Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Kanādas treneris: "Pārtraukumā teicu, ka esam pārāk lēni un maigi"

Agris Suveizda

Kanādas treneris: "Pārtraukumā teicu, ka esam pārāk lēni un maigi"
Tods Maklelans
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Gan Kanādas hokeja izlases galvenais treneris Tods Maklelans, gan kapteinis Sidnijs Krosbijs pēc uzvaras pār zviedriem (6:4) atzina, ka komanda pilnībā izgāza pirmo trešdaļu (0:3) un ka tas vairs nedrīkst atkārtoties.

Kanādas galvenais treneris Tods Maklelans: "Pirmajā trešdaļā nespēlējām stingri un pretinieki bija ātrāki par mums. Mēs tikai skatījāmies, kā viņi slido ar ripu. Pārtraukumā nācās pateikt patiesību par to, kā spēlējām. Bija kaut kas jāmaina. Ko teicu? Ka spēlētāji bija lēni un maigi, un vēl daudzus īpašības vārdus. Komanda uz to atbildēja [laukumā], taču spēlēm ir jābūt gataviem jau no paša sākuma."

Līdzīgās domās kā treneris bija arī kanādiešu kapteinis Sidnijs Krosbijs: "Zviedri labi kontrolēja ripu, bet mēs pārāk daudz stāvējām apkārt un skatījāmies, kā viņi to dara. Pirmajā trešdaļā nespēlējām tā, kā mums tas būtu jādara, un nedrīkstam atļauties to atkārtot. Nedrīkstam aizvadīt tādu trešdaļu un zaudēt ar 0:3, mums tā ir laba mācība."

Zviedrijas izlases uzbrucējs Oskars Mellers: "Kanādieši pēc pirmās trešdaļas sāka vairāk presingot un neļāva strādāt ar ripu. Pārstājām pieņemt pareizos lēmumus. Kad ripa bija mums, sākām kaut ko izdomāt, izgudrot. Sākām zaudēt ripu, un tas mums maksāja uzvaru. Kanādai ir ļoti laba komanda – tas ir acīmredzami -, bet arī mūs nevajadzētu norakstīt. Turpināsim spēlēt tāpat, kā to darījām pirmajā trešdaļā."

Arī Mellera komandas biedrs Filips Fošberjs uzsvēra, ka kanādiešiem spēles gaitā izdevās palielināt spiedienu: "Protams, mūsu pirmais periods bija ļoti labs, bet pēc tam Kanāda atguvās, mēs pārāk daudz sākām nosēsties un ļāvām viņiem mums uzbrukt. Pret labām komandām tas neiet cauri."

Tikmēr pirmo uzvaru izcīnīja Norvēģija, kas pēc neveiksmēm pret Krieviju (2:6), ASV (1:2) un Somiju (0:5) apspēlēja slovākus (3:2). "Iepriekšējās spēles zaudējām, kaut gan spēlējām labi," sacīja Mortens Āsks. "Pret slovākiem parādījām savu spēli. Parādījām, ka, ja spējam izvairīties no liekiem noraidījumiem, varam uzvarēt jebkuru. Pirmā uzvara mums daudz nozīmē, un tā dos papildus pārliecību."

"Ja vēlamies iziet no grupas, ir jāuzvar visās atlikušajās spēlē," Āsks turpināja. "Piekrītu, ka mums ir visas iespējas to izdarīt, jo jau esam nospēlējuši pret labākajām komandām, taču sliktu izlašu grupā nav. Uzskatu, ka mūsu grupa ir sarežģītāka nekā otra."

Izmantotie resursi:
27 SWE-CAN - 2015 WM - International Ice Hockey...
Шведы начали мудрить с шайбой, это стоило...
Канадским хоккеистам нужно быть готовыми к...
Хоккеисты Норвегии могут обыграть любого, если...

  +2 [+] [-]

, 2015-05-07 09:49, pirms 9 gadiem
Kanāda tiešām ir kā mašīna, ja to satracina.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-07 09:53, pirms 9 gadiem
Off-topic: IIHF mājaslapā rakstīts, ka "The overall bottom ranked two teams will be relegated to the 2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A".

Vai tad neizkrīt katras apakšgrupas pēdējā komanda?

  +4 [+] [-]

, 2015-05-07 10:00, pirms 9 gadiem
Collina rakstīja: Off-topic: IIHF mājaslapā rakstīts, ka "The overall bottom ranked two teams will be relegated to the 2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A".

Vai tad neizkrīt katras apakšgrupas pēdējā komanda?
viss pareizi izkrīt katras grupas pēdējā komanda....jo ja grupā esi 7.vietā, nekādi nevari izkrist, jo kopvērtējuma dali 13-14 vietu...nevis 15-16.vietu.
parāk gudri uzrakstīts, ka krīt divas sliktākās komandas...ne priekš visiem saprotami

  -1 [+] [-]

, 2015-05-07 10:19, pirms 9 gadiem
Ceturtdaļfinālā 1.vieta atkal spēlēs pret savas grupas 4.?

     [+] [-]

, 2015-05-07 10:23, pirms 9 gadiem
kols00 rakstīja: Ceturtdaļfinālā 1.vieta atkal spēlēs pret savas grupas 4.?
nē, jau Minskā tā nebija...tas tik divos čempjos bija, kad Somija un Zviedrija kopā rīkoja divus gadus pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2015-05-07 12:00, pirms 9 gadiem
Collina rakstīja: Off-topic: IIHF mājaslapā rakstīts, ka "The overall bottom ranked two teams will be relegated to the 2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A".

Vai tad neizkrīt katras apakšgrupas pēdējā komanda?
Eu atapīgais nu pēdējās divas viena no A otra no B grupas

     [+] [-]

, 2015-05-07 14:44, pirms 9 gadiem
un ko par to visu saka Maikl Džjeksn?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-07 21:12, pirms 9 gadiem
Ātri, lēti un kvalitatīvi! rakstīja: Nepatīk šitie iedomīgie, bagāto vecāku luteklīši, riebīga nācija.
Ceru ka nekur tālāk par 1/4 viņi netiks..
Finālā gribētos Krieviju un Zviedriju, un lai uzvar mūsējie!!!
Tu neesi ne ar ko labāks. Pilnīgi ne ar ko. Pat otrādi - atšķirībā no viņiem Tu vispār neko neesi sasniedzis.