Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Rangers'' pieveic Leipcigu un izjauc Vācijas klubu finālu Eiropas līgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Rangers'' pieveic Leipcigu un izjauc Vācijas klubu finālu Eiropas līgā
Glāzgovas ''Rangers'' atzīmē uzvaras vārtus. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar tika aizvadītas pusfināla atbildes spēles. Glāzgovas ''Rangers'' savā laukumā ar 3:1 pārspēja ''Leipzig'', izjaucot Vācijas Bundeslīgas klubu dueli finālā. Par otru finālisti kļuva Frankfurtes ''Eintracht'', kas izcīnīja minimālu uzvaru pār ''West Ham United'' - 1:0.

Glāzgovas ''Rangers'' atbildes mačā savā laukumā ar 3:1 apspēlēja ''Leipzig''. Divu spēļu summā Skotijas komanda bija pārāka ar 3:2.

• 17. minūtē Džeimss Tavernjērs pēc Raiena Kenta piespēles gar vārtiem noslēdza ''Rangers'' uzbrukumu, panākot 1:0 mačā un 1:1 divu spēļu summā.

• Piecas minūtes vēlāk Glāzgovas klubs apzaga ''Leipzig'' pie tās soda laukuma un izvirzīja Glenu Kamarā sitiena pozīcijā, kura tāls raidījums lidoja vārtos - 2:0.

• ''Leipzig'' palielināja apgriezienus uzbrukumā, tomēr ilgstoši nespēja uzlauzt skotu aizsardzību. 71. minūtē izcilu pirmo pieskārienu nodemonstrēja Kristofers Nkunkū. Francūzis tālu Anhelinjo centrējumu vienā pieskārienā pāradresēja vārtos, izlīdzinot rezultātu divu spēļu summā.

• Vācijas kluba prieki gan nebija ilgi - desmit minūtes vēlāk Džons Lundstrēms pēc burzmas vārtu priekšā bija pirmais pie bumbas un raidīja to praktiski tukšos vārtos, ievedot ''Rangers'' UEFA Eiropas līgas finālā.

• Glāzgovas klubs sasniedza pirmo finālu uz Eiropas skatuves kopš 2007./2008. gada sezonas. Toreiz ''Rangers'' UEFA kausa finālā ar 0:2 zaudēja Sanktpēterburgas ''Zenit''.

''Eintracht'' šovakar ar 1:0 pusfināla atbildes mačā pārspēja Anglijas vienību ''West Ham United'', divu spēļu summā triumfējot ar 3:1.

• Londonas komanda, kas pirmo maču savā stadionā zaudēja ar 1:2, jau spēles sākumā nonāca sarežģītā situācijā, lai atspēlētos - 17. minūtē Ārons Kresvels ar noteikumu pārkāpumu apturēja vāciešu uzbrukumu, tiekot noraidīts.

• Viena laukuma spēlētāja pārsvaru ''Eintracht'' pārvērta gūtos vārtos 26. minūtē, kad precīzi sita kolumbiešu uzbrucējs Rafaels Borre.

• Spēles izskaņā Anglijas Premjerlīgas vienība izpelnījās vēl vienu noraidījumu. Sarkano kartīti saņēma ''West Ham United'' galvenais stratēģis Deivids Moizs.

• ''Eintracht'' sasniedza pirmo Eirokausu finālu kopš 1979./1980. gada sezonas. Toreiz frankfurtieši UEFA kausā, kas 2009. gadā tika pārsaukts par UEFA Eiropas līgu, finālā divu spēļu summā pārspēja Menhengladbahas ''Borussia''.

• 2022. gada UEFA Eiropas līgas fināls 18. maijā norisināsies Spānijas pilsētā Seviljā.

UEFA Eiropas līgas pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Rangers – Leipzig3:1 (2:0)Tavernjērs 19' Kamarā 24' Lundstrēms 81' – Nkunkū 71'3:2
Eintracht – West Ham1:0 (1:0)Borre 26'3:1

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-06 00:07, pirms 2 gadiem
..labi, ka nav vācu fināls. šāds fināls noteikti būs daudz interesantāks. žēl, ka rendžerus Džeralds vairs netrenē, tad būtu par šiem.

     [+] [-]

, 2022-05-06 00:16, pirms 2 gadiem
Tavernjē spēlēja vēl tajā sezonā Rangers kreklā, kad šie spēlēja Skotijas Championshipā (2015./2016.g. sezona) un izcīnīja ceļazīmi uz Skotijas Premjerlīgu. Lai palabo Ragnars, bet man liekas, ka viņš tāds vienīgais no tās sezonas sastāva, kas joprojām palicis Rangers rindās. Tagad viņš ir visas Eiropas līgas labākais vārtu guvējs. Kā ir, Ragnar? Tavernjē jau tagad tiek uzskatīts par Rangers leģendu?

     [+] [-]

, 2022-05-06 00:25, pirms 2 gadiem
Autors jau pieminēja par 2008.gada UEFA kausa finālu un Rangers zaudējumu tajā. Interesanti, ka Stīvens Deiviss izgāja Gers sākumsastāvā tajā spēlē pirms 14 gadiem. Viņš arī tagad ir komandas sastāvā. Sevilja var jau sākt gatavoties pamatīgam abu komandu fanu pieplūdumam. Šo klubi fani spēs novērtēt šo finālu pēc pilnas programmas. Viņiem nebūs svarīgi, ka daudzi nemaz netiks stadionā uz spēli. Nedrīkstu neapsveikt vienīgo aktīvo Sportacentra Rangers fanu Ragnaru! Priekā, vecīt!

  +1 [+] [-]

, 2022-05-06 00:37, pirms 2 gadiem
Man vairāk priecē , ka makgregors spēlēs finālā ,jo kad 2008.gadā Rangers spēlēja finālā ar Zenit , tad Makgregoram bija trauma.

Par vienu esmu drošs vairāk kā 100% uz Seviļu aizlidos vairāk Rangers fani nekā uz ČL finālu Liverpool un Real fani. Tas nu gan fakts. 2008.gadā mančestrā bija vairāk kā 200k Gers fani!