Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Eintracht" iesit 49. sekundē, Vācijas klubi Eiropas līgas pusfinālā pārspēj britus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Eintracht" iesit 49. sekundē, Vācijas klubi Eiropas līgas pusfinālā pārspēj britus
Frankfurtes "Eintracht" futbolisti svin vārtu guvumu. Foto: Imago Images/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla spēles, Leipcigas "RasenBallsport" un Frankfurtes "Eintracht" vienībām izcīnot minimālus panākumus pār attiecīgi Glāzgovas "Rangers" un "West Ham United".

• Par Leipcigas un skotu "Rangers" pāra izteiktiem favorītiem uzskatītajiem leipcigiešiem piederēja ievērojams pārsvars bumbas kontrolē (65-35 (%)), tomēr mājiniekiem bija ļoti lielas grūtības uzlauzt monolīto "Rangers" aizsardzību.

• Cīņas otrajā puslaikā Leipcigas futbolisti atrada salīdzinoši vairāk veidu kā apdraudēt 40 gadus vecā Alana Makgregora sargāto cietoksni, tomēr Vācijas klubam nācās gaidīt līdz pat pamatlaika izskaņai, kad laukuma saimniekiem uzspīdēs veiksme. 85. minūtē atlēkusī bumba nonāca pie spāņu aizsarga Anhelino, kurš bumbu ieraidīja vārtu kreisajā stūrī, ļaujot gavilēt Leipcigas līdzjutējiem - 1:0.

• Paralēli Londonā notikušajā duelī Katalonijas grandu "Barcelona" ceturtdaļfinālā izslēgusī "Eintracht" ar rezultātu 2:1 pārspēja vietējo "West Ham United", nezaudējot jau 11 Eiropas līgas spēlēs pēc kārtas.

Frankfurtiešiem padevās izcils spēles sākums - jau 49. sekundē rezultatīvu sitienu ar galvu izdarīja 20 gadus vecais Ansgars Knaufs.

• Pirmo Eirokausau turnīra pusfinālu aizvadošā "West Ham United" metās atspēlēties, 14. minūtē Džeroda Bouena izgājienu atvairot Kevinam Trapam un bumbai atsitoties pret vārtu konstrukciju. Vēl pēc septiņām minūtēm Traps "Eintracht" vienību nespēja glābt pēc jamaikieša Maikla Antonio sitiena - 1:1.

Izšķirošos vārtus frankfurtieši iesita 54. minūtē, izceļoties japānim Daiči Kamadam (2:1). Uzlecošās saules zemes futbolists turpinājumā vienā no epizodēm varēja arī palielināt Frankfurtes vadību, tomēr viņa raidītā bumba atdūrās pret vārtu stabu.

• Eiropas līgas finālā vēl nekad nav piedalījušies divi Vācijas klubi.

UEFA Eiropas līga, pusfināls

Pāris1. spēle2. spēleSumma
RB Leipzig - Rangers Glasgow1:005.05.
West Ham United - Eintracht Frankfurt1:205.05.

• Arī UEFA Konferences līgā tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas.

• Roterdamas ''Feyenoord'' atguvās un uzveica Marseļas ''Olympique'' - 3:2.

• Spēles ievadā Sirils Deserss un Luiss Sinisterra deva divu vārtu pārsvaru nīderlandiešiem. ''Olympique'' līdz puslaika pārtraukumam paguva atspēlēties - 28. minūtē precīzi sita Bamba Diengs, bet 40. minūtē Žersons izlīdzināja rezultātu.

• Atsākoties mačam, Sirils Deserss vēlreiz deva vadību Roterdamas klubam, kas arī bija izšķiroša un ļāva izcīnīt panākumu pirmajā pusfināla spēlē.

• Atbildes mačs pēc nedēļas tiks aizvadīts Marseļā.

• Otrā pusfināla cīņā Anglijā ''Leicester'' un ''Roma'' spēlēja neizšķirti - 1:1.

• Pirmajā puslaikā Lorenco Pellegrīni izvirzīja vadībā ''Roma'', bet otrā puslaika vidū Džanluka Mančīni ieraidīja bumbu savos vārtos, ļaujot līksmot Lesteras vienībai un tās līdzjutējiem.

• Pusfināla otrā cīņa 5. maijā norisināsies Romas olimpiskajā stadionā.

UEFA Konferences līga, pusfināls

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Feyenoord - Marseille3:205.05.
Leicester - Roma1:105.05.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

     [+] [-]

, 2022-04-29 00:01, pirms 2 gadiem
Cik šoreiz bija Eintracht fanu izbraukumā?

  +1 [+] [-]

, 2022-04-29 00:15, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Cik šoreiz bija Eintracht fanu izbraukumā?
Skaitu nezinu, bet izskatās iespaidīgi
https://twitter.com/sportbible/stat...

  +1 [+] [-]

, 2022-04-29 00:18, pirms 2 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Skaitu nezinu, bet izskatās iespaidīgi
https://twitter.com/sportbible/status/1519752746827669510
Kamēr tupie angļi ierēc par eiropas ligu, citu līgu klubi un to fani šo spēcīgo un lielisko turnīru novērtē.

     [+] [-]

, 2022-04-29 07:13, pirms 2 gadiem
Rangers tapat apstasies, ka par viniem var vispar fanot

     [+] [-]

, 2022-04-29 09:34, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Kamēr tupie angļi ierēc par eiropas ligu, citu līgu klubi un to fani šo spēcīgo un lielisko turnīru novērtē.
Man ir kaut kā tā, ka ar apmēram 1/4 fināliem ČL kļūst neinteresants, jo manuprāt komandas šajā līmenī sāk spēlēt tik ļoti pareizi, ka tas kļūst garlaicīgi. Tad es pārslēdzos uz EL vai pat KL.