Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eirokausos noskaidros vēl četras finālistes: vai Eiropas līgā kausu dalīs vācieši?

Agris Suveizda

Eirokausos noskaidros vēl četras finālistes: vai Eiropas līgā kausu dalīs vācieši?
Frankfurtes "Eintracht" izbraukumā Londonā. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Pusfināla atbildes spēles šovakar gaidāmas arī UEFA Eiropas līgā un UEFA Eiropas Konferences līgā. Visu četru maču sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika, tiešraides Viaplay platformā.

• Eiropas līgas finālā 18. maijā Seviljā ir iespējams Vācijas fināls – "Leipzig" pusfinālu sāka ar 1:0 mājās pār Glāzgovas "Rangers", bet Frankfurtes "Eintracht" viesos ar 2:1 pārspēja "West Ham".

• "Eintracht" Bundeslīgā ieņem tikai 11. vietu, bet "West Ham" Premjerlīgā ir septītajā pozīcijā.

• "Rangers" pēc zaudējuma Leipcigā neuzvarēja derbijā pret "Celtic" (1:1) un, šķiet, samierināsies ar Skotijas sudrabu, bet "Leipzig" zaudēja Menhengladbahā (1:3) un izslīdēja no Čempionu līgas zonas.

• "Eintracht" iepriekšējās desmit spēlēs ir tikai divas uzvaras un abas – Eiropas līgā (vēl arī 3:2 Barselonā). Savukārt "West Ham" piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas un iepriekšējās desmit izbraukuma spēlēs pamatlaikā uzvarēja vienīgi Lionā (1-2-7).

• Eiropas Konferences līgas debijas finālu 25. maijā uzņems Albānijas galvaspilsēta Tirāna, un pašlaik par lidmašīnas biļetēm cīnās četru dažādu valstu klubi – "Roma" no Lesteras pārveda 1:1, bet Roterdamas "Feyenoord" mājās pārspēja Marseļas "Olympique" (3:2).

• No Eiropas Konferences līgas četrinieka nedēļas nogalē uzvarēja vienīgi "Feyenood", kas svinēja piekto panākumu pēc kārtas un nostiprinājās Nīderlandes bronzas pozīcijā, taču arī nerotēja sastāvu.

• Roma nav uzvarējusi četros mačos pēc kārtas (0-3-1), taču mājās nav zaudējusi 10 spēlēs pēc kārtas (0-6-4). Lestera nav uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas (0-3-2), bet Marseļa piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas, ar 0:3 kapitulējot Lionai un pārtraucot piecu mājas uzvaru sēriju.

UEFA Eiropas līgas pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Rangers – Leipzig22.000:1
Eintracht – West Ham22.002:1

UEFA Eiropas Konferences līgas pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Roma – Leicester22.001:1
Marseille - Feyenoord22.002:3

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2022-05-05 13:12, pirms 2 gadiem
Anglijas klubi var paņemt visus 3 Eirokausu titulus. Laikā, kad pastāvēja UEFA Kausu Ieguvēju kauss un bija 3 Eirokausi (laika posmā no 1971./72. līdz 1998./99. sezonai ieskaitot), tad tikai 1 reizi 1 sezonā visos 3 Eirokausus izcīnīja 1 valsts klubi. Tas notika 1989./90. g. sezonā, kad Milan izcīnīna Eiropas kausu, Juventus - UEFA kausu, bet Sampdoria - Kausu Ieguvēju kausu.

Eiropas līgas ērā Vācijas klubi ne tikai nav triumfējuši šajā turnīrā, bet arī finālā nav spēlējuši. Ja skaitās šī turnīra priekšgājēju, tad pēdēja uzvara UEFA kausā Vācijai ir 1996./97. g. sezonā, kad triumfēja Schalke 04. 1 reizi UEFA kausa finālā bija vācu klubu duelis. Interesantākais ir tas, ka arī tad tajā bija pārstāvēts Frankfurtes klubs.

No šajos turnīros palikušajiem 8 galvenajiem treneriem tikai Mourinju ir izcīnījis kādu no Eirokausiem (pa 2 ČL un 2 UEFA kausa/EL tituliem). Eiropas līgā tikai Eintracht ir triumfējusi UEFA kausā/Eiropas līgā iepriekš.

Rangers vai/un Feyenoord var kļūt par pirmajiem klubiem ne no top 5 līgām, kuri triumfējuši kādā no Eirokausiem, kopš Porto izcīnīja EL titulu 2010./2011. g. sezonā.

     [+] [-]

, 2022-05-05 20:22, pirms 2 gadiem
Šodien futbola zvaigznes pulcējās citā pasākumā, kas notika Monako.