Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Zapakosta iesit savos, ''Atalanta'' nenotur pārsvaru un spēlē neizšķirti Leipcigā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zapakosta iesit savos, ''Atalanta'' nenotur pārsvaru un spēlē neizšķirti Leipcigā
Davide Zapakosta cīņā pret Dani Olmo. Foto: Imago Images/Scanpix

Šovakar ar spēli Vācijā starp mājinieci ''Leipzig'' un Bergamo ''Atalanta'' startēja UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināls. Mačs Leipcigā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Mājinieku rezultātu izlīdzināja otrā puslaika sākumā, kad Davide Zapakosta cīņā ar pretspēlētāju raidīja bumbu savos vārtos.

• UEFA Eiropas līgas pirmā ceturtdaļfināla spēle starp ''Leipzig'' un ''Atalanta'' noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

• 16. minūtē vadībā izvirzījās Bergamo klubs. Kolumbietis Luiss Murjels no kreisā flanga ielauzās soda laukumā, apspēlējot vairākus pretspēlētājus, un izdarīja ļoti precīzu sitienu, sarūgtinot Peteru Gulači - 1:0.

• Lai arī ''Leipzig'' bukmeikeru vērtējumā bija šī mača favorīte, to neizdevās apliecināt darbos arī pēc nonākšanas iedzinējos. Mājinieki vairāk kontrolēja bumbu, tomēr ne tikai vairāk, bet arī bīstamākos uzbrukumos devās ''Atalanta''.

• Labāko mājinieku iespēju 24. minūtē neizmantoja portugālis Andrē Silva, viņa sitienam pretuzbrukumā no ļoti labas pozīcijas trāpot pa vārtu stabu.

• Pirmā puslaika izskaņā ar to pašu atbildēja arī ''Atalanta'' horvātu uzbrūkošais pussargs Mario Pasaličs, kurš no tuvas distances sita tuvajā vārtu stūrī un trāpīja pa vārtu konstrukciju.

• Otro puslaiku aktīvāk iesāka Leipcigas futbolisti, kas arī nopelnīja iespēju izpildīt pendeli, kad 57. minūtē savā soda laukumā pretspēlētāju gāza Merihs Demirals.

• Andrē Silvas izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja Huans Muso, briesmas saviem vārtiem uz brīdi apstādinot. ''Leipzig'' uzbrukums turpinājās un Anhelino nogādāja bumbu soda laukumā, kur cīņā ar Villiju Orbānu bumbu savos vārtos ieraidīja Davide Zapakosta - 1:1.

• Spēles atlikušajā daļā abas komandas spēlēja atklātu futbolu un centās izraut uzvaru. Ar bīstamām epizodēm viesu rindās izcēlās Teuns Kopmainers un Džordžo Skalvini, bet mājinieku futbolists Dominiks Soboslai 81. minūtē trāpīja pa pārliktni.

• Atbildes spēle 14. aprīlī norisināsies Bergamo kluba mājvietā - ''Gewiss'' stadionā.

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles

SpēleRez.Vārtu guvēji
Leipzig - Atalanta1:1 (0:1)Zapakosta 58' (s.v.) - Murjels 17'
Braga - Rangers22:00
Eintracht - Barcelona22:00
West Ham - Lyon22:00

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināli

Pāris1. Spēle2. Spēle
Leipzig - Atalanta1:114.04.
Braga - Rangers22:0014.04.
West Ham - Lyon22:0014.04.
Eintracht - Barcelona22:0014.04.

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.