Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Portugāles treneris pirms mača Rīgā: "Mēģināsim sasniegt 2.vietu grupā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Portugāles treneris pirms mača Rīgā: "Mēģināsim sasniegt 2.vietu grupā"
Portugāles izlases galvenais treneris Rikardu
Foto: fpb.pt

Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē Latvijas izlase svētdienas vakarā Olimpiskajā sporta centrā uzņems Portugāli. Pretinieku valstsvienības galvenais treneris Rikardu Vaskonselušs atzīst, ka no grupas pretiniecēm pārbaudes mačos viņš redzējis tikai Itāliju. Par latviešu vienību viņš zina, ka tajā atgriezusies kāda pieredzējusī spēlētāja un nomainīts arī treneris, tādējādi saprotams, kas Latvija saista lielas cerības ar šo kvalifikāciju.

50% no pārbaudes spēlēm Portugāle izcīnīja uzvaras, šāds rādītājs liecina par konkurētspēju un ceļ pašapziņu. "Pēc 28 treniņiem un 6 pārbaudes spēlēm komanda šajā posmā ir ne tikai nogurusi, bet arī ļoti saliedēta," norāda tālās zemes treneris. Paveiktais darbs ir ļoti pozitīvs, komanda būtiski progresējusi darbā bez bumbas un uzbrukuma pārejās, ir palielināts temps. Aizsardzības ziņā mums vēl ir dažas nepilnības, ja runājam par pārejām un bumbas sargāšanu. 6 pārbaudes spēles mums deva labu praksi, tās bija dinamiskas, izņemot pēdējo, kad mēs neparādījām savu sniegumu. 3 uzvaras apliecina, ka mēs varam konkurēt šajā līmenī."

Pretinieces ir cienījamas, taču Portugāle centīsies sagādāt pārsteigumu. "Mēs esam grupā ar divām izlasēm, kas pastāvīgi tiek Eiropas čempionāta finālturnīros. Līdz ar to ir skaidrs, ka mūsu uzdevums būs sarežģīts," atzīst portugālis Rikardu. "Līdz šim mums bijusi iespēja vērot tikai Itāliju, kuras rezultāti pārbaudes spēlēs ir zem ierastā līmeņa. Latvijas izlasē atgriezusies kāda no pieredzējušām spēlētājām, nomainīts treneris, tādējādi noprotams, ka šajā kvalifikācijā tiek ieguldīti lieli spēki. Igaunija - mūsu tiešā pretiniece, tā ir pieejamāka. Sākam ar skaidru mērķi - uzvarēt divas spēles. Zinām, ka starptautiskā spēlē katra uzvara ir grūta. Mums nav citas pozas, kā vien sagādāt pārsteigumu, mēģinot sasniegt otro vietu grupā."

Kā zināms, Eiropas čempionāta kvalifikācijas C grupā ir Latvija, Itālija, Portugāle un Igaunija. Finālturnīrā iekļūs divas labākās izlases Pirmā spēle Olimpiskajā sporta centrā būs 8. jūnija vakarā.

Izmantotie resursi:
www.fpb.pt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-07 14:25, pirms 10 gadiem
Lai takš sapņo!

     [+] [-]

, 2014-06-08 11:51, pirms 10 gadiem
Sapņot nav kaitīgi