Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo tēmē uz otro titulu pussmagajā svarā: pretim stāsies Krievijas bokseris Bivols

Rolands Eliņš

Kanelo tēmē uz otro titulu pussmagajā svarā: pretim stāsies Krievijas bokseris Bivols
Kanelo Alvaress un Dmitrijs Bivols pirms cīņas. Foto: AFP/Scanpix

Meksikas boksa superzvaigzne Sauls "Kanelo" Alvaress šonakt Lasvegasā aizvadīs boksa cīņu pret Dmitriju Bivolu, pašreizējo WBA pasaules čempionu pussmagajā svarā. Kanelo iepriekš kļuva par neapstrīdēto čempionu otrajā vidējā svarā, bet tagad noskaņojas vēl vienam ierakstam savā leģendā. Cīņas tiešraide būs pieejama DAZN platformā. Cīņu šova sākums paredzēts 3:00 naktī, attiecīgi vakara galvenā cīņa paredzēta ap 6:00 no rīta.

Kanelo (57-1-2) šī būs otrā titulcīņa pussmagajā svarā (līdz 79.4kg). Tieši pirms pandēmijas viņš sacentās ar Sergeju Kovaļovu, pārliecinoši viņu pieveicot ar nokautu 11. raundā un iegūstot WBO titulu. No šī titula Kanelo vēlāk atteicās un jau kā brīvais aģents 2020. gada nogalē sāka savu titulu kolekciju otrajā vidējā svarā (līdz 76.2kg), kur nieka 12 mēnešu laikā paspēja aizvadīt četras titulcīņas un kļūt par neapstrīdēto čempionu.

Pēc šādiem panākumiem un iekasētiem desmitiem miljonu dolāru honorāros Kanelo droši varēja atlaisties guļamkrēslā un gaidīt, kurš tad nāks ar nākamajiem piedāvājumiem. Viņš izrādīja interesi par pakāpšanos pat uz krūzeru svara kategoriju, lai kļūtu par čempionu arī tajā, taču visinteresantākais viņam izrādījās Edija Hērna piedāvājums – maijā pussmagā svara titulcīņa pret Dmitriju Bivolu un rudenī triloģijas noslēgums pret Genādiju Golovkinu.

Kanelo pats uzsver, ka šobrīd vēlas iecementēt savu vietu boksa vēsturē kā viena no šī sporta veida leģendām. Pussmagajā svarā viņu gaida patiešām riskanta cīņa pret Arturu Beterbijevu, kurš pagaidām izskatās pēc neapturama spēka, taču vispirms jātiek galā ar Bivolu, kurš arī nav nekāds viegli noplūcams salmiņš.

Cīņas organizatori cenšas Bivolu pieteikt kā Kanelo karjeras lielāko pārbaudījumu. Tas varbūt ir nedaudz pārspīlēti, taču sagaidāms, ka Bivols piedāvās daudz līdzvērtīgāku cīņu nekā Kovaļovs, kurš pret Kanelo izskatījās visnotaļ bezcerīgi. Klīda runas, ka Kovaļovs pat nav īpaši noskaņojies uzvarai, jo jau bijis apmierināts ar honorāru, ko solīja iziešana ringā vien, un pēc tam, vairāk nekā divu gadu laikā, Kovaļovs boksā tā arī neko jaunu ievērības cienīgu nav paveicis.

Bivols nav nekāds karjeras norietā esošs veterāns, kuram apstākļu sakritības pēc joprojām palikusi čempiona josta. Bivols ir 31 gadu vecs bokseris ar 19 uzvarām 19 cīņās, kurš iepriekšējo trīs gadu laikā pieveicis Žanu Paskālu, Džo Smitu, Kreigu Ričardsu un Umāru Salamovu. Neviena no šīm cīņām ne tuvu nebija globālu auditoriju piesaistoša, taču Bivols visās nodemonstrēja pārliecinošu un stabilu sniegumu. Pat tik stabilu, ka skeptiķi to sauca par garlaicīgu.

Bivols par WBA čempionu kļuva 2017. gadā un pēc tam titulu aizstāvējis septiņas reizes, turklāt sešās cīņās pēc kārtas to paveicis ar tiesnešu lēmumu, aizvadot visus 12 raundus. Pret Kanelo uzvarēt pēc punktiem Bivolam būs ļoti iespaidīgs sasniegums, un to apzinās arī kirgīzu bokseris: "Labi saprotu, ka šī ir cīņa pret labāko bokseri pasaulē. Protams, ka man būs jāuzņemas risks un jādara ringā lietas, ko iepriekš neesmu darījis."

Jāpiemin, ka jau Bivola dalība titulcīņā vien raisījusi diskusijas par Krievijas pārstāvniecību profesionālajā boksā. Pārējās lielās organizācijas apņēmušās šobrīd nesankcionēt Krievijas bokseru titulcīņas, kamēr WBA tik tālu negāja un neatsaucās arī brāļu Kļičko aicinājumam nepielaist agresorvalsts Krievijas pārstāvi pie titulcīņas. Savukārt Bivols pats, kurš publiski nosodījis karu (taču izvairījies no konkrētiem raksturojumiem par iesaistīto pušu atbildību), aicināja Kļičko "nejaukt sportu ar politiku". Lai nu kā, bet Bivolam tāpat būs noteikti konkrēti ierobežojumi, kas liegs viņam atspoguļot savas pārstāvētās valsts krāsas un simboliku.

Svēršanās ceremonijā Kanelo bija tikai 0.2kg vieglāks par Bivolu, taču sagaidāms, ka cīņas laikā Bivola pārsvars jau būs krietni lielāks. Bivols arī ir 10cm garāks, taču iepriekšējās cīņās Kanelo nodemonstrējis tādu spēka, ātruma, veiklības un boksa IQ kombināciju, ka arī šonakt viņš tiek uzskatīts par izteiktu favorītu.

No Lasvegasas tiek ziņots, ka pēdējās dienās tiek pamatīgi nolaista biļešu cena, lai aizpildītu tribīnes, taču tāpat tiek plānoti milzīgi ienākumi no tiešraižu tirdzniecības. Tiek vēstīts, ka cīņas līgumā Kanelo paredzēts garantētais honorārs 15 miljoni dolāru un 70% no tiešraižu pārdošanas ienākumiem, kas varētu viņa kopējo samaksu pacelt līdz pat 40 miljoniem. Savukārt Bivolam garantēts honorārs divu miljonu dolāru apmērā un 30% no tiešraižu ienākumiem, kas tāpat viņam veidos karjeras lielāko honorāru.

Izmantotie resursi:
https://www.sportingnews.com/us/box...
https://www.boxingscene.com/bivol-p...

Kāds, Tavuprāt, būs cīņas iznākums?

  • 60

  • 62

  • 18

  • 11


     [+] [-]

, 2022-05-07 18:15, pirms 2 gadiem
Cerams, ka cīņa būs interesanta, jo pēc Whyte mocīšanās un nespējas pret Fury man iztrūkst normāls bokss.

     [+] [-]

, 2022-05-07 19:08, pirms 2 gadiem
Kādā sakarā moskaļi kaut kur vēl tiek pielaisti startam.

     [+] [-]

, 2022-05-07 19:24, pirms 2 gadiem
Kieviskā vide boksā saglabājās. Ko brīnīties par mūsu Mario krievisko domāšanu.

     [+] [-]

, 2022-05-07 21:08, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Kieviskā vide boksā saglabājās. Ko brīnīties par mūsu Mario krievisko domāšanu.
Viņam sieva krieviete, no turienes arī krieviskā vide.

     [+] [-]

, 2022-05-07 22:05, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Kādā sakarā moskaļi kaut kur vēl tiek pielaisti startam.
Diemžēl arī NHL utainos draftē. Laikam gana naudas vai vēl vairāk kompromātu par nhl vadību

     [+] [-]

, 2022-05-08 06:38, pirms 2 gadiem
Nemī.ž skuķi...drīz arī ukropčiks 🇺🇦tiks pie teikšanas...

     [+] [-]

, 2022-05-08 07:36, pirms 2 gadiem
Nez ko Kanēlis ir iedomājies darīt smagsvaros ar vārdiem, ja Bivols viņu parboksē kā mazu bērnu 😁