Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA treneri par labākajiem atzīst D'Antoni un Spolstru

Andrejs Siliņš

NBA treneri par labākajiem atzīst D'Antoni un Spolstru
Eriks Spoelstra
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Treneru asociācija (NBCA) par aizvadītās NBA sezonas labākajiem treneriem nosaukusi Hjūstonas "Rockets" stratēģi Maiku D'Antoni un Maiami "Heat" vadoni Eriku Spolstru.

Oficiālās NBA balvas dažādās individuālajās nominācijās tiks pasniegtas īpašā ceremonijā jūnija beigās, taču Treneru asociācija jau paspējusi nosaukt labākos trenerus savā skatījumā. Ja NBA atzinība tiek pasniegta, ņemot vērā mediju balsojuma rezultātus, tad NBCA atzinība pašiem treneriem pat varētu šķist nozīmīgāka, jo balsojumā piedalās tikai visu līgas klubu galvenie treneri.

30 treneru balsojumā par labākajiem aizvadītajā regulārajā sezonā nosaukti divi treneri - Eriks Spolstra un Maiks D'Antoni. Balsis saņēma deviņi līgas komandu treneri - bez abiem minētajiem vismaz reizi balsi saņēma arī: Skots Brukss ("Wizards"), Deivids Fizdeils ("Grizzlies"), Stīvs Kers ("Warriors"), Džeisons Kids ("Bucks"), Gregs Popovičs ("Spurs"), Doks Riverss ("Clippers") un Kvins Snaiders ("Jazz").

"Rockets" trenera D'Antoni vadībā izcīnīja 55 uzvaras regulārajā sezonā, kas bija trešais labākais rādītājs Rietumu konferencē un arī visā līgā. D'Antoni rokraksts bija acīmredzams visas sezonas garumā - komanda spēlēja ātri un daudz paļāvās uz metieniem no distances, ar 1181 realizētu trīspunktnieku sasniedzot līgas rekordu vienā sezonā komandai realizētajos tālmetienos. Turklāt Džeimss Hārdens D'Antoni vadībā kļuva par pilna laika saspēles vadītāju un ir viens no favorītiem cīņā par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

"Heat" Spolstras vadībā izcīnīja 41 uzvaru un līdz pat pēdējai spēļu dienai cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Sezonas vidū "Het" bija izcīnījusi tikai 11 uzvaras un piedzīvojusi 30 zaudējumus, bet sezonas otrajā pusē pagrieza šo bilanci kājām gaisā - nekad iepriekš visā līgas vēsturē tik liels pavērsiens vienai komandai, salīdzinot sezonas abas puses, nebija izdevies. Neraugoties uz virkni savainojumu, Spolstras vadībā labākās sezonas karjerā aizvadīja vairāki spēlētāji.

Izmantotie resursi:
NBA Coaches Association | Official Website

     [+] [-]

, 2017-05-08 12:18, pirms 7 gadiem
Šeit nekādi pārsteigumi nebija gaidāmi. Šie divi bija izteikti favorīti.

     [+] [-]

, 2017-05-08 12:38, pirms 7 gadiem
Ivijis rakstīja: Šeit nekādi pārsteigumi nebija gaidāmi. Šie divi bija izteikti favorīti.
var jau būt, bet mani personīgi pārsteidz, ka Breds Stīvens (Bostona) nav dabūjis nevienu balsi.

     [+] [-]

, 2017-05-08 14:49, pirms 7 gadiem
Nez kurš par Doku balsoja?

     [+] [-]

, 2017-05-08 17:59, pirms 7 gadiem
Nu nezinu vai Spolstram bija jādod, ja būtu iekļuvis Austrumu PO tad varbūt, bet tagad viennozīmīgi pienācās Stīvensam. Bos ar viduvēju sastāvu tomēr diezgan saturīgu spēli rāda uzbrukumā, nepaļaujas tikai uz picknroll kā vairums komandu.