronzu un MVP ieguvušais Šilovs nominēts arī IIHF sezonas spēlētāja balvai

Agris Suveizda

Bronzu un MVP ieguvušais Šilovs nominēts arī IIHF sezonas spēlētāja balvai
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) nominējusi septiņus spēlētājus 2022./23. g. labākā vīriešu spēlētāja balvai, un starp viņiem iekļauts arī Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Šilovs.

Septiņniekā iekļauts latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs (Vankūveras "Canucks", Ebotsfordas "Canucks"), vācu aizsargs Morics Zaiders (Detroitas "Red Wings"), šveiciešu uzbrucējs Andress Ambīls ("Davos"), čehu uzbrucējs Dominiks Kubalīks (Detroitas "Red Wings"), vācu uzbrucējs Džons Džeisons Peterka (Bufalo "Sabres") un NHL drafta potenciālie spīdekļi Konors Bedārds (WHL) un Edams Fantilli (NCAA) no Kanādas. Pieci no septiņiem nominantiem nav vecāki par 22 gadiem.

IIHF gada spēlētāja balvu rīko pirmoreiz, un sieviešu konkurencē jau ir uzvarējusi amerikāniete Hilarija Naita. Balsojumā piedalīsies mediju pārstāvji un ielūgtās IIHF personas, un uzvarētājs tiks paziņots 19. jūnijā. Kaut gan IIHF paziņojusi tās skatījumā septiņus labākos spēlētājus, kandidātu saraksts ir tikai nosacīts – IIHF ļaušot balsot par jebkuru spēlētāju, arī tiem, kuru sarakstā nemaz nav. Vēl interesanta nianse ir arī tā, ka, lai iegūtu balvu, ir nepieciešama dalība vismaz vienā IIHF turnīrā (tādēļ kvalificējas arī U20 čempionāta MVP Bedārds, kurš vienīgais no šiem septiņiem nepiedalījās pieaugušo turnīrā) un arī spēlēšana attiecīgās valsts augstākajā līgā. Tādējādi varētu domāt, ka Šilovs nedrīkstētu pretendēt, ja nebūtu aizvadījis kaut spēli Vankūveras "Canucks" rindās, taču nevienas spēles NHL nav arī Bedārdam un Fantilli.

"Šilovs no Tamperes pārveda trīs balvas un to darīja pamatoti. 22 gadus vecais spēlētājs kļuva par turnīra MVP, par labāko vārtsargu un iekļuva arī mediju simboliskajā izlasē. Viņš arī visās spēlēs sargāja Latvijas vārtus – viņa aizvadītā 601 minūte ir otrais ilgākais spēles laiks IIHF pasaules čempionātu vēsturē, un viņš bija galvenais faktors Latvijas bronzas, pirmās medaļas valsts vēsturē, iegūšanā," teikts IIHF mājaslapā. Šilovs čempionātā atvairīja 92,1% metienu, ielaida vidēji 2,20 ripas, nopelnīja vienu sauso spēli un palīdzēja izcīnīt septiņas uzvaras. NHL viņam piecas spēles (3-2-0), 90,8% atvairītu metienu un ielaistas vidēji 2,75 ripas, bet AHL 44 spēlēs (26-12-5) atvairīja 90,9% metienu un ielaida vidēji 2,44 ripas.

“Biju patīkami pārsteigts, ka pēc čempionāta saņēmu apsveikumus arī no “Canucks” kluba. Zinot, ka Ziemeļamerikā pasaules čempionātam liela vērība netiek pievērsta, bija tiešām patīkami. Domāju, ka tur mana iegūtā MPV balva ir pamanīta, taču noteikti nebūs izšķiroša, lai pagrieztu manu karjeru vienā vai otrā virzienā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj Latvijas izlases vārtsargs, kurš neslēpj arī faktu, ka restorānos un visur citur šobrīd izjūt izcīnītās bronzas sekas: “Cilvēki nāk klāt, vēlas fotografēties, prasa autogrāfus, biežāk jāuzliek saules brilles.”

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/45485/...

  +3 [+] [-]

, 2023-06-07 17:01, pirms 11 mēnešiem
Teorētiski bez pārsteigumiem jābūt Šilovam!

  +3 [+] [-]

, 2023-06-07 17:44, pirms 11 mēnešiem
Šilovs, kurš gan cits!

     [+] [-]

, 2023-06-07 18:38, pirms 11 mēnešiem
Protams, visi Latvijā un ne tikai Latvijā, gribētu, ka Artūrs. Bet pasaule ir plaša un labu spēlētāju netrūkst. Pagaidīsim.

     [+] [-]

, 2023-06-07 19:08, pirms 11 mēnešiem
Biju viens no tiem, kad nejauši satiku Artūru Ventspilī Skroderkrogā. Nu kā gan lai nepienāktu un nepateiktu dažus atzinīgus vārdus! Lai jau puika izbauda slavas minūtes!

  -2 [+] [-]

, 2023-06-07 20:16, pirms 11 mēnešiem
Līdz tam "neVienotība" un "Neko Latvijai" būs jau viņu ar ģimeni deportējuši.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-07 20:53, pirms 11 mēnešiem
KIN0 rakstīja: Līdz tam "neVienotība" un "Neko Latvijai" būs jau viņu ar ģimeni deportējuši.
Atkal benzīnu triec nāsīs?

     [+] [-]

, 2023-06-07 20:55, pirms 11 mēnešiem
Pieļauju, ka favorīts ir topošā superpuper zvaigzne Bedārts, bet būtu ļoti jauki, ja mūsu Artūru atzītu par labāko. Ņemot vērā, ka balvu piešķir pirmo reizi, sajūta saka, ka varētu saiet. Mums labi padodas šīs "pirmā reize" balvas

     [+] [-]

, 2023-06-07 22:00, pirms 11 mēnešiem
playthegame rakstīja: Atkal benzīnu triec nāsīs?
tur trakāk. kaut kas ar acetonu atjaukts.