Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions: "Būtu taisnīgāk, ja Gagarina kausu izcīnītu "Traktor""

Jānis Pārums

Olimpiskais čempions: "Būtu taisnīgāk, ja Gagarina kausu izcīnītu "Traktor""
Aleksandrs Koževņikovs
Foto: 1tvnet.ru

Divkārtējais olimpiskais čempions hokejā Aleksandrs Koževņikovs uzskata, ka taisnības labad Gagarina kausu vajadzētu izcīnīt Čeļabinskas "Traktor" nevis Maskavas "Dynamo".

"Čeļabinskas "Traktor" uzvara nepieciešamāka. Kas zina, vai komandai un katram spēlētājam individuāli būs vēl tāda iespēja. Nekādā ziņā neapgalvoju, ka dinamieši negrib izcīnīt kausu otro gadu pēc kārtas. Taču manā skatījumā būtu taisnīgāk, ka uzvara tiktu Čeļabinskai," atzina Koževņikovs.

"Pilnīgi skaidrs, kā spēlēs "Dynamo" – stingri no aizsardzības. Nedrīkst aizmirst, ka komandai nav izteiktu līderu kā teiksim "Ak Bars" – katrā virknējumā viņiem ir kāds, kas var gūt vārtus. Viņiem nav dominējošas pirmās maiņas, nav uzbrūkošu vai aizsardzības stila piecinieku, nav vairākuma brigādes," norādīja olimpiskais čempions. "Būs ļoti interesanti kādu taktiku izvēlēsies "Traktor". Septītajā spēlē ar Kazaņu "Traktor" mani pārsteidza. Viņi ar pretiniekiem būtībā samainījās vietām – pēkšņi "Ak Bars" rāvās uzbrukumā, bet Čeļabinska iesēdās aizsardzībā. Biju satriekties. Nostrādāja ["Traktor" galvenā trenera] Belousova pieredze. Man galvenais jautājums ir – vai "Traktor" turpinās spēlēt no aizsardzības?"

"Čeļabinskas trumpji – jaunība un spēle uzbrukumā. Manuprāt, "Traktor" ir spēcīgākais uzbrukums līgā. Viņiem ir tādi spēlētāji kā Kuzņecovs, Ņičuškins, Gļinkins, Kosticins, kuri spējīgi nospēlēt nestandarta stilā. Paskatieties kā puiši progresējuši sezonas gaitā līdz pat izslēgšanas spēlēm. Gļinkinam ir tikai 24 gadi. Ja viņš tā turpinās spēlēt, nākamgad tiks izlasē. "Traktor" ir elastīgāka komanda [par "Dynamo"] – viņi var jebkurā brīdī pārslēgties, pamainīt taktiku," piebilda Koževņikovs.

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...